Nasolabialveck- fillers

Med stigande ålder är det vanligt att man får ett framträdande veck på sidan mellan mun och näsa, detta veck kallas nasolabialveck. Nasolabialvecken kan jämnas ut med hjälp av en fillerinjektion,  en diskret behandling för ett yngre utseende.  På Akademikliniken får du en säker injektionsbehandling av erfaren och kompetent personal – allt för att du skall få det bästa resultatet på ett så säkert och tryggt sätt som möjligt.

Bli av med dina Nasolabialveck – vecken mellan mun och näsa

Med stigande ålder kan man få en volymförlust i mellanansiktet vilket kan leda till djupa linjer på sidorna mellan mun och näsa – så kallat nasolabialveck. Man kan även få mer framträdande nasolabialveck i samband med viktnedgång eller sjukdom, men det är framförallt ett vanligt ålderstecken. Nasolabialvecken kan dock vara tydligt framträdande även på en person som är ung. Linjerna syns mestadels när man ler, men kan med tiden bli kvar som permanenta fåror på sidorna mellan näsa och mun.

Med fillers fyller du ut och dämpar vecken vilket gör att du både ser yngre, piggare och gladare ut. Akademikliniken har lång erfarenhet av att behandla nasolabialveck med fillers och alla våra injektionssjuksköterskor är certifierade av Estetiska Skönhetsrådet för att kunna erbjuda dig en säker injektionsbehandling.

Boka konsultation för att rådgöra med en certifierad injektionssjuksköterska

Fillers mot nasolabiala veck

Fillers är en effektiv metod för att dämpa veck (nasolabialveck) mellan näsa och mun. Genom en injektionsbehandling med fillers återställer man volymen, i detta fall på sidan mellan näsa och mun.  Välkommen att boka en konsultation för att få svar på dina frågor och en genomgång om hur behandlingen går till.

Resultatet av en fillerbehandling mot nasolabialveck

En injektionsbehandling med fillers mot nasolabialveck varar i ca. 3-5 månader beroende på varje patients unika förutsättningar. För att upprätthålla önskat resultat (För att få ett hållbart resultat) måste behandlingen upprepas med jämna mellanrum.

Mer om fillers

Fillers används även vid ansiktskonturering, läppförstoring och behandling av rynkor och ärr. Läs vidare om andra injektionsbehandlingar med fillers.

Att tänka på före och efter behandling

Före
Inför din behandling är det viktig att undvika blodförtunnande läkemedel (rådgör gärna med oss innan) och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande.

Efter
24 timmar efter din behandling är det viktigt att undvika att massera det behandlade området, bastubad, intensiv fysisk aktivitet och intag av alkohol.

För- och nackdelar fillers

Fördelar med Fillers

  • Behandlingen går snabbt och möjlighet till lokalbedövning finns.
  • Resultatet kommer omedelbart och konvalescensen är begränsad.
  • En skicklig behandlare anpassar behandlingen efter dina specifika behov så att resultatet blir naturligt vackert.

Nackdelar med fillers

  • Resultatet är inte permanent – påfyllning krävs regelbundet för att bibehålla resultatet.
  • Är man känslig kan blåmärken och/eller svullnad uppstå.
  • Resultatet är beroende av behandlarens skicklighet och erfarenhet.

10 saker som du bör kolla upp inför din injektionsbehandling

Injektionsbehandlingar har blivit allt vanligare i Sverige. Trots att dessa behandlingar kan medföra hälsorisker finns idag ingen specifik lagstiftning för estetiska behandlingar.

För att hjälpa dig har vi satt ihop en lista med 10 saker som du själv måste kolla upp inför din injektionsbehandling.

Vad bör jag kolla upp innan min behandling

Kvalitet & trygghet

Certifierade läkare och sjuksköterskor

Ett bra resultat är helt beroende av att du injicerar exakt rätt mängd av läkemedlet på exakt rätt plats. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet hos behandlaren. Du bör vara noga med att anlita en legitimerad läkare eller sjuksköterska med lång dokumenterad erfarenhet. Och som är certifierad att utföra denna behandling.

Alla som utför injektionsbehandlingar hos Akademikliniken är legitimerade. Inom kort är de också alla certifierade behandlare för estetisk injicering av det Estetiska Injektionsrådet (en fristående arbetsgrupp med representanter från branschen).

Boka tid för konsultation

Prenumerera på vårt nyhetsbrev