Behandling med Dermapen

En dermapen-behandling förnyar och fräschar upp huden på djupet, för en helt ny lyster och glow.

Vad är Dermapen?

Dermapen är ett elektriskt verktyg med sexton sterila engångsnålar. Under en behandling förs en Dermapen försiktigt över hela hudytan i ansikte — och även på hals, axlar och dekolletage för den som önskar det.

En behandling med Dermapen skapar tusentals mikroskopiska kanaler ner i huden som stimulerar den naturliga kollagen-produktionen, vilket gradvis bygger upp en fin och slät hy inifrån. Mikrokanalerna gör det också möjligt att slussa ner aktiva ämnen som till exempel hyaluronsyra på djupet i huden, vilket har en stimulerande effekt på kollagen som stärker och bygger upp huden inifrån.

Vad gör en Dermapen-behandling för huden?

Dermapen skapar en frisk, fräsch och jämnare hud med mer lyster. Den nyproduktion av kollagen som en Dermapen-behandling bidrar till kan liknas vid effekten av fraktionerad laser, men med kortare återhämtningstid. Själva behandlingsmetoden, som också kallas microneedling, är mer djupgående än vanlig microdermabrasion eller en lättare kemisk peeling.

Vad kan behandlas med Dermapen?

  • Hela ansiktet, för en bättre och jämnare hy med mer lyster.
  • Ansikte, hals och dekolletage, för att bevara en jämn och fin hudkvalitet.
  • Åldrad hy kan få ett yngre och friskare utseende.
  • Slapp hy kan sträckas upp något.
  • Rynkor och fina linjer dämpas.
  • Förstorade porer förminskas för en bättre struktur på huden.
  • Synliga upphöjda ärr kan dämpas.

Dermapen kombineras ofta med andra behandlingar

Många väljer att kombinera en Dermapen-behandling med till exempel en lättare peel för en extra “boost” och föryngring av huden eller med PRP.
Våra behandlare är utbildade i att arbeta med just Dermapen och kan rekommendera olika varianter för individuella hudtyper och behov.

Hur går en Dermapen-behandling till?

Själva behandlingen tar mellan en halvtimme upp till en dryg timme, beroende på vilket område som ska behandlas. Behandlingen med de minsta nåldjupen känns ytterst lite. En djupare behandling mot exempelvis ärrbildning kan kännas lite mer, men inte så att bedövning krävs.

Hur länge varar resultatet av Dermapen?

Vi rekommenderar en grundkur på sex behandlingar med sex till åtta veckors mellanrum för att ett optimalt resultat. Många ser resultat redan efter första behandlingen, och mer varaktiga resultat kommer efter tre till sex behandlingar. Effekten fortsätter att utvecklas sex till tolv månader efter en behandlingskur och för allra bästa resultat rekommenderar vi alltid särskilda hudprodukter som ska användas hemma.

Kan jag gå ut direkt efter en behandling?

Huden är normalt lite röd och lätt svullen efter varje behandling, men det är inget som förhindrar att du går tillbaka hem eller till jobbet. Normalt lägger det sig efter en till två dagar men efter en behandling där nålarna gått lite djupare kan rodnaden sitta i under en vecka. Efter behandlingen är det viktigt att du försöker att inte röra vid ansiktet för mycket. Fysisk ansträngning eller bastubad som gör att du svettas samt makeup ska också undvikas i minst två dygn efteråt.

Våra priser

Vad kostar behandling med Dermapen?

Det exakta priset för behandling med Dermapen avgörs av behandlingens omfattning och om den kombineras med annan behandling. Innan behandlingen inleds får du en prisuppgift av din behandlare.

Se våra priser för dermapen

Kombinationsbehandling

För att ytterligare förstärka effekten av en Dermapen-behandling kan den kombineras med andra typer av behandlingar som till exempel kemisk peeling.

Läs mer om kemisk peel här

Efterbehandling

För optimal effekt är det bra att följa upp hemma och komplettera med hudvårdsprodukter specifikt anpassade för just din hudtyp. Vilka produkter som passar just dig och din behandling får du råd om av din hudterapeut.

Läs mer om våra hudvårdsprodukter