Imagebild för Akademikliniken

Påtagliga förbättringar vid acneärr

Acneärr går ofta att behandla och förbättra med hjälp av olika behandlingsmetoder så att de blir mindre framträdande. Vilken behandling som passar just dig beror på din hudtyp.

Acneärr är en vanlig åkomma som oavsett svårighetsgrad kan vara nog så besvärlig för många människor. Ärren kan se olika ut beroende på vilken grad och typ av acne man har haft. Acneärr och gropar går dock ofta att behandla och förbättra med hjälp av olika behandlingsmetoder så att de blir mindre framträdande.

Flera metoder att korrigera acneärr

Det finns en rad olika metoder och kombinationer för att behandla ärr efter acne bl a laser. Vilken form av behandling som är lämplig för just dig beror på hur ärren ser ut och vilken hudtyp du har. Besväras du av stora ärr efter till exempel en olyckshändelse eller en operation så kan det krävas plastikkirurgi.

Behandlingar & metoder för acneärr

Kombinations- och efterbehandling

Välj rätt behandling vid konsultationen

Vilken metod som är mest lämplig för just din hud och de problem du vill behandla, får du hjälp med av våra auktoriserade hudterapeuter och specialistsjuksköterskor att avgöra. I regel krävs en serie av flera behandlingar för att uppnå optimalt resultat. I samband med konsultationen får du råd av din behandlare.

Kombinations- och efterbehandling

För att ytterligare förstärka effekten kan du kombinera med andra typer av behandlingar. För optimal effekt är det bra att följa upp hemma och komplettera med hudvårdsprodukter specifikt anpassade för just din hudtyp. Vilka produkter som passar just dig och din behandling får du råd om av din hudterapeut.

Läs mer om våra hudvårdsprodukter här

Våra priser

Konsultation

Vad kostar korrigering av acneärr?

Priset för korrigering av acneärr beror på en rad olika faktorer. Bland annat omfattningen av problemet och vilka metoder som används. I samband med konsultationen får du en kostnadsberäkning för behandlingen.

Se priser för korrigering av acneärr

Patientberättelse

Jag äger min kropp

Influencer och modeprofil Sara Che beättar om din Dermpenbehandling mot acneärr och den stora betydelse det fina resultatet har haft för hennes självförtroende och nöjdhet – med sig själv.