Om Akademikliniken

Akademikliniken är den ledande aktören inom plastikkirurgi och estetiska behandlingar inom Norden. Grundat 1991 av Per Hedén och Jan Jernbeck och vårt huvudkontor ligger i Stockholm

Nordens ledande klinik

Akademikliniken är idag Nordens ledande privata klinikkoncern. Med omfattande erfarenhet och hög nivå av expertis erbjuder vi estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi, estetiska injektionsbehandlingar och avancerad hudvård. Med bas i Sverige och verksamhet i Norge och Danmark utför vi mer än 60 000 estetiska behandlingar per år.

Den senaste teknologin, toppmoderna tekniker och metoder samt ständig forskning och förbättring gör att vi kan hålla oss i framkant av utvecklingen. Det är också en av anledningarna till att vi hos oss utbildar plastikkirurger från hela världen.

Vår storlek samt breda expertis och utbud är din säkerhet. Alla våra kliniker över Norden är utrustade med personal och teknik för att kunna leverera bästa möjliga vård och resultat.

Hos Akademikliniken möter du alltid legitimerad, certifierad och auktoriserad personal som är till din hjälp – Vårt team av plastikkirurger i nära samarbete med hudläkare, sjuksköterskor, hudterapeuter och tandläkare, gör att vi erbjuda dig som kund en skräddarsydd helhetslösning för din skönhet och välbefinnande.

Vår vision är ”Världens nöjdaste kunder. Med sig själva” och det är det vi strävar efter, varje dag. Vi hjälper dig skapa balans mellan ditt yttre och inre välmående.

Kirurgerna jobbar kliniskt på Akademikliniken

Vår expertis

Att säkerställa en hög nivå av säkerhet och kvalitet är grunden för all vår verksamhet. Läs om hur vi arbetar för att ge dig plastikkirurgi och avancerad hudvård i världsklass.

Läs mer om vår expertis

Vår historia

Idag är Akademikliniken Nordens ledande privata klinik för estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi samt estetiska behandlingar och avancerad hudvård.

Men resan började redan 1991. Då öppnades den första kliniken på Riddargatan i Stockholm.

Läs mer om Akademiklinikens historia

Akademikliniken i korthet

  • Ledande i Norden inom plastikkirurgi och injektions- och hudbehandlingar.
  • Grundat 1991 av Per Hedén och Jan Jernbeck med huvudkontor i Stockholm.
  • Vi har kliniker i Sverige, Norge och Danmark.
  • Vårt koncept har tre huvudsakliga delar: Plastikkirurgi, injektions- och hudbehandlingar samt hudvårdsprodukter.
  • 5 plastikkirurgiska kliniker i Norden.
  • Flera hud- och injektionskliniker i Norden – här hittar du alla våra kliniker.
  • Över 300 anställda, varav 176 specialister inklusive 17 kirurger.