Hudåkommor och ärr

Hudåkommor och ärr inkluderar behandling av acneärr, rosacea, ärrkorrigering och födelsemärken. Akademikliniken har lång erfarenhet och använder oss endast av specialister på sina områden.

Bli av med acneärr

Akademikliniken behandlar acneärr framgångsrikt, detta så att de blir mindre framträdande. Vilken metod vi använder beror på hur ärren ser ut. Vi tittar på ärren och individanpassar efter patientens specifika behov. Läs mer om hur du blir av med acneärr här.

Behandling mot Rosacea

De vanligaste symptomen på rosacea är finnar, knottror, rodnader och ytliga blodkärl. Rosacea är ett kroniskt och inflammatoriskt tillstånd i huden, som Akademiklinikens hudläkare kan hjälpa dig att bli av med. De ställer en diagnos och föreslår en lämplig behandling. Läs mer om hur vi kan hjälpa dig att bli av med rosacea här.

Ärrkorrigering minskar synligt framträdande ärr

Ärr kan uppstå både från olyckor och tidigare operationer, varav vissa ärrbildningar blir fula och aldrig tycks försvinna. Med hjälp av Akademiklinikens specialiserade kirurger kan du minska dessa irriterande och ibland väldigt fula ärr på ett säkert och framgångsrikt sätt. Läs mer om ärrkorrigering här.

Acnelan system förbättrar mild till måttlig acne

Acne är ofta mycket irriterande där flera faktorer påverkar dess uppkomst, såsom mängden hudtalg och bakterier i talgkörtlarna samt rubbning i hur döda hudceller flagnar. Acnelan är en effektiv behandling som används för att förbättra mild till måttlig acne samt fet hy. Acnelan System kombinerar en rad beprövade aktiva ämnen för att öppna upp tilltäppta utförsgånger, normalisera talgproduktion, minska tillväxten av skadliga bakterier i utförsgångarna samt motverka inflammation etc. Läs mer om Acnelan system här.

Dermapen Cryo tar bort hudförändringar med hjälp av kyla

Det tar endast ett par sekunder att få bort hudförändringar med hjälp av kyla. Oavsett om du lider av vårtor, röda födelsemärken (körsbärsangiom) eller små mjuka utväxter på kroppen, så kallade skin tags/fibrom, så kan Akademikliniken hjälpa dig. Dermapen Cryo är en framgångsrik och säker behandlingsmetod. Läs mer om Dermapen Cryo här

Ta bort födelsemärken eller leverfläckar effektivt

Att ta bort leverfläckar eller födelsemärken är ett enkelt och skonsamt ingrepp. Det varierar vilken metod vi använder oss av för att ta bort leverfläckar eller födelsemärken, beroende på utseende och placering. I regel skärs de bort medan du har en lokalbedövning. Akademiklinikens hudläkare och plastikkirurger har många års erfarenhet att ta bort födelsemärken och leverfläckar, där ärrbildningen efter ingreppet blir minimal. Läs mer om hur vi kan hjälpa dig med att ta bort födelsemärken och leverfläckar här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev