Hybridbröstförstoring- Bröstförstoring med implantat och kroppseget fett

Större bröst med fettransplantation och implantat

Bröstförstoring med implantat och fett kan vara ett alternativ för dig som önskar en förändrad form och/eller storlek av dina bröst. Genom att kombinera insättning av implantat med kroppsegen vävnad (fettransplantation) kan man få förändringar som kan vara svåra att uppnå med enbart implantat. Den kroppsegna vävnaden täcker implantatet för att minska risken att implantatkanter kan skönjas, vilket kan ske om du har en liten bröst- och fettvävnad. Man får även en mindre vikt av brösten (tack vare balansen mellan den egna vävnaden och implantatet) men ändå med bibehållen önskvärd volym.

Högteknologiska metoder

Bröstförstoringen går till så att implantatet läggs in på vanligt sätt via snitt under bröstet. Fettsugning utförs på det område som är lämpligt. Fettet rensas och injiceras sedan i vävnaden med tunna kanyler. Allt fett som injiceras klarar kroppen inte av att bygga in och därför behöver man ibland fylla på fett vid ett senare tillfälle. Du behöver förstås ha något ställe på kroppen som kan avvara lite fett och i bästa fall är detta också positivt. Om du är en lämplig kandidat bestäms vid konsultation tillsammans med din plastikkirurg. 3D-imaging kan användas för att visualisera ett möjligt resultat.

Om du har behov för en fettransplantation i kombination med din bröstförstoring avgör kirurgen tillsammans med dig på konsultationen. Du måste också ha en viss fettmängd på kroppen att hämta fett ifrån.

Låter detta intressant? Boka konsultation här

Följande skäl kan vara en indikation för en bröstförstoring med fett och implantat:

  • Balans mellan kroppsegen vävnad och implantat (mindre implantat och mindre vikt av brösten men med önskvärd volym)
  • Förändringar som inte endast kan skapas med implantat (öka ovanpol för att ta bort implantatkanter eller tex bygga upp den klyfta du eftersträvar)
  • Minska asymmetrier mellan brösten
  • För att få ett så naturligt resultat som möjligt. Detta genom användningen av egen kroppsvävnad som täcker implantatet på bästa möjliga sätt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev