Imagebild för Akademikliniken

Kemisk peeling

Våra peelbehandlingar ger smidigare hud med ökad lyster samt bidrar till att dämpa linjer och fina rynkor i ansiktet. De behandlingar vi erbjuder har betydligt större effekt än de som får säljas i affärer.

En peelbehandling bidrar till att avlägsna gamla och skadade hudceller tillsammans med orenheter som sitter på hudytan och ned i porerna. En peeling snabbar på cellförnyelsen i huden vilket ger en smidigare hud med ökad lyster. Det förbättrar dessutom hudens förmåga att behålla fukt vilket bidrar till att dämpa linjer och fina rynkor.

Peels kan göras på flera olika sätt. Vid kemisk peel använder man syror, laserpeeling där laserljus används och dermabrasion som är en så kallad mekanisk peeling.

Specialistutbildade och auktoriserade hudterapeuter

De peelbehandlingar som Akademikliniken erbjuder har betydligt större effekt än de som får säljas i affärer eller som erbjuds i traditionella skönhetssalonger. Därför får de endast hanteras under ansvar av klinikens läkare och utföras av våra specialistutbildade och auktoriserade hudterapeuter.

Kemisk peel

Kemisk peel är ett samlingsnamn för olika behandlingar där aktiva ämnen läggs på huden för hudföryngring och hudförbättring.

En av de vanligaste typerna av kemisk peel är så kallad AHA-peeling. AHA står för Alpha Hydroxy Acid och är ett samlingsnamn för olika slags syror där några av de effektivaste är glykolsyra och mjölksyra.

Dessa syror förekommer naturligt och utvinns ur växter och brukar därför ibland också kallas för fruktsyror. Starkare kemiska peelingar kan till exempel innehålla TCA, Triklorättiksyra.

Våra peelbehandlingar

AK-Peel

– AHA-peeling med glykolsyra, mjölksyra och salicylsyra (BHA).

– Exklusiv för Akademikliniken.

-Lämplig för; normal till känslig hud som är torr och utan lyster och ev. lättare form av pigmentering

– Utjämnande, avlägsnar lättare pigmentering, inflammationshämmande, ger lyster

– Peelehandlingen tar ca 45 minuter.

– En peel som kan göras som en enstaka behandling men för en varaktig effekt rekommenderas att inleda med en kur på 3-6 behandlingar med täta mellanrum och sedan underhålla resultatet med behandling varannan månad kontinuerligt

PRX – Triklorättiksyra Peel

-Kraftfull kemisk peeling med TCA-syra (triklorättiksyra) och Väteperoxid för att motverka den annars vanliga flagningen av hud efter behandling.

– PRX fungerar så att TCA-syran tränger längre ned i huden och stimulerar dermis & keratinocyternas tillväxtfaktorer vilket skapar omedelbar återfuktning, spänst och elasticitet av huden. Samtidigt som Väteperoxiden hjälper till att hålla yttersta hudlagret intakt vilket bidrar till att man slipper den annars förekommande flagningen.

– Behandlingen kräver minimalt obehand och ”down-time”.

– För alla hudtyper och årstider ( ingen ljuskänslighet)

– Behandlar:

  • Rynkor och linjer
  • Torr hud
  • Förlorad fyllighet, spänst och elasticitet
  • Ojämna pigmenteringar
  • Ljuspåverkad hud
  • Ärrbildning
  • Bristningar
  •  Åldrad hud- hals, dekolletage och händer

Läs mer och boka PRX-peel 

 

TCA-Peeling

– Kraftfull kemisk peeling med TCA-syra (triklorättiksyra)

– Minska rynkor, ärr, ojämn hudstruktur samt ojämn pigmentering

– Behandlingen gör att man flagnar av den gamla huden och ny, fräsch hud kommer fram

– Resultatet beror på koncentration av syra i preparatet. På Akademikliniken erbjuder vi två koncentrationsnivåer

– En koncentration på omkring 30-40% ger TCA en kraftig avflagningseffekt på huden. Den förbättrar solskador, hyperpigmenteringar och rynkor och utförs av våra läkare, ofta under narkos. Det kräver några veckors konvalescens och en behandling räcker ofta för ett bra resultat.

– Vi har också en mildare variant som bygger på 15 % koncentration. Den behandlingen utför våra hudterapeuter och är betydligt mindre smärtsam men ger ändå en god effekt. För denna behandlingen får man räkna med ca 1 veckas konvalescens.

Cosmelan Peel – Pigmentbehandling

Cosmelanbehandling lämpar sig för alla hudtyper. Behandlingen görs i två steg och Cosmelan pigmentbehandling är en unik behandling som utförs i två separata steg. Behandlingen är avsedd för att utjämna hudtoner och reducera/ta bort pigmentfläckar som orsakats av melanin på ansikte, hals och händer.

Ta reda på mer om Akademiklinikens Cosmelan Peel – Pigmentbehandling.

Laserpeeling

Djupare rynkor och grov och ojämn hud kan effektivt behandlas med laserpeeling, som ofta också kallas laserslipning.

Laserslipning med koldioxidlaser utförs av våra plastikkirurger, antingen som specifik behandling t ex av ögonpartiet eller runt munnen, men också ofta i kombination med ett kirurgiskt ingrepp som t ex ett ansiktslyft. Behandlingen är mycket effektiv och innebär en konvalescenstid på minst 3-4 veckor uppåt några månader beroende på behandlingens omfattning.

Pure Mandelic Peel

– AHA –peeling med mandelsyra och salicylsyra (BHA)

– Kallas också mandelpeel eller mandelpeeling

– Lämplig för: fet, oren hudtyp med inslag av hyperpigmentering, fina linjer

– Minskar melaninproduktionen i huden (pigmentering), anti-bakteriell, anti-inflammatorisk

– Behandlingen tar ca 45 minuter

– Kan göras som en enstaka behandling men för en varaktig effekt rekommenderas att inleda med en kur på 3-6 behandlingar med täta mellanrum och sedan underhålla resultatet med behandling med AK Peel varannan månad kontinuerligt

Pure Salicylic Peel

– Hudförnyande

– Pigmentutjämnande

– Antiinflammatorisk

– Anti-bakteriell

– Kan användas vid mild/måttlig acne, rosacea och lättare pigmentfläckar

– Behandlingen tar ca 40 minuter

– För bästa resultat rekommenderas att göra behandlingen i en kur på 3 till 6 behandlingar, med 2-4 veckor mellan varje behandling. Efter detta kan uppföljande behandlingar ske varannan till var tredje månad för att underhålla resultatet.

Milda peelbehandlingar

Mildare kemiska peelbehandlingar används till exempel för en allmän uppfräschning av huden med djuprengörande effekt och för att återge huden glans och lyster. Samt minska porer och fina linjer.

Starka peelbehandlingar

Starkare peelbehandlingar passar för en mer uttalat åldrad, rynkig hud. Dessa behandlingar har en klart föryngrande och utslätande effekt och kan också bidra till att dämpa ärr och acneärr.

Alternativa behandlingar för Hudföryngring

På Akademiklinikens kliniker erbjuder vi flera olika behandlingar som passar för hudföryngring. Vilken som passar dig bäst kan du läsa om här: Hudföryngring. Alternativt boka en konsultation för att få råd och konsultation till vilken behandling som passar din hud bäst.

Så går en peelbehandling till

Inför behandlingen

Personlig behandlingsplan

Du träffar en av våra auktoriserade hudterapeuter för en personlig konsultation där ni tillsammans går igenom dina problem och önskemål.

Din personliga behandlingsplan görs sedan upp tillsammans med din hudterapeut för att du ska få bästa möjliga resultat. Råd och rekommendationer för produktvård hemma får du i samband med ditt besök.

Råd av din behandlare

I regel krävs en serie av flera peelbehandlingar för att uppnå önskat resultat. I samband med konsultationen får du råd om detta av din behandlare.

På behandlingsdagen

Vid behandlingsdagen anpassar din hudterapeut vilken typ kemisk peeling som är mest lämplig för dig och din hud. Akademikliniken har flera olika kemiska peelingar som är framtagna för olika behov/indikationer.

En kemisk peeling går till så att man applicerar en vätska på huden med en sammansättning av bland annat AHA- och BHA-syror som är hämtade ifrån växtriket. Dessa syror kan pirra och sticka lite i huden vid applicering. Den kemiska peelingen verkar djuprengörande, hämmar irritationer och inflammationer i huden. Avlägsnar döda hudceller så man får mer lyster och klarhet i huden och stimulerar cellförnyelsen av nya hudceller.

Efter behandlingen

Fortsatt förbättring

Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under den närmaste tiden efter en kur av behandlingar och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter.

Viss rodnad kan uppstå

När det gäller eventuell konvalescens och bieffekter som kan uppstå efter behandlingen så varierar det mycket beroende på vilken typ av peeling som utförts.

Detta får du information om i samband med den konsultation som görs innan behandlingen utförs. Vanligt är till exempel att viss rodnad kan uppstå och avfjällning av huden i olika grad.

Våra priser

Konsultation

Vad kostar en peelbehandling?

Priset för en peelbehandling beror på en rad faktorer. Bland annat på omfattningen av behandlingen och om du ska göra en kombinationsbehandling. Du kan läsa mer om priser här eller boka en konsultation där du får diskutera och rådfråga en hudterapeut om vilken behandling som är bäst för just dig. Under en konsultation får du även information om pris.

Boka Konsultation

Delbetala din behandling

Akademikliniken erbjuder i samarbete med Human Finans en möjlighet att delbetala din behandling. Du kan ansöka om hela eller delar av din behandlingskostnad.

Läs mer om finansiering av din behandling

Kombinations- och efterbehandling

Kombinationsbehandling

För att ytterligare förstärka effekten av en peelbehandling kan den kombineras med andra typer av behandlingar som till exempel laser och Dermapen.

Efterbehandling

För optimal effekt är det bra att följa upp hemma och komplettera med hudvårdsprodukter specifikt anpassade för just din hudtyp. Vilka produkter som passar just dig och din behandling får du råd om av din hudterapeut.

Läs mer om våra hudvårdsprodukter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev