Bröstlyft av några av världens främsta plastikkirurger

Vi har lång erfarenhet av såväl bröstförminskning som bröstlyft och hängbystkorrektion. Man kan också kombinera ett bröstlyft med en bröstförstoring.

Bröstlyft

Kvinnor med stor byst har ofta värk i rygg och axlar. Dessutom kan en stor byst vara i vägen när man tränar. En uttöjd byst utan speciellt stor volym kan också ge nack- och ryggbesvär. Ingreppen liknar varandra och går ut på att lyfta och forma om bysten. Skillnaden är att vid ett bröstlyft avlägsnas huvudsakligen hud, medan man vid en bröstförminskning även avlägsnar körtelvävnad.

Att tänka på före operation

Läs här vad du behöver tänka på före din operation.

Före- och efterbilder

Se fler bilder

Så går ett bröstlyft till

Inför operation

Vi går igenom dina önskemål och förväntningar

Vid ett första besök hos oss träffar du en plastikkirurg som lyssnar på dina önskemål och förväntningar. Vi går också igenom operationen och svarar på dina frågor. Du får bland annat information om vilka områden som kommer att förbättras med ingreppet, vad det kan kosta och hur lång väntetid det är.

Du får också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd samt eventuella tidigare sjukdomar och operationer.

Håll dig i form som förberedelse

Du får praktisk information kring operationen av en av våra informationssjuksköterskor. Bland annat hur du ska förbereda dig inför din operation samt vad som gäller vid narkos.

Om du väljer att gå vidare bokar vi en operationstid. Ibland rekommenderar vi att du gör en mammografiundersökning. Det gäller främst kvinnor över 40 års ålder och kvinnor med ärftliga anlag för tumörer.

Försök hålla dig i god form

Det är bra om du förbereder dig inför operationen genom att hålla dig i form. Ta gärna reda på så mycket som möjligt om vad som gäller före, under och efter operationen också.

På operationsdagen

Operationen tar 1-2 timmar

På operationsdagen träffar du din plastikkirurg. Han börjar med att fotografera operationsområdet. Du träffar också din narkosläkare.

Du får även prova ut en sport-bh som du får kostnadsfritt av oss. Den fungerar som stödbandage under de första veckorna efter operationen.

Operationen tar en till två timmar och sker under narkos.

Snitt läggs runt bröstvårtan

Man kan lägga olika snitt för att förminska eller lyfta en byst. Ett snitt läggs dock alltid runt bröstvårtan och vanligtvis ett upp och nedvänt T-format snitt mellan bröstvårtan och vecket under bröstet. Det vanligaste är att vi syr ihop snitten med dolda stygn som kroppen successivt absorberar.

Efter ingreppet

Omvårdnad och smärtlindring

Efter operationen kommer du till vår uppvakningsavdelning där du stannar någon timme. Därefter stannar du kvar på Akademiklinikens vårdavdelning tre till sex timmar för omvårdnad och smärtlindring. Duscha kan du göra dagen efter operationen.

Efter operationen kan du uppleva lätt värk, svullnadskänsla och nedsatt känsel. Det går över successivt under de första veckorna efter operationen. Efter ungefär en vecka kommer du tillbaka för en första kontroll och efter 14 dagar tar vi bort den eventuella stygn som finns kvar.

Lugna promenader rekommenderas

Efter ca sex månader kan vi bedöma slutresultatet. Men redan på återbesöket efter en vecka kommer du se en stor skillnad. Efter en vecka kan de flesta börja arbeta och efter tre till sex veckor kan du börja träna. Innan dess rekommenderar vi lugna promenader. Du bör undvika att tänja ärren under de tre första månaderna.

Lyssna på kroppens signaler

Läkningsprocessen är väldigt individuell. Därför är det viktigt att du lyssnar till kroppens signaler och anpassar dig efter dem. Undvik att sola ärren under de första sex månaderna.

Tänk på att resultatet varierar mellan olika personer beroende på skillnader i arvsanlag och hudens elasticitet. Därför är det viktigt att du har realistiska förväntningar.

Tillgängliga dygnet runt

Efter operationen finns vi tillgängliga 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan om du behöver komma i kontakt med oss efter att du gått hem.

Patientberättelse

Jag äger min kropp

Förskoleläraren och bloggaren Sofie berättar om sin operation hos Akademikliniken – varför hon gjorde den och hur hon tänkte före och efter

Ladda ner vår guide

Så vet du vilken typ av bröstoperation du behöver

Filmer & podcasts

Föreläsning om bröstlyft & bröstförminskning

Allt du vill veta om bröstlyft & bröstförminskning med Dr. Angelica Hagelberg.

Till föreläsningen

Våra priser

Kombinationsbehandling

Många väljer att kombinera bröstlyft med andra kirurgiska ingrepp. Patienter som vill förstora sina bröst behöver ibland också lyfta brösten för att resultatet ska bli optimalt. Sådana frågor pratar vi igenom vid den första konsultationen.

Boka konsultation

Akademiklinikens Trygghetsgaranti Bröst

I grundpriset för en bröstoperation ingår alltid Akademiklinikens Trygghetsgaranti Bröst. Det betyder att eventuella oönskade resultat och komplikationer kopplat till den primära operationen åtgärdas med en kostnadsfri korrektionsoperation.

Till trygghetsgaranti bröst

Prenumerera på vårt nyhetsbrev