Dermapen Micro-Needling för huden

Dermapen har en stimulerande effekt på bildandet av kollagen i huden. Nålarna går olika djupt beroende vad du vill uppnå. Behandlingen utförs både för ytlig uppfräschning samt reduktion av ojämnheter på djupet.

Dermapen är en avancerad fraktionerad nålbehandling som ökar hudens produktion av kollagen. Den nyproduktion av naturliga elastiska komponenter som en Dermapen-behandling bidrar till kan liknas vid effekten av fraktionerad laser. Men med kortare återhämtningstid.

Behandlingsmetoden är också mer djupgående än microdermabrasion och kemisk peeling.

När är en behandling med Dermapen lämplig?

Dermapen används framför allt för att behandla följande indikationer:

  • Slapp och åldrad hud
  • Rynkor och fina linjer
  • Acneärr
  • Förstorade porer
  • Upphöjda ärr

Alternativa behandlingar till Hudföryngring

På Akademiklinikens kliniker erbjuder vi flera olika behandlingar som passar för hudföryngring. Vilken som passar dig bäst kan du läsa om här: Hudföryngring. Alternativt boka en konsultation för att få råd och konsultation till vilken behandling som passar din hud bäst.

Så går en Dermapenbehandling till

Inför behandlingen

Konsultation för injektionsbehandling

Vi går igenom dina problem och önskemål

Du träffar en av våra auktoriserade hudterapeuter för en personlig konsultation där ni tillsammans går igenom dina problem och önskemål.

Baserat på det rekommenderar vi sedan vilken behandling som är bäst lämpad samt berättar om fördelar och risker. Därefter tar ni gemensamt beslut om vilken behandling som ska utföras.

Flera behandlingar

I regel krävs en serie av flera behandlingar för att uppnå önskat resultat. I samband med konsultationen får du information om detta av din behandlare.

På behandlingsdagen

Hyaluronsyra ner på djupet

En Dermapen-behandling går till så att 16 sterila engångsnålar skapar tusentals mikroskopiska kanaler ner i huden som stimulerar den naturliga kollagen-produktionen. Beroende på vilka indikationer som behandlas går nålarna olika djupt ned i huden.

Microkanalerna gör det möjligt att slussa ned aktiva ämnen som till exempel hyaluronsyra ned på djupet i huden och ger därmed en optimal stimulerande effekt på kollagenet.

30 minuters behandling

Själva behandlingen går ganska snabbt och den kortaste behandlingen tar cirka 30 minuter. Behandlingen med minsta nåldjupen känns ytterst lite. Behandlar man djupare känns det mer men ingen bedövning krävs.

Vi rekommenderar alltid en grundkur på 6 behandlingar med 6-8 veckors mellanrum för att nå ett optimalt resultat. Många ser resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter tre till sex behandlingar

Efter behandlingen

Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste sex till tolv månaderna efter en kur av behandlingar och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter.

Lite röd och svullen efteråt

Du får räkna med att huden kommer att vara lite röd och lätt svullen efteråt. Normalt lägger det sig efter en till två dagar men ibland upp till en vecka beroende på hur djup behandling som gjorts.

Efter behandlingen är det viktigt att du försöker att inte röra vid ansiktet för mycket (risk för bakterier). Fysisk ansträngning eller bastubad som gör att du svettas samt makeup ska också undvikas minst 24-48 timmar efteråt.

Våra priser

Konsultation

Vad kostar behandling med Dermapen?

Det exakta priset för behandling med Dermapen avgörs av behandlingens omfattning och om den kombineras med annan behandling. Innan behandlingen inleds får du en prisuppgift av din behandlare.

Se våra priser för dermapen

Kombinationsbehandling

För att ytterligare förstärka effekten av en Dermapen-behandling kan den kombineras med andra typer av behandlingar som till exempel kemisk peeling.

Läs mer om kemisk peel här

Efterbehandling

För optimal effekt är det bra att följa upp hemma och komplettera med hudvårdsprodukter specifikt anpassade för just din hudtyp. Vilka produkter som passar just dig och din behandling får du råd om av din hudterapeut.

Läs mer om våra hudvårdsprodukter

Så går en behandling med Dermapen till

Minna Lidström, auktoriserad hudterapeut på Akademikliniken, berättar om hur en behandling med Dermapen går till.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev