Hybridbröstförstoring- Bröstförstoring med implantat och kroppseget fett

Kombinerade implantat och fettransplantation ger symmetriska naturliga bröst

Vad är hybridbröstförstoring?

Bröstförstoring med implantat och fett kan vara ett alternativ för dig som önskar både en förändrad form och en större storlek på brösten. Genom att kombinera insättning av implantat med kroppseget fett åstadkoms en mer precis och subtil förändring på en ännu högre nivå än med enbart implantat. 

Den kroppsegna vävnaden täcker implantatet för att minska risken att implantatets kanter kan skönjas, vilket kan hända om du har en liten byst och inte mycket egen fettvävnad från början. Med hybridbröstförstoring blir de nya brösten lättare än med enbart implantat, eftersom implantaten väger mer än eget fett — och ett mindre inplantat då behövs för att uppnå önskad storlek. 

Hur blir resultatet när bröstimplantat och fettransplantation kombineras? 

Med denna kombination av metoder är det möjligt att göra förändringar som inte endast kan skapas med implantat. Som till exempel att öka den mjuka kurvan på ovansidan av brösten för att ta bort implantatkanter. På så vis finns också större möjlighet att bygga upp en “klyfta” mellan brösten. 

Våra högteknologiska metoder för en perfekt genomförd bröstförstoring 

Bröstförstoringen går till så att implantatet läggs in på vanligt sätt via snitt under muskeln. Fettsugning utförs sedan på ett annat område på kroppen — och förutsättningen är givetvis att det finns överflödigt fett att ta någonstans ifrån. 

Fettet rensas och injiceras sedan i vävnaden med tunna kanyler. Allt fett som injiceras klarar kroppen inte av att bygga in och därför behöver man ibland fylla på fett vid ett senare tillfälle. Du behöver förstås ha något ställe på kroppen som kan avvara lite fett och i bästa fall är detta också positivt. Om du är en lämplig kandidat bestäms vid konsultation tillsammans med din plastikkirurg. 3D-imaging kan användas för att visualisera ett möjligt resultat. Läs mer här om AK-metoden för bröstförstoring. 

Om det är möjligt att göra en fettransplantation i kombination med din bröstförstoring avgör kirurgen tillsammans med dig på konsultationen. 

Vad sker på operationsdagen? 

Före operationen träffar du din kirurg igen, och ni går igenom exakt hur ingreppet kommer att ske. Före operationen kommer du att få mycket information och svar på alla dina frågor, så att du känner dig helt trygg. Det är bättre att fråga en gång extra, och våra sköterskor finns här för att hjälpa dig med allt du undrar. Operationen görs sedan under narkos och efter några timmar får du åka hem från kliniken. 

Hur lång tid tar det innan jag kan gå tillbaka till jobbet? 

Redan dagen efter operationen kan du ta av din sport-bh och duscha, för att därefter sätta på bh:n igen. Kirurgtejpen ska dock sitta kvar på ärren. Du behöver inte stanna hemma från arbetet. De flesta tycker dock att det är bra att vara ledig en till två veckor, beroende på vilka arbetsuppgifter man har. 

Efter ungefär en vecka kommer du tillbaka för en första kontroll och efter 14 dagar tar vi bort den eventuella stygn som finns kvar. 

Ta väl hand om dig — och vi finns här för alla dina frågor! 

Den första tiden efter operationen kan du uppleva en känsla av svullnad, spänning och ömhet. Detta är övergående och avtar successivt under de första veckorna. Vi rekommenderar att du undviker överdrivna rörelser de första dagarna efter operationen. Den första tiden bör du endast tillåta dig lugna promenader. Efter cirka tre veckor kan du börja träna igen. Men du bör undvika att tänja ärren de tre första månaderna. 

När kan jag se slutresultatet? Formen förändras direkt och du kan se skillnad omedelbart efter ingreppet. Allt eftersom svullnaden går ner kan det färdiga resultatet skönjas. Efter ungefär ett halvår gör din plastikkirurg en efterkontroll på kliniken för att granska resultatet och se till att allt blev som förväntat. 

Varför ska jag välja Akademikliniken för min bröstförstoring? 

Vi är landets mest erfarna plastikkirurgerna på samtliga metoder för att förstora bröst. När du väljer att vända dig till oss ser vi det också som ett mycket stort förtroende. Vi tar ansvar för att din upplevelse ska bli så behaglig, trygg och och positiv som man kan förvänta sig hos Nordens ledande plastikkirurgiklinik, och vi strävar alltid efter att skapa en balans mellan ditt yttre och inre välbefinnande. 

På Akademikliniken möter du några av Nordens absolut mest erfarna och kunniga plastikkirurger, med många års arbete, forskning och utveckling bakom sig. Vi bedömer hur dina naturliga drag kan framhävas och förstärkas med den föryngring som ett ansiktslyft innebär, och vi är experter på både de medicinska, estetiska och tekniska aspekterna av ansiktslyft. 

Våra kirurger har under åren utfört tusentals ingrepp där varje individuell operation föregås av mycket noggranna förberedelser och mätningar, liksom en bedömning av vad som passar en enskild patient, eftersom alla utseenden och kroppar är unikt olika. När vi möts förklarar vi olika metoder och visar vad som går att göra, liksom exempel och bilder på vad vi utfört tidigare. Om du väljer att gå vidare, när tiden är rätt och det passar dig, ser vi till att ta mycket väl hand om dig. 

Låter detta intressant? Boka konsultation här

Fördelar med att kombinera fett och implantat vid en bröstförstoring

  • Balans mellan kroppsegen vävnad och implantat – använda mindre implantat och mindre vikt av brösten men med önskad volym
  • Förändringar som inte endast kan skapas med implantat – att öka den mjuka kurvan på ovansidan av brösten för att ta bort implantatkanter eller tex bygga upp en fin “klyfta”
  • Minska asymmetrier mellan olika storlek på brösten
  • För att få ett så naturligt resultat som möjligt. Detta genom att användningen av egen kroppsvävnad täcker implantatet på bästa möjliga sätt

Så går en bröstförstoring till

Inför operation

Visualiserar brösten med 3D-simulering

Vid ett första besök hos oss träffar du en plastikkirurg som lyssnar på dina önskemål och förväntningar. Vi går också igenom operationen och svarar på dina frågor.

Vid konsultationen använder vi oss av 3D-simulering som visar hur dina bröst kommer se ut efter operationen. Men hjälp av systemet kan vi titta på hur olika storlekar och olika typer av implantat skulle se ut på dig (runda eller droppformade).

Ger råd och stöd inför ditt val

Vi mäter även bröstens och bröstkorgens dimensioner för att kunna beräkna vart vi ska placera dina implantat. Våra plastikkirurger och sjuksköterskor kan ge råd och stöd, men avgörande för valet av implantat och storlek är dina önskemål och vad som är medicinskt och tekniskt möjligt.

Hjälper dig att boka operationstid

Vid besöket får du information om vad ingreppet kan kosta samt våra väntetider med mera. Du kommer också att få fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd och eventuella tidigare sjukdomar och operationer. Om du väljer att gå vidare med en operation hjälper vi dig med en tid som passar dig

På operationsdagen

Fotografering av operationsområdet

Du förbereder dig inför operationen på bästa sätt genom att hålla dig i god form och följer våra rekommendationer om vad som gäller före, under och efter operationen.

På operationsdagen träffar du din plastikkirurg igen som fotograferar operationsområdet. Du får också träffa din narkosläkare.

Operationen tar en timme

Operationen sker under narkos och tar cirka en timme. Implantatet placeras bakom eller framför bröstmuskeln. Vanligtvis sys snitten ihop med dolda stygn som kroppen successivt absorberar.

Efter operationen kommer du till vår bevakade uppvakningsavdelning. Därefter stannar du kvar på Akademiklinikens vårdavdelning tre till sex timmar för omvårdnad och smärtlindring.

Sport-BH de första veckorna

På operationsdagen provar du också ut en sport-bh. Den fungerar som stödbandage för din byst under de första veckorna efter operationen.

Efter ingreppet

Spänning och ömhet

Den första tiden efter operationen kan du uppleva en känsla av svullnad, spänning och ömhet. Detta är övergående och avtar successivt under de första veckorna efter operationen.

Efter ungefär en vecka kommer du tillbaka för en första kontroll och efter 14 dagar tar vi bort den eventuella stygn som finns kvar.

För att minska ömheten är det bra att lyfta armarna och tänja på bröstmusklerna. Undvik överdrivna rörelser de första dagarna efter operationen.

Redan dagen efter operationen kan du ta av din sport-bh och duscha, för att därefter sätta på bh:n igen. Kirurgtejpen ska dock sitta kvar på ärren. Du behöver inte stanna hemma från arbetet. De flesta tycker dock att det är bra att vara ledig en till två veckor, beroende på vilka arbetsuppgifter man har.

Undvik att sola ärren

Den första tiden bör du endast tillåta dig lugna promenader. Efter cirka tre veckor kan du börja träna igen. Men du bör undvika att tänja ärren de tre första månaderna.

Hur läkningsprocessen fortskrider är individuellt.  Lyssna därför till din kropps signaler och anpassa dig efter dem. Tänk dock på att använda kirurgtejp och undvik att sola ärren under de första sex månaderna.

Tillgängliga dygnet runt

Efter operationen finns vi tillgängliga 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan om du behöver komma i kontakt med oss efter att du gått hem.

Filmer & podcasts