Spänningshuvudvärk och tandgnissling

Tandgnissling och stress är vanligt men kan ibland orsaka spänningshuvudvärk och ömhet i käkmusklerna. Detta kan snabbt, säkert och effektivt lindras med botox.

Botox mot överaktiva käkmuskler

Ansiktet består av många olika muskler. Bland de starkaste är käkmuskeln, som bland annat gör att vi kan tugga. Ibland kan denna muskel dock arbeta lite för hårt, till exempel på grund av stress och sömnsvårigheter. Följden kan bli spänningshuvudvärk, tandgnissel och nedslipade tänder.

Snabb, effektiv lindring med botox

De som lever med spänningshuvudvärk blir ofta överraskade av hur snabb och effektiv lindring de kan få av en injektionsbehandling med botox. Att dämpa käkmusklerna något kan även göra att ansiktet antar en lite smalare form. Behandlingen kan även bidra till bättre och djupare sömn.

Ibland kan det fungera allra bäst att kombinera injektionsbehandlingen med en bettskena mot tandgnissling för att skydda tandemaljen.

Hur går en behandling mot spänningshuvudvärk eller tandgnissling till?

Vid en konsultation med en av våra erfarna läkare eller sjuksköterskor diskuterar ni problemet. Behandlingen sker sedan genom väl avvägda och försiktiga injektioner med botox.

Behandlingen ger fullt resultat efter cirka fyra veckor. Hur länge effekten sitter i är individuellt men vanligen mellan fyra och sex månader.

Vi är måna om din säkerhet och lyssnar på dina behov

Att behandlas med botox av våra specialiserade läkare och sköterskor är tryggt och säkert. Hos oss kan du känna dig bekväm med att vi på Akademikliniken är certifierade för just denna typ av behandling, och att vi har många års utbildning och tusentals timmars erfarenhet och expertis bakom oss.

Mer om botox

Botulinumtoxin är ett neurotoxin som i en injektionsbehandling tillfälligt blockerar den nervsignal som gör att en muskel dras samman.

På Akademikliniken är vi experter med många års erfarenhet och utbildning i att utföra denna sorts injektioner. För att resultatet ska bli så bra som möjligt börjar alla behandlingar av en konsultation med en av våra specialistssjuksköterskor eller läkare. Injektionsbehandlingar kan oftast utföras i direkt anslutning till konsultationen om du som patient önskar det.

Läs mer om botox

 

 

Vad kostar behandling med botulinumtoxin (Botox)?

Det exakta priset för en behandling med Botulinumtoxin (Botox) beror på en rad olika faktorer. Bland annat omfattningen av problemet och om du ska göra en kombinationsbehandling. I samband med konsultationen får du en kostnadsberäkning.

Se priser för Botulinumtoxin (Botox)

Certifierade läkare & sjuksköterskor

Ett bra resultat är helt beroende av att du injicerar exakt rätt mängd av läkemedlet på exakt rätt plats. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet hos behandlaren. Du bör vara noga med att anlita en legitimerad läkare eller sjuksköterska med lång dokumenterad erfarenhet. Och som är certifierad att utföra denna behandling.

Alla som utför injektionsbehandlingar hos Akademikliniken är legitimerade. Inom kort är de också alla certifierade behandlare för estetisk injicering av det Estetiska Injektionsrådet (en fristående arbetsgrupp med representanter från branschen).

Boka tid för konsultation

Kombinationsbehandling med fillers

Ofta kombinerar man Botulinumtoxin (Botox)behandling med fillers. Fillers används bland annat för hudföryngring, ansiktskonturering, att skapa volym och släta ut rynkor samt förstora läppar. För optimal effekt är det bra att komplettera med hudvårdsprodukter anpassade för just din hudtyp. Vilka som passar dig får du råd om av din behandlare.

Boka tid för konsultation

Prenumerera på vårt nyhetsbrev