Kärlborttagning

Brustna eller ytliga blodkärl i ansiktet kan enkelt tas bort för att uppnå en jämnare hudton.

När behövs kärlborttagning?

Hudens blodkärl är oftast så tunna att de normalt inte syns med blotta ögat. Ibland kan dock kärlen vidgas och bli kraftigare eller brista. Det gör att de blir mer framträdande och synliga, och kan ge intryck av en rödflammig hy.

Framförallt är det vanligt på områden i ansiktet och på kroppen som ofta är exponerade för sol, vind och kyla. Det gäller framför allt näsa, kinder och dekolletage.

Kärlbildningen och rodnaden kan även bero på genetiskt betingade faktorer. Eller på någon form av hudproblem som rosacea eller acne.

Vad innebär kärlborttagning?

En effektiv behandling för att ta bort ytliga blodkärl är laser- eller IPL-behandling. Då skickas värme ner till blodkärlet som får kärlet att koagulera för att sedan successivt dra ihop sig utan att den omkringliggande vävnaden påverkas.

Läs mer om behandling med laser och IPL

Vad kostar behandling av kärl i ansiktet?

Det exakta priset för att ta bort ytliga blodkärl beror på en rad olika faktorer. Bland annat omfattningen av problemet och om du ska göra en kombinationsbehandling. I samband med konsultationen får du en kostnadsberäkning.

Se priser för behandling av kärl i ansiktet

Välj rätt behandling

Vilken metod som är bäst lämpad för att ta bort ytliga blodkärl på just din hud och de problem du vill behandla får du hjälp med att avgöra hos våra auktoriserade hudterapeuter i samband med konsultationen. Vilken utrustning vi använder oss av varierar mellan våra olika kliniker.

I regel krävs en serie av flera behandlingar för att uppnå önskat resultat. I samband med konsultationen får du information om detta av din behandlare.

Boka konsultation