Pigmentförändringar och fläckar

En jämn och vacker hudton föryngrar och förbättrar hela ansiktets utseende. Vi är experter på att ta bort pigmentfläckar.

Vad är det?

Solskador och pigmentfläckar är bruna eller mörka fläckar i huden. Det kan röra sig om en eller flera enskilda fläckar (lentigo solaris) eller en mer utbredd fläckighet (melasma) som kan göra att hudtonen upplevs som ojämn.

De vanligaste orsakerna till pigmentförändringar är solexponering och hormonförändringar. Till exempel i samband med graviditet eller medicinering. Både män och kvinnor i alla åldrar kan drabbas.

Hur kan man ta bort pigmentfläckar?

Vilken typ av pigmentförändringar det rör sig om och vilken metod som är bäst lämpad för just din hud får du hjälp med att komma fram till vid en konsultation hos våra auktoriserade och erfarna behandlare.

Vi har flera effektiva och skonsamma metoder för att behandla pigmentförändringar, som till exempel laser eller Cosmelan.

I regel krävs en serie av flera behandlingar för att uppnå önskat resultat. Det är också viktigt att följa upp behandlingen med konsekvent användning av solskydd. När det gäller pigmentering finns det alltid en en risk att nya fläckar uppkommer om huden exponeras för stark sol.

Viktigt att tänka på är att vissa typer av hudförändringar måste undersökas av hudläkare innan de kan tas bort för att säkerställa att förändringen är helt ofarlig. Om vi anser att detta blir aktuellt bör du först boka tid hos hudläkare för konsultation.

Våra priser

Vad kostar behandling av pigmentförändringar?

Det exakta priset för behandling av pigmentförändringar avgörs av behandlingens omfattning och om den kombineras med annan behandling. Innan behandlingen inleds får du en prisuppgift av din behandlare.

Se priser för behandling av pigmentförändringar

Kombinations- och efterbehandling

Efterbehandling

För att ytterligare förstärka effekten och hållbarheten av behandlingen kan den med fördel kombineras med andra typer av behandlingar. För optimal effekt är det bra att följa upp hemma och komplettera med hudvårdsprodukter specifikt anpassade för just din hudtyp. Vilka produkter som passar just dig och din behandling får du råd om av din hudterapeut.

Läs mer om våra hudvårdsprodukter

Före- och efterbilder

Se fler bilder