Om Akademikliniken

Akademikliniken är den ledande aktören inom plastikkirurgi och estetiska behandlingar inom Norden. Grundat 1991 av Per Hedén och Jan Jernbeck och vårt huvudkontor ligger i Stockholm

Nordens ledande klinik

Akademikliniken är idag Nordens ledande privata klinikkoncern. Med omfattande erfarenhet och hög nivå av expertis erbjuder vi estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi, estetiska injektionsbehandlingar och avancerad hudvård. Med bas i Sverige och verksamhet i Norge och Danmark utför vi mer än 60 000 estetiska behandlingar per år.

Den senaste teknologin, toppmoderna tekniker och metoder samt ständig forskning och förbättring gör att vi kan hålla oss i framkant av utvecklingen. Det är också en av anledningarna till att vi hos oss utbildar plastikkirurger från hela världen.

Vår storlek samt breda expertis och utbud är din säkerhet. Alla våra kliniker över Norden är utrustade med personal och teknik för att kunna leverera bästa möjliga vård och resultat.

Hos Akademikliniken möter du alltid legitimerad, certifierad och auktoriserad personal som är till din hjälp – Vårt team av plastikkirurger i nära samarbete med hudläkare, sjuksköterskor, hudterapeuter och tandläkare, gör att vi erbjuda dig som kund en skräddarsydd helhetslösning för din skönhet och välbefinnande.

Vår vision är ”Världens nöjdaste kunder. Med sig själva” och det är det vi strävar efter, varje dag. Vi hjälper dig skapa balans mellan ditt yttre och inre välmående.

Vår Historia

Idag är Akademikliniken Nordens ledande privata klinik för estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi samt estetiska behandlingar och avancerad hudvård.

Men resan började redan 1991. Då öppnades den första kliniken på Riddargatan i Stockholm.

Läs mer om Akademiklinikens historia

Vår Vision & Värdegrund

Vår vision är ”Världens nöjdaste kunder. Med sig själva”. Det är det vi jobbar för varje dag, både i det stora och i det lilla.

Vår värdegrund beskriver vad vi står för och det fungerar som en ledstjärna i vårt dagliga arbete och guidar oss i allt vi säger och gör.

Passionerade

Vi brinner för att leverera bästa resultat och service till våra kunder och är stolta över vårt uppdrag och starka varumärke.

Pålitliga

Vi sätter patientsäkerhet och kvalitet främst, håller det vi lovar och följer upp våra resultat.

Professionella

Vi använder våra resurser smart och värdesätter varandras kompetens, engagemang och vårt goda samarbete.

Pionjärer

Vi leder utvecklingen i vår bransch genom innovation och skicklighet och antar nya utmaningar för fortsatt lärande.

Akademikliniken i korthet

  • Ledande i Norden inom plastikkirurgi och skönhetsbehandlingar.
  • Grundat 1991 av Per Hedén och Jan Jernbeck med huvudkontor i Stockholm.
  • Vi har kliniker i Sverige, Norge och Danmark och ser på ytterligare länder för expansion
  • Vårt koncept har tre huvudsakliga delar: Plastikkirurgi, behandlingar och hudvårdsprodukter
  • 5 plastikkirurgiska kliniker i Norden
  • 20 hud- och injektionskliniker i Norden. Här hittar du alla våra kliniker
  • Omsättning på 423 miljoner kronor 2016
  • Över 300 anställda, varav 176 specialister inklusive 24 kirurger

Beauty Through Science av Akademikliniken - Estetisk kirurgi i världsklass

Beauty Through Science är en kongress som äger rum i Stockholm en gång om året. 2017 samlades fler än 900 estetiska experter (plastikkirurger, hudläkare, sjuksköterskor, hudterapeuter etc) från 58 olika länder för att utbyta kunskap, erfarenheter, upptäcka nya metoder och tekniker och nätverka

Initialt fokuserade kongressen främst på plastikkirurgi men nu inkluderas även icke-kirurgiska behandlingar och avancerad hudvård.

Läs mer om Beauty through Science

Prenumerera på vårt nyhetsbrev