Muskelavslappnande behandlingar

På Akademikliniken utförs alla injektionsbehandlingar av läkare och sjuksköterskor med lång utbildning och erfarenhet.

Välj och läs mer om muskelavslappnande behandling av det område som påverkar dig. Våra certifierade injektionssjuksköterskor hjälper dig hela vägen från konsultation till behandling för bästa resultat.

Hur uppkommer rynkor?

I takt med att vi åldras och utsätter vår hud för olika påfrestningar bildas linjer, rynkor och även djupare veck i ansiktet. När vi blir äldre minskar också halterna av till exempel kollagen, elastin och hyaluronsyra i huden. Tillsammans med solexponering påverkas huden som med tiden förlorar sin fasthet och bildar fler linjer och rynkor.

Linjer och rynkor i ansiktet skapas också av att du till exempel kisat mot solen eller rynkat pannan många gånger. Med åren kan rynkor bli mer permanenta. En dynamisk rynka uppkommer när vi rör på ansiktet, och en statisk rynka stannar kvar även i viloläge.

Nuförtiden görs många olika behandlingar med muskelavslappnande, som kan skapa små men viktiga förändringar som ger fint resultat. Även något yngre personer kan numera välja att göra små injektioner, så kallad “micro-injektioner”, för att förhindra rynkor och upprätthålla en fin kvalitet på huden.

Vad kan behandlas?

Tryggt och säkert på Akademikliniken

Tillsammans med din behandlare diskuterar du vid en konsultation vad som ska åtgärdas och bakom varje behandling står medicinskt ansvariga läkare. Att behandlas av våra specialiserade läkare och sjuksköterskor ger ett naturligt resultat. Hos oss kan du känna dig trygg i att vi på Akademikliniken är certifierade för just denna typ av behandling, och att vi har många års utbildning och tusentals timmars erfarenhet och expertis bakom oss.

Hur går en behandling till?

Vid behandlingstillfället görs små försiktiga stick i huden enligt en utmätt plan som skett vid konsultationen. En injektion gör att linjer och rynkor gradvis mjukas upp och blir mindre synliga. Medlet blockerar tillfälligt den nervsignal som gör att en muskel dras samman. För att helt släta ut en rynka kan även fillers behöva användas.

Hur länge varar resultatet av en behandling?

Effekten visar sig gradvis inom en vecka, och kan bestå i upp mellan tre och sex månader. Resultatet är inte permanent.

Akademiklinken: Utbildade, erfarna och certifierade läkare och sjuksköterskor

Ett fint resultat är helt beroende av att exakt rätt mängd injiceras på exakt rätt ställe i ett ansiktet, som ju alla är olika. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet. Vi som utför dessa behandlingar på Akademikliniken är legitimerade sjuksköterskor och läkare med lång dokumenterad erfarenhet och utbildning bakom oss. Alla som utför injektionsbehandlingar hos Akademikliniken är legitimerade och certifierade för estetisk injicering av Estetiska Injektionsrådet, vilket är en fristående arbetsgrupp med representanter från branschen.

Boka tid för konsultation.

Kombinationsbehandling med fillers

En botox-behandling kombineras ofta med fillers för att återställa eller förstärka ansiktsdrag. Fillers används bland annat för hudföryngring, ansiktskonturering, för att skapa volym, för släta ut rynkor samt för att ge lite fylligare läppar. För att uppnå ett ännu bättre resultat för hela utseendet går det att komplettera med hudvårdsprodukter anpassade för din hudtyp. Vilka som passar dig bäst får du råd om av din behandlare.

Att tänka på före och efter behandling

Före

Inför din behandling är det viktig att undvika blodförtunnande läkemedel (rådgör gärna med oss innan) och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande.

Efter

24 timmar efter din behandling är det viktigt att undvika att massera det behandlade området, bastubad, intensiv fysisk aktivitet och intag av alkohol.