Dermapen-behandling

Microneedling med Dermapen är en djupgående medicinsk hudvårds- och ansiktsbehandling för lyster och jämnare hy. En populär och mycket effektiv metod som föryngrar huden och ofta kombineras med andra behandlingar.

Vad är det?

Under en dermapen-behandling förs ett verktyg med sexton sterila engångsnålar som över hudytan. Det skapar tusentals mikroskopiska kanaler ner i huden som stimulerar den naturliga kollagen-produktionen, vilket gradvis bygger upp en fin och slät hy inifrån. Mikrokanalerna gör det också möjligt att slussa ned aktiva ämnen som till exempel hyaluronsyra på djupet i huden, vilket har en stimulerande effekt på kollagen som stärker och bygger upp huden inifrån.

Den nyproduktion av kollagen och frisk hy som en Dermapen-behandling bidrar till kan liknas vid effekten av fraktionerad laser, men med kortare återhämtningstid. Behandlingsmetoden är mer djupgående än vanlig microdermabrasion eller en lättare kemisk peeling.

Många väljer också att kombinera en Dermapen-behandling med flera andra komponenter för en extra “boost” och föryngring av hyn. Våra behandlare är utbildade i att arbeta med Dermapen och kan rekommendera olika varianter för individuella hudtyper och behov.

Vem passar behandlingen för?

Dermapen-behandling passar alla hudtyper som vill bibehålla en hög hudkvalitet eller skapa en bättre och jämnare hy med mer lyster. Den används även med mer djupgående effekt för att behandla slapp och åldrad hud, rynkor och fina linjer, acneärr, förstorade porer och upphöjda ärr.

Resultaten blir ofta så bra att vi ser många som återkommer regelbundet för den här typen av behandling av sin “nya” och förbättrade hy.

Hur går det till?

Själva behandlingen tar mellan en halvtimme upp till en dryg timme, beroende på vilket område som ska behandlas. Behandlingen med de minsta nåldjupen känns ytterst lite. En djupare behandling mot exempelvis ärrbildning kan kännas lite mer, men inte så att bedövning krävs.

Hur länge varar resultatet?

Vi rekommenderar en grundkur på sex behandlingar med sex till åtta veckors mellanrum för att ett optimalt resultat. Många ser resultat redan efter första behandlingen, och mer varaktiga resultat kommer efter tre till sex behandlingar. Effekten fortsätter att utvecklas sex till tolv månader efter en behandlingskur och för allra bästa resultat rekommenderar vi alltid särskilda hudprodukter som ska användas hemma.

Kan jag gå ut direkt efteråt?

Ja. Men huden är normalt lite röd och lätt svullen efter varje behandling. Normalt lägger det sig efter en till två dagar men efter en behandling där nålarna gått lite djupare kan rodnaden sitta i under en vecka. Efter behandlingen är det viktigt att du försöker att inte röra vid ansiktet för mycket. Fysisk ansträngning eller bastubad som gör att du svettas samt makeup ska också undvikas minst två dygn efteråt.

Våra priser

Vad kostar behandling med Dermapen?

Det exakta priset för behandling med Dermapen avgörs av behandlingens omfattning och om den kombineras med annan behandling. Innan behandlingen inleds får du en prisuppgift av din behandlare.

Se våra priser för dermapen

Kombinationsbehandling

För att ytterligare förstärka effekten av en Dermapen-behandling kan den kombineras med andra typer av behandlingar som till exempel kemisk peeling.

Läs mer om kemisk peel här

Efterbehandling

För optimal effekt är det bra att följa upp hemma och komplettera med hudvårdsprodukter specifikt anpassade för just din hudtyp. Vilka produkter som passar just dig och din behandling får du råd om av din hudterapeut.

Läs mer om våra hudvårdsprodukter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev