Dämpa nasolabialveck mellan kinder och mun med filler

Markerade linjer mellan kinderna och munnen kan tynga ner ansiktet. De går enkelt att jämna ut för ett slätare och yngre intryck.

Vad är nasolabialveck, eller tunga kinder?

Nasolabialveck, som dessa typiska veck kallas, kan ge ett intryck av att kinderna tyngs ner lite. Genom att injicera fillers i nasolabialvecken återställer man volymen, i detta fall på sidan mellan näsa och mun. Med små försiktiga injektioner av filler jämnas de snabbt ut och ger direkt ger ett slätare och yngre helhetsintryck. På Akademikliniken är vi experter på denna typ av behandling och har lång erfarenhet av att utföra den.

Varför uppstår djupa nasolabialveck mellan kinderna och munnen?

Att åldras innebär att volymen i ansiktet avtar, vilket kan leda till djupa linjer på sidorna mellan mun och näsa. Nasolabialvecken kan också vara tydligt framträdande även på en person som är ung. Linjerna syns mestadels när man ler, men kan med tiden bli kvar som permanenta fåror på sidorna mellan näsa och mun.

Med fillers fyller du ut och dämpar vecken vilket gör att du både ser yngre, piggare och gladare ut.

Hur går en behandling av nasolabialveck till?

Först sker en noggrann konsultation där vi diskuterar vad som kan göras och vad du önskar uppnå.

När du sedan kommer för behandling görs små injektioner av filler för att dämpa nasolabialvecken mellan näsa och mun. Behandlingen återskapar volym under huden, vilket ger intryck av att huden “lyfts” upp och fylls i.

Hur länge varar behandlingen?

En injektionsbehandling av nasolabialveck varar i mellan tre och fem månader beroende på varje patients unika förutsättningar, som exempelvis ämnesomsättning och rörlighet i ansiktet. För att upprätthålla effekten bör behandlingen upprepas med några månaders mellanrum.

Kombinationsbehandling med botox

En filler-behandling kombineras ofta med botox för att återställa eller förstärka ansiktsdrag. För att uppnå ett ännu bättre resultat för hela utseendet går det att komplettera med hudvårdsprodukter anpassade för din hudtyp. Vilka som passar dig bäst får du råd om av din behandlare.

På Akademikliniken är vi experter på alla sorters filler-behandlingar

Ett fint resultat är helt beroende av att exakt rätt sort och mängd filler injiceras på exakt rätt ställe, så att resultatet blir riktigt bra. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet.

Alla som utför injektionsbehandlingar hos Akademikliniken är legitimerade och certifierade för estetisk injicering av Estetiska Injektionsrådet, vilket är en fristående arbetsgrupp med representanter från branschen.

Att tänka på före och efter behandling

Inför din behandling är det lämpligt att undvika blodförtunnande läkemedel och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande.

I ett dygn efter din behandling bör du undvika att massera det behandlade området. Avstå också bastubad, intensiv fysisk aktivitet och för stora intag av alkohol.

Läs mer om hur behandling med filler går till.

Fördelar med Fillers

  • Resultatet syns direkt men är inte permanent.
  • Behandlingen gör inte ont, men kan också göras med lokalbedövning och innebär ingen konvalescens.
  • En korrekt och noggrant utförd behandling ger ett naturligt och vackert resultat.
  • Säker och trygg behandling när den utförs av legitimerad läkare eller sjuksköterska.

Kvalitet & trygghet

Certifierade läkare och sjuksköterskor

Ett bra resultat är helt beroende av att du injicerar exakt rätt mängd av läkemedlet på exakt rätt plats. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet hos behandlaren. Du bör vara noga med att anlita en legitimerad läkare eller sjuksköterska med lång dokumenterad erfarenhet. Och som är certifierad att utföra denna behandling.

Alla som utför injektionsbehandlingar hos Akademikliniken är legitimerade. Inom kort är de också alla certifierade behandlare för estetisk injicering av det Estetiska Injektionsrådet (en fristående arbetsgrupp med representanter från branschen).

Boka tid för konsultation