Fillers

Fillers används bland annat vid ansiktskonturering, läppförstoring och behandling av rynkor och ärr. Behandlingen går snabbt, resultatet kommer omedelbart och konvalescensen är begränsad. Välj ett område nedan för att läsa lite mer omgående om olika injektionsbehandlingar med fillers.

Mycket som tidigare kunde åstadkommas enbart genom kirurgi kan nu behandlas med fillers. På Akademikliniken är vi experter med lång erfarenhet av estetiska och naturliga resultat.

Vad är “fillers”?

En behandling med fillers är precis vad det låter som — att genom en försiktig injektionsbehandling “fylla” lite under hudytan. På så vis kan vi återställa ansiktspartier som kan vara insjunkna, fylla i rynkor, ta fram en mer markerad form på hakan eller käklinjen, eller till exempel skapa större läppar. Filler kan alltså både lägga till, ta bort och förändra. Syftet är att ge ett ungdomligare utseende genom att med små medel skulptera och förstärka ansiktsdrag. Främst behandlar vi ansikte, hals och händer med fillers.

Vad kan man göra med fillers?

En behandling kan:

Ofta kombineras fillerbehandling med muskelavslappnande mot rynkor och fina linjer som orsakats av mimik och ansiktsrörelser.

Hur går en behandling med fillers till?

I den här typen av behandling är det extremt viktigt att en erfaren och certifierad injektionssköterska eller läkare bedömer hela ansiktet under en konsultation, för att proportionerna ska bli exakt rätt. På Akademiklinken har vi alla den typ av utbildning och specialisterfarenhet som krävs.

Vi eftersträvar naturliga resultat

Det handlar om små men viktiga skillnader som bara kan räknas i millimeter, eller ännu mindre, för att återställa drag som kanske försvunnit med åren, eller som kan bidra till ett vackrare och mer estetiska proportioner.

Först tar vi emot dig för en konsultation

Vi börjar alltid med en konsultation där vi går igenom önskemål och förutsättningar, där vi också gör en helhetsbedömning och berättar vad vi tror ger bäst resultat. Vi tar också bilder för din personliga journal och du får veta vad behandlingen kommer att kosta.

När du kommer för din filler-behandling

När du kommer för att göra din behandling lägger vi om du önskar en bedövningskräm över området. En filler-behandling går snabbt, gör inte ont och resultatet är inte permanent. För oss på Akademikliniken är det viktigaste att du ska känna dig nöjd med behandlingen och vara helt trygg i att vi är utbildade och certifierade i att utföra den. Bakom alla behandlingar står också alltid läkare med medicinsk expertis.

Vi har olika sorters filler för olika delar av ansiktet

Beroende på vilket område som behandlas används olika typer av filler. En mjukare variant fungerar bäst för läppar, medan en käklinje som ska förstärkas kräver en lite tjockare typ av filler.

Akademikliniken arbetar också med flera olika varumärken av fillers som Restylane, Juvéderm och Teosyal.

De är alla baserade på hyaluronsyra och är icke-permanenta. Till exempel liknar hyaluronsyran i Restylane den som finns naturligt i människokroppen och den bryts successivt ned över tid.

Vilken filler som används baseras på vilken produkt som behandlaren bedömer som mest lämplig för just dina behov och individuella förutsättningar.

Kombinationsbehandling med muskelavslappnande

En filler-behandling kombineras ofta med muskelavslappnande för att återställa eller förstärka ansiktsdrag. För att uppnå ett ännu bättre resultat för hela utseendet går det att komplettera med hudvårdsprodukter anpassade för din hudtyp. Vilka som passar dig bäst får du råd om av din behandlare.

Akademikliniken: Utbildade, erfarna och certifierade läkare och sjuksköterskor

Ett fint resultat är helt beroende av att exakt rätt sort och mängd filler injiceras på exakt rätt ställe i ansiktet, så att helheten blir som förväntat. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet. Vi som utför dessa behandlingar på Akademikliniken är legitimerade sjuksköterskor och läkare med lång dokumenterad erfarenhet och utbildning bakom oss. Vi är dessutom certifierade i att utföra just dessa behandlingar.

Alla som utför injektionsbehandlingar hos Akademikliniken är legitimerade och certifierade för estetisk injicering av Estetiska Injektionsrådet, vilket är en fristående arbetsgrupp med representanter från branschen.

Att tänka på före och efter behandling

Inför din behandling är det lämpligt att undvika blodförtunnande läkemedel och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande.

I ett dygn efter din behandling bör du undvika att massera det behandlade området. Avstå också bastubad, intensiv fysisk aktivitet och för stora intag av alkohol.