Laserbehandlingar för estetiska hudbehandlingar

Laserstrålning och intensivt pulserat ljus (IPL) kan användas för estetiska behandlingar. Bland annat för att ta bort rynkor, hårväxt, ytliga blodkärl, pigmentfläckar och tatueringar.

Enkelt beskrivet är laser samma sak som koncentrerat ljus. Vid en estetisk laserbehandling använder man laserteknik för att omvandla ljus till värme. Värmen kan användas ytligt eller djupare ned i hudvävnaden beroende på vad det är man vill behandla.

Med hjälp av värmen som laserljuset skapar får man en kontrollerad förändring i vävnaden som man siktar på. Vill man behandla en pigmentfläck, ställs laserstrålen in på att finna överskottspigment. Och när man tar bort hår är hårstråt kanalen ned till roten, som sedan bränns bort. Är det synliga blodkärl man vill behandla ställs laserstrålen in för att finna rött – värme slussas då ned i kärlet och kärlet försvinner.

Specialiserade lasermaskiner av högsta kvalitet

Genom att använda laserljus i olika färger kan man styra var laserljuset absorberas och omvandlas till värme. Det gör att man kan välja att värma upp huden på ytan eller djupare ned i huden.

Det är möjligheten att specificera området på detta sätt och välja vad man vill värma upp som gör att laser är en metod som kan användas för många olika typer av hudindikationer.

Akademikliniken har tillgång till ett stort antal olika typer av laserbehandlingsmaskiner. Alla är av högsta kvalitet och med vetenskapligt bevisad effekt från etablerade leverantörer och tillverkare – var och en specialiserad på just sitt område.

IPL & radiofrekvensvågor

IPL är en förkortning av Intensivt Pulsat Ljus. Både laser och IPL är ljus. Skillnaden är att laser består av ett enda sorts koncentrerat ljus medan IPL består av flera typer av ljus. Laser kan på så vis användas med större precision och effekt.

Även radiofrekvensvågor kan användas för hudföryngring och då främst för huduppstramning, så kallad skintightening, fina linjer, acneärr samt ojämn hudstruktur.

Alternativa behandlingar för hudföryngring

På Akademiklinikens kliniker erbjuder vi flera olika behandlingar som passar för hudföryngring. Vilken som passar dig bäst kan du läsa om här: Hudföryngring. Alternativt boka en konsultation för att få råd och konsultation till vilken behandling som passar din hud bäst.

Behandling & kombinationsingrepp

Så väljer du behandling

Du får hjälp av våra auktoriserade hudterapeuter att avgöra vilken metod som är mest lämplig för just din hud och de problem du vill behandla. Det sker i samband med den konsultation som alla behandlingar inleds med.

Vissa typer av hudförändringar måste undersökas av hudläkare innan de kan tas bort. Det gör vi för att avgöra om den är godartad eller elakartad. Vid behov får du hjälp att boka tid hos hudläkaren. Vilka metoder som används kan variera mellan de olika klinikerna – information om detta får du i samband med din konsultation.

Boka tid för konsultation

Kombinationsingrepp med peeling

För att ytterligare förstärka effekten av en laserbehandling kan den kombineras med andra typer av behandlingar, till exempel kemisk peeling. För optimal effekt är det bra att följa upp hemma och komplettera med hudvårdsprodukter specifikt anpassade för just din hudtyp. Vilka produkter som passar får du råd om av din hudterapeut.

Boka tid för konsultation

Våra priser

Konsultation

Vad kostar en laserbehandling?

Det exakta priset för en laserbehandling beror på en rad olika faktorer. Bland annat omfattningen av problemet och om du ska göra en kombinationsbehandling. I samband med konsultationen får du en kostnadsberäkning.

Se priser för laserbehandling

Delbetala din behandling

Akademikliniken erbjuder i samarbete med Human Finans en möjlighet att delbetala din behandling. Du kan ansöka om hela eller delar av din behandlingskostnad.

Läs mer om finansiering av din behandling