Lyft “sura mungipor” med filler

Att “lyfta” sura mungipor som börjar dra sig nedåt gör stor skillnad för hela utseendet.

Varför drar sig mungipor nedåt?

Med åren dras mungipor i ansiktet nedåt på grund av förlorad fettvolym under huden, och det kan förändra hela ansiktets utseende och intryck. Ibland bildas också linjer från mungiporna ner över sidorna av hakan — det kallas också “marionettlinjer”.

Det här går enkelt att åtgärda med hjälp av fillerbehandling, som helt enkelt “fyller i” djupa linjer och gör dem mindre synliga. Intrycket blir att mungiporna inte längre dras nedåt, utan åter hänger jämnare ihop med munnen.

Hur går en fillerbehandling för att ”lyfta” mungiporna till?

Vi börjar alltid med en konsultation där vi går igenom önskemål och förutsättningar, där vi också gör en helhetsbedömning och berättar vad vi tror ger bäst resultat. Vi tar också bilder för din personliga journal och du får veta vad behandlingen kommer att kosta.

Vid behandlingstillfället

En injektionssjuksköterska återskapar volym med små injektioner av filler i området runt och under mungiporna. Eventuella linjer fylls i och eftersom mungiporna fylls i med mer volym underifrån kommer de att återgå till ett läge som hänger samman med en vackert naturlig mun. Behandlingen ger ett snabbt och synligt resultat.

Hur länge varar en behandling mot “sura mungipor” ?

En injektionsbehandling med filler mot “trötta” mungipor eller marionettlinjer varar i mellan fyra till sju månader beroende på varje patients unika förutsättningar. För att upprätthålla effekten bör behandlingen upprepas med några månaders mellanrum.

Akademikliniken: Utbildade, erfarna och certifierade läkare och sjuksköterskor

Vi som utför filler-behandlingar på Akademikliniken är legitimerade sjuksköterskor och läkare med lång dokumenterad erfarenhet och utbildning bakom oss. Vi är dessutom certifierade i att utföra just dessa behandlingar.

Vi är också legitimerade och certifierade för estetisk injicering av Estetiska Injektionsrådet, vilket är en fristående arbetsgrupp med representanter från branschen.

Att tänka på före och efter behandling

Inför din behandling bör du undvika blodförtunnande läkemedel och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande.

I ett dygn efter din behandling bör du undvika att massera det behandlade området. Avstå också bastubad, intensiv fysisk aktivitet och för stora intag av alkohol.

Läs mer om behandling med filler.

Fördelar med Fillers

  • Resultatet syns direkt men är inte permanent.
  • Behandlingen gör inte ont, men kan också göras med lokalbedövning och innebär ingen konvalescens.
  • En korrekt och noggrant utförd behandling ger ett naturligt och vackert resultat.
  • Säker och trygg behandling när den utförs av legitimerad läkare eller sjuksköterska.

Kvalitet & trygghet

Certifierade läkare och sjuksköterskor

Ett bra resultat är helt beroende av att du injicerar exakt rätt mängd av läkemedlet på exakt rätt plats. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet hos behandlaren. Du bör vara noga med att anlita en legitimerad läkare eller sjuksköterska med lång dokumenterad erfarenhet. Och som är certifierad att utföra denna behandling.

Alla som utför injektionsbehandlingar hos Akademikliniken är legitimerade. Inom kort är de också alla certifierade behandlare för estetisk injicering av det Estetiska Injektionsrådet (en fristående arbetsgrupp med representanter från branschen).

Boka tid för konsultation