Behandla käkmuskler mot spänningshuvudvärk och tandgnissling

Tandgnissling och stress är väldigt vanligt men ger oftast inga allvarliga symptom. Det mest påtagliga är att man drabbas av spänningshuvudvärk och ömhet i tuggmuskler och käkleder. Vad många inte vet att detta finns snabb och effektiv lindring med botulinumtoxin.

Botulinumtoxin mot överaktiva käkmuskler

Vårt ansikte består av ett flertal muskler med den starkaste varandes käkmuskeln eller Masseter som den heter. Denna muskel gör att vi kan bearbeta och tugga vår goda mat men den kan även ställa till problem om den är överaktiv som hos vissa.

Överaktiva Massetermuskler och stress är ofta anledningen till spänningshuvudvärk, tandgnissel och nedslipade tänder. Stress bearbetas till stor del under natten genom tandgnissel som i sin tur bidrar dålig sömn.

Snabb, effektiv lindring med botulinumtoxin

De som lever med spänningshuvudvärk blir ofta överraskade av hur snabb och effektiv lindring de får med en injektionsbehandling med botulinumtoxin. Behandling kan även bidra till bättre och mer kvalitativ sömn och ett mer avsmalnat ansiktsdrag hos de som i tidigare fall bitit samman väldig hårt. Ibland kan det vara bra att kombinera injektionsbehandlingen med en bettskena mot tandgnissling för att skydda emaljen ytterligare om du gnisslar/gnisslat väldigt hårt.

Hur går det till-  spänninghuvudvärk och tandgnissel

Du bokar en konsultation med en av våra certifierade injektionssjuksköterskor. Under konsultationen diskuterar ni tillsammans hur du upplever ditt problem. Oftast behöver man inte boka ett behandlingstillfälle utan kan genomföra sin behandling direkt vid konsultationstillfället.

Behandlingen ger fullt resultat efter ca 4 veckor. Hur länge effekten sitter i är individuellt men man brukar säg mellan 4-6 månader men allt är beroende på hur starka massetermuskler du har.

Vi är måna om din säkerhet och lyssnar till dina behov

Akademikliniken har stor expertis av behandlingar med Botulinumtoxin (Botox) och du behandlas alltid av en injektionssjuksköterska som är certifierad av Estetiska Injektionsrådet. Vi använder oss enbart av kvalitativa produkter från de mest framstående leverantörerna. Vi lyssnar till dina behov och svarar på dina frågor samt ger dig råd och rekommendationer.

Mer om botulinumtoxin

Botulinumtoxin är en injektionsbehandling som blockerar den nervsignal som gör att en muskel dras samman. Resultatet är att linjer och rynkor som skapats av att du till exempel kisat mot solen eller rynkat pannan, mjukas upp och blir mindre synliga. Läs mer om våra rynkbehandlingar med botulinumtoxin här.

 

Fördelar med Botulinumtoxin (Botox)

+ Säker behandling om den utförs av legitimerad läkare eller sjuksköterska.

+ Behandlingen gör inte särskilt ont och innebär ingen direkt konvalescens.

+ Väl utförd behandling ger dig ett naturligt resultat och ett ansikte som ser utvilat och fräscht ut.

Nackdelar med Botulinumtoxin (Botox)

– Behandlingen är inte permanent utan måste göras om var tredje till var sjätte månad.

– Det finns viss risk för bland annat tunga ögon. Besvären är dock övergående.

– Vid behandling av känsliga områden kan det ibland uppstå blåmärken.

10 saker som du bör kolla upp inför din injektionsbehandling

Injektionsbehandlingar med fillers och Botulinumtoxin (Botox) har blivit allt vanligare i Sverige. Trots att dessa behandlingar kan medföra hälsorisker finns idag ingen specifik lagstiftning för estetiska behandlingar.

För att hjälpa dig har vi satt ihop en lista med 10 saker som du själv måste kolla upp inför din injektionsbehandling.

Vad bör jag kolla upp innan min behandling
Konsultation

Vad kostar behandling med botulinumtoxin (Botox)?

Det exakta priset för en behandling med Botulinumtoxin (Botox) beror på en rad olika faktorer. Bland annat omfattningen av problemet och om du ska göra en kombinationsbehandling. I samband med konsultationen får du en kostnadsberäkning.

Se priser för Botulinumtoxin (Botox)

Certifierade läkare & sjuksköterskor

Ett bra resultat är helt beroende av att du injicerar exakt rätt mängd av läkemedlet på exakt rätt plats. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet hos behandlaren. Du bör vara noga med att anlita en legitimerad läkare eller sjuksköterska med lång dokumenterad erfarenhet. Och som är certifierad att utföra denna behandling.

Alla som utför injektionsbehandlingar hos Akademikliniken är legitimerade. Inom kort är de också alla certifierade behandlare för estetisk injicering av det Estetiska Injektionsrådet (en fristående arbetsgrupp med representanter från branschen).

Boka tid för konsultation

Kombinationsbehandling med fillers

Ofta kombinerar man Botulinumtoxin (Botox)behandling med fillers. Fillers används bland annat för hudföryngring, ansiktskonturering, att skapa volym och släta ut rynkor samt förstora läppar. För optimal effekt är det bra att komplettera med hudvårdsprodukter anpassade för just din hudtyp. Vilka som passar dig får du råd om av din behandlare.

Boka tid för konsultation

Prenumerera på vårt nyhetsbrev