Bröstförstoring med lyft

Med över 30 års erfarenhet är vi på Akademikliniken experter på alla typer av bröstkirurgi. Vi kan förändra, återskapa och korrigera bröst. Hos oss kan du kan känna dig trygg i att slutresultatet blir som planerat och att risken för komplikationer är minimal.

Vem behöver en bröstförstoring i kombination med ett bröstlyft?

En bröstförstoring kombineras ofta med ett lyft om brösten förlorat i spänst, volym och fasthet. Kanske har även formen förändrats med åren, och bröstvårtorna sjunkit längre ner då huden sträckts ut. Ett lyft kan också behövas för att korrigera asymmetriska bröst. Vi ser mycket fina resultat med en kombination av lyft och förstoring med implantat, vilket innebär att brösten höjs och volymen fördelas naturligt över hela bystens silhuett.

Hur går en bröstförstoring med lyft till?

Under en personlig konsultation med en av våra erfarna kirurger diskuterar vi och berättar om olika sätt att få det bästa resultatet beroende på dina naturliga förutsättningar. Vi visar olika sorters implantat, du får prova olika storlekar och vi diskuterar vad som blir bäst för dig för det resultat du vill uppnå.

Vid konsultationen mäter vi bröstens och bröstkorgens dimensioner för att kunna beräkna var vi ska placera dina implantat. Kirurgen går även igenom hela ingreppet så att du vet exakt hur det kommer att gå till. Din plastikkirurg kan också visa bilder på hur ingreppet ser ut så att du får en uppfattning om hur ärren kommer att se ut.

Vi använder enbart de bästa implantaten som finns på marknaden

Vi erbjuder flera olika noggrant testade implantat-sorter, som alla håller den högsta kvaliteten och den bästa säkerhetsnivån. Formen är rund eller droppformad (anatomisk) och finns i flera olika utföranden och typer, med olika relation mellan höjd och bredd, för att man ska kunna skräddarsy det nya bröstets utseende och få exakt rätt proportioner.

Varför är Akademikliniken bäst på bröstförstoring med bröstlyft?

Bröstförstoring är det mest efterfrågade plastikkirurgiska ingreppet hos oss, och vi gör alltid vårt yttersta för att skapa det bästa och vackraste resultatet. Akademikliniken är en väletablerad klinik med högt säkerhetstänk, avancerad modern teknik och lång erfarenhet.

För en bröstförstoring med ett bröstlyft arbetar vi utifrån en noggrann matematisk metod där vi i förväg avgör var implantatet ska placeras. Vår vetenskapligt framtagna AK-metod för bröstförstoring lärs ut till kirurger världen över, och vi är Sveriges ledande experter på samtliga typer av estetisk bröstkirurgi.

Först mäter vi var implantatet ska placeras i relation till bröstvårtan, vilket har en stor inverkan på utseendet i den övre delen av bröstet. Därefter mäter vi hur mycket hud som behövs i den nedre halvan av bröstet. Här tar kirurgen hänsyn till bredd och projektion hos implantatet, mängden bröstkörtel som redan finns i bröstet och hudens karaktär. Denna teknik resulterar i att snittet hamnar precis i kanten av det nya implantatet, där ärret inte syns. Bröstvårtan får även rätt position då halva implantatet placeras ovanför bröstvårtan och den andra halvan nedanför. För bröstlyftet mäter vi ut hur snittet ska läggas och beräknar var hela bröstet ska placeras på bröstkorgen.

Vår storlek, erfarenhet och expertis är din trygghet

Vi gör både mindre och större förändringar, och oavsett storlek på bröst och bröstlyftets omfattning så önskar många av våra patienter ett naturligt utseende. Med vår estetiska och medicinska expertis, implantat av hög kvalitet och en skicklig plastikkirurg som lyssnar på dina önskemål och utgår från dina förutsättningar får du ett fint resultat som du kan vara nöjd med under många år.

Vi utför bröstförstoringar med bröstlyft i StockholmGöteborg och Malmö, och alla våra kliniker är tekniskt utrustade för att vi skall kunna ge dig en säker omvårdnad och optimala behandlingsresultat. Hos oss möter du alltid legitimerad, auktoriserad och certifierad personal som finns där för dig när du behöver det. Vi är medlemmar i Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi och Svensk Plastikkirurgisk Förening.

Vi använder den senaste tekniken

Den vanligaste metoden för att förstora bröst och att samtidigt göra ett bröstlyft sker med något typ av implantat. Akademikliniken erbjuder flera olika noggrant testade sorter, som alla är marknadsledande. Något som också blivit alltmer populärt på senare tiden är så kallad Hybridbröstförstoring där vi kombinerar bröstimplantat med en mindre del av patientens fett genom en fettransplantation, för ett ännu mer naturligt resultat. Det är också vanligt att en bröstförstoring kombineras med andra ingrepp, som fettsugning eller bukplastik.

Boka en konsultation för rådgivning

Om du scrollar ner på sidan finns mer information om hur en konsultation går till.

Att tänka på före operation

Så går ett bröstlyft till

Inför operation

Vi lyssnar på dina förväntningar och önskemål

På ditt första besök hos oss får du träffa en plastikkirurg. Vi går igenom dina önskemål och förväntningar och du får en chans att ställa de frågor du undrar över. Här går vi även igenom hur operationen går till, hur lång väntetid det är samt vilket pris det blir. För att få koll på ditt hälsotillstånd, får du också fylla i ett frågeformulär.

Förberedelser inför operationen

En av våra sjuksköterskor kommer att ge dig all praktisk information som du behöver. Det kan handla om förberedelser inför narkosen samt operationen. Det är här du också tar ställning till om du vill gå vidare med att boka en operationstid. Skulle du ha ärftliga anlag för tumörer eller har fyllt 40 år, så brukar vi rekommendera en mammografiundersökning innan operation. En nyligen gjord mammografi ska inte vara äldre än 6 månader. För att vara väl förberedd inför en operation, så är det också viktigt att röra på sig, så att man är i god form.

Ladda ner Min Operation, Akademiklinikens App

Du kan ladda ner Akademiklinikens egen App “Min Operation”, den kommer guida dig igenom hela din process och ge dig all info du behöver och påminna dig om viktiga datum osv. Appen finns att ladda ner där du kan ladda ner appar.

På operationsdagen

Operationen tar 2-3 timmar

När det blir dags för operation, så fotograferas det område som ska opereras och kirurgen gör markeringar på bysten. Du får en kostnadsfri sport-bh som kommer att fungera som ett stöd under de kommande veckorna efter operationen. Under själva operationen kommer du vara nersövd och den tar upp till tre timmar att genomföra.

Omvårdnaden efter operationen

Efter operationen besöker du en uppvakningsavdelning, där personal övervakar att du mår bra. Efter detta så kommer du till Akademiklinikens vårdavdelning, där du stannar tre till sex timmar för omvårdnad och smärtlindring.

Efter ingreppet

Tiden efter operationen

Efter operationen kan du uppleva mindre känsel, lätt värk och svullnadskänsla, vilket är helt normalt och övergående. Vi har flera efterkontroller, där det första mötet sker en vecka efter operationen. De stygn som eventuellt finns kvar tas bort efter två veckor. När dessa är borttagna kan du börja se en förbättring, men det är först efter sex månader eller något längre som man kan se slutresultatet.

Börja arbeta efter en vecka

Första veckan är du hemma från jobbet, sedan kan du återgå till dina ordinarie arbetsuppgifter. Det är dock först efter sex veckor som du kan börja träna, men det fungerar fint att ta lugna promenader innan dess. Var försiktig med att stretcha ärren samt undvik att sola under de första månaderna. Läkningsprocessen är väldigt individuell Eftersom läkningen är individuell, så är det väldigt viktigt att lyssna på kroppens signaler. Det gäller också att ha realistiska förväntningar och att man är medveten om att det är skillnader mellan olika personers hud, spänst och arvsanlag, vilket påverkar slutresultatet.

Vi finns tillgängliga dygnet runt

Tveka inte att kontakta oss om du har funderingar efter operationen. Vi finns tillgängliga 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan.

Före- och efterbilder

Se fler bilder