Ge dina mungipor ett lyft med hjälp av fillers

Med tiden är det vanligt att man tappar volym i ansiktet och med det kan mungiporna sakta dra sig nedåt. Med en diskret och effektiv injektionsbehandling med fillers kan man bli av med sura mungipor och snabbt återfå en mer positiv utstrålning.  På Akademikliniken blir du alltid behandlad av en injektionssjuksköterska certifierad av Estetiska Injektionsrådet– allt för att du på ett tryggt och säkert sätt skall få bästa resultat.

Vi ser alla olika ut med olika ansiktsdrag. Hur våra mungipor ser ut och beter sig är bitvis genetik. Dock är en stor del av dem som upplever problem med sluttande mungipor kvinnor, som med åldern tappat volym i ansiktet. Med hängiga mungipor tenderar man att få ett bistrare utseende som kan bidra till att människor uppfattar en som bister, ledsen eller sur, detta trots att man känner sig glad och positiv. Detta kan effektivt avhjälpas med fillers för en diskret behandling av sura mungipor eller marionettlinjer som det också kallas.

Hur går en fillerbehandling till när man vill ”lyfta” mungiporna?

Innan behandlingen diskuterar du tillsammans med din injektionsbehandlare dina förväntningar, önskemål samt förutsättningar. Oftast utför man behandlingen i samband med konsultationstillfället. Vi börjar med att ta bilder för din personliga journal. Om du önskar lägger vi en bedövningskräm över området.

Injektionssjuksköterskan återger sedan volym med fillers för att lyfta mungiporna. Man injicerar filler i linjen under mungiporna för att på ett sådant sätt ge ansiktet ett positivare utryck även i avslappnat läge. Detta är en effektiv behandling som ger ett snabbt och naturligt resultat.

Resultatet av behandling med filler mot sura mungipor

En injektionsbehandling med fillers av mungipan orsakar väldigt lite smärta. Bedövning finns redan blandat i injektionen och önskar man kan man även lägga på en bedövningskräm på området.

En injektionsbehandling med fillers mot trötta mungipor varar i ca. 4-7 månader beroende på varje patients unika förutsättningar. För att upprätthålla önskat resultat måste behandlingen upprepas med jämna mellanrum.

Mer om fillers

Fillers används även vid ansiktskonturering, läppförstoring och behandling av rynkor och ärr. Läs vidare om andra injektionsbehandlingar med fillers.

Att tänka på före och efter behandling

Före
Inför din behandling är det viktig att undvika blodförtunnande läkemedel (rådgör gärna med oss innan) och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande.

Efter
24 timmar efter din behandling är det viktigt att undvika att massera det behandlade området, bastubad, intensiv fysisk aktivitet och intag av alkohol.

För- och nackdelar fillers

Fördelar med Fillers

  • Behandlingen går snabbt och möjlighet till lokalbedövning finns.
  • Resultatet kommer omedelbart och konvalescensen är begränsad.
  • En skicklig behandlare anpassar behandlingen efter dina specifika behov så att resultatet blir naturligt vackert.

Nackdelar med fillers

  • Resultatet är inte permanent – påfyllning krävs regelbundet för att bibehålla resultatet.
  • Är man känslig kan blåmärken och/eller svullnad uppstå.
  • Resultatet är beroende av behandlarens skicklighet och erfarenhet.

10 saker som du bör kolla upp inför din injektionsbehandling

Injektionsbehandlingar har blivit allt vanligare i Sverige. Trots att dessa behandlingar kan medföra hälsorisker finns idag ingen specifik lagstiftning för estetiska behandlingar.

För att hjälpa dig har vi satt ihop en lista med 10 saker som du själv måste kolla upp inför din injektionsbehandling.

Vad bör jag kolla upp innan min behandling

Kvalitet & trygghet

Certifierade läkare och sjuksköterskor

Ett bra resultat är helt beroende av att du injicerar exakt rätt mängd av läkemedlet på exakt rätt plats. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet hos behandlaren. Du bör vara noga med att anlita en legitimerad läkare eller sjuksköterska med lång dokumenterad erfarenhet. Och som är certifierad att utföra denna behandling.

Alla som utför injektionsbehandlingar hos Akademikliniken är legitimerade. Inom kort är de också alla certifierade behandlare för estetisk injicering av det Estetiska Injektionsrådet (en fristående arbetsgrupp med representanter från branschen).

Boka tid för konsultation

Prenumerera på vårt nyhetsbrev