Fillers för pannlinjer/rynkor

Rynkor i pannan är en oundviklig del av att bli äldre. Självklart finns det en rad andra faktorer som skyndar på deras utveckling. Linjer och rynkor i pannan kan behandlas med filler för att både förebygga uppkomsten av och dämpa rynkor och fina linjer.

I takt med att vi åldras och utsätter vår hud för olika yttre och inre påfrestningar bildas linjer, rynkor och till slut djupare veck. När vi blir äldre minskar också halterna av de ämnen i huden som håller den mjuk och smidig. Till exempel kollagen, elastin och hyaluronsyra. Hos en ung hud bidrar en hög halt av kollagen och elastin till att upprätthålla hudens struktur och därmed hålla den slät och fast.

Orsaker till linjer i pannan

En viktig faktor vid bildandet av linjer/rynkor i pannan och rynkan mellan ögonbrynen är minskad produktion av hyaluronsyra. Det är ett bindande ämne som omger cellerna och ger huden dess ungdomliga, släta utseende. Minskningen av detta ämne, som finns naturligt i huden, får hudens struktur att förlora sin fulla och fasta känsla och gör den mer mottaglig för rynkor. Fillerprodukter består till stor del av just hyaluronsyra.

Botox, fillers eller kombination?

I pannan kan man motarbeta och reducera linjer med både botox och filler. Vilken behandling man använder sig av eller om man använder sig av en kombination beror till stor del på typen av linjer och rynkor i panna och mellan ögonen.

Mer om fillers

Våra duktiga certifierade injektionssjuksköterskor har mångårig erfarenhet av injektionsbehandlingar. Under en konsultation kommer ni fram till vilket som är den bästa behandlingen för just dig. Konsultationen för injektionsbehandlingar utförs i de flesta fall vid behandlingstillfället. Läs mer om fillers och fillerbehandlingar.

 

För- och nackdelar fillers

10 saker som du bör kolla upp inför din injektionsbehandling

Injektionsbehandlingar med fillers och botox har blivit allt vanligare i Sverige. Trots att dessa behandlingar kan medföra hälsorisker finns idag ingen specifik lagstiftning för estetiska behandlingar.

För att hjälpa dig har vi satt ihop en lista med 10 saker som du själv måste kolla upp inför din injektionsbehandling.

Vad bör jag kolla upp innan min behandling

Före- och efterbilder

Se fler bilder

Kvalitet & trygghet

Certifierade läkare och sjuksköterskor

Ett bra resultat är helt beroende av att du injicerar exakt rätt mängd av läkemedlet på exakt rätt plats. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet hos behandlaren. Du bör vara noga med att anlita en legitimerad läkare eller sjuksköterska med lång dokumenterad erfarenhet. Och som är certifierad att utföra denna behandling.

Alla som utför injektionsbehandlingar hos Akademikliniken är legitimerade. Inom kort är de också alla certifierade behandlare för estetisk injicering av det Estetiska Injektionsrådet (en fristående arbetsgrupp med representanter från branschen).

Boka tid för konsultation

Prenumerera på vårt nyhetsbrev