Ansikte

Tandblekning Brilliant Smile för vitare tänder

BrilliantSmile är en säker, snabb och kostnadseffektiv metod för tandblekning som förbättrar färgen på tänderna. Det räcker med en timmes behandling för att du ska få märkbart vitare tänder i flera år.

Med ett ofarligt plasmaljus och en skonsam gel kan man bleka tänderna till ett ljusare och fräschare leende. Resultatet är helt beroende på ditt eget unika utgångsläge.

Eftersom vi använder ett milt preparat i kombination med välbalanserat plasmaljus ger metoden oftast inga ilningar. Det förändrar inte heller ditt tandkött, tänder eller emaljstruktur.

Brilliant Smile tandblekning av specialister

Alla som arbetar med och utför tandblekning med Brilliant Smile på Akademikliniken är certifierade och har genomgått en specifik utbildning för just detta.

Vår tandläkare Christina Malmsjö är knuten till försäkringskassan.

Så går en tandblekning med BrilliantSmile till

Ansikte

Inför behandlingen

Vi går igenom dina förväntningar

Första gången du besöker oss går vi igenom dina önskemål och svarar på dina frågor. Du får bland annat information om vilka alternativ som finns och vad det kan kosta. Vi pratar också om dina förväntningar. Om du väljer oss som din klinik kan vi oftast erbjuda behandling direkt vid konsultationstillfället.

Vi finns alltid tillhands och svarar på dina frågor.

På behandlingsdagen

Samtliga tänder vid ett tillfälle

För att undvika hanteringsfel är själva behandlingen helt automatiserad. Till skillnad mot andra metoder behöver patienter som genomgår en behandling med BrilliantSmile normalt inte komma tillbaka för fler behandlingar. Vi behandlar samtliga tänder vid samma tillfälle under tre 20-minuters perioder.

Helt säker behandling

Vi börjar med att putsa tänderna. Därefter applicerar vi en gel med väteperoxid på tänderna som aktiveras med plasmaljus. Gelen byts ut tre gånger under behandlingstiden.

Det aktiverande plasmaljusets våglängd ligger mellan 400-490 Nm och är helt fritt från UV och infraljus. Det är en helt säker behandling utan biverkningar.

Efter behandlingar

Slutresultat

Det är viktigt att komma ihåg att vi alla är olika. Den totala behandlingstiden är svår att förutsäga och slutresultatet är beroende på individuella variationer.