Profhilo - Ett flytande ansiktslyft som stramar upp, stärker och föryngrar huden

En behandling med profhilo ger en vackrare hy med mycket “glow”.

Vad är Profhilo?

Profhilo är en form av flytande filler som på samma vis består av hyaluronsyra som finns naturligt i kroppen. En behandling med Profhilo stärker och återfuktar huden inifrån, och ger en snabb och långvarig effekt på hela utseendet. Vi ser väldigt fina resultat med Profhilo, och effekten kallas ibland för ett “flytande ansiktslyft”.

För vem passar en behandling med Profhilo?

Profhilo passar perfekt för en lite åldrad hy som behöver stramas upp, som ger synbar och tydlig skillnad i hudens kvalitet och yta. Profhilo går också att använda i förebyggande syfte och i kombination med andra estetiska behandlingar.

Hur går en behandling till?

På Akademikliniken genomgår du en konsultation med en certifierad injektionssjuksköterska som också är utbildad i att behandla med Profhilo. Under konsultationen får du svar på alla dina frågor och din behandlare gör en bedömning om Profhilo är rätt för dig.

Behandlingen sker sedan enligt en speciellt utprövad teknik för bästa resultat, där ungefär tio små injektioner görs i ansiktet. Därifrån sprids och verkar sedan Profhilo under huden i hela ansiktet och sätter igång flera positiva processer i huden.

Efter behandlingen sker en långsam frisättning av hyaluronsyra under ungefär en månads tid. Då aktiveras kollagen och elastin och bygger upp huden underifrån. Det innebär att huden “återfuktas” från insidan och skapar en naturlig lyster som gör att huden ser friskare ut och rynkor mjukas upp.

Andra områden kan också behandlas samtidigt för ett än mer slående resultat — Profhilo passar även utmärkt för att stärka upp huden på hals, dekolletage, armar och händer.

Vilket resultat ger Profhilo?

Huden får en helt ny lyster och fasthet, och ser spänstig, ung och fräsch ut. Behandlingen ger ett bestående “glow” i huden som efter en bra ansiktsbehandling, men som varar länge. Huden är betydligt stramare.

Efter fyra veckor görs ytterligare en behandling för att uppnå bästa resultat. Efter två till tre månader syns maximal effekt, som sedan håller i ungefär sex månader. Därefter kan man göra en kompletterande behandling.

Att tänka på före och efter behandling

Inför din behandling är det viktig att undvika blodförtunnande läkemedel (rådgör gärna med oss innan) och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande. Samma dag och dagen efter behandling bör du undvika alltför ansträngande fysisk aktivitet och bastubad.

Exempel på resultat efter behandling med Profhilo

Resultat på hand efter profhilo
Handrygg efter behandling med Profhilo.

 

Resultat på hud i ansiktet efter Profhilo behandling
Resultat efter behandling av ansiktet med Profhilo.

 

Resultat på hals efter Profhilo
Resultat på hals efter behandling med Profhilo.

 

Resultat på arm efter Profhilo
Resultat på arm efter behandling med Profhilo.