Vår historia

Idag är Akademikliniken Nordens ledande privata klinik för estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi samt estetiska behandlingar och avancerad hudvård. Men resan började redan 1991. Då öppnades den första kliniken på Riddargatan i Stockholm.

Plastikkirurgerna Per Hedén och Jan Jernbeck möttes i slutet av 1980-talet på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm när de båda arbetade med avancerad mikrokirurgi.

Högteknologisk sjukvård i privat regi

En gemensam vision om att skapa en stor klinik för högteknologisk sjukvård i privat regi, specialiserad på plastikkirurgi, ledde till grundandet av Akademikliniken 1991.

– Vi ville erbjuda det största utbudet av plastikkirurgi, med hjälp av den senaste teknologin och de modernaste metoderna för att uppnå vår viktigaste målsättning; omsorg i världsklass och ökad livskvalitet för våra patienter.

Nordens ledande klinik

Idag är Akademikliniken Nordens ledande privata klinik för estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi, estetiska behandlingar och medicinsk hudvård. Med bas i Sverige och verksamhet Norge och Danmark utförs idag mer än 60 000 estetiska behandlingar per år.

Vårt team av plastikkirurger i nära samarbete med hudläkare, tandläkare och specialistutbildade sjuksköterskor och hudterapeuter, gör att vi erbjuda dig som kund en skräddarsydd helhetslösning för din skönhet och välbefinnande.

Akademiklinkens grundare

Akademiklinikens grundare plastikkirurgerna Per Hedén och Jan Jernbeck berättar om Akademikliniken, vår filosofi, historia och framtid.