Hudåkommor: Acne, ärr, vårtor och födelsemärken

Vi är experter på att behandla hudåkommor som acne, olika sorters ärr, rosacea och födelsemärken. Akademikliniken använder enbart den allra senaste tekniken och de tryggaste behandlingsmetoderna för fina och långvariga resultat.

Bli av med acne för gott

Acne uppkommer av flera orsaker, som mängden hudtalg och bakterier i talgkörtlarna samt rubbning i hur de döda hudcellerna flagnar. På Akademikliniken använder vi oss av den effektiva metoden Acnelan, som förbättrar mild till måttlig acne samt fet hy.

Acnelan System kombinerar en rad beprövade aktiva ämnen för att öppna upp tilltäppta utförsgånger, normalisera talgproduktion, minska tillväxten av skadliga bakterier i utförsgångarna samt motverka inflammation etc. En konsultation med vår hudläkare avgör om du är en lämplig kandidat för denna typ av behandling.

Läs mer om Acnelan system här.

Bli av med acneärr

Vi har flera metoder för att behandla acneärr så att de blir mindre framträdande. Vilken metod vi använder beror på hur ärren ser ut. Vi tittar på ärren och individanpassar efter patientens specifika behov. Dermapen, laser, peeling och fillers är några metoder som ger fina resultat.

Läs mer om hur du blir av med acneärr här.

Ärrkorrigering

Ärr kan uppstå efter skador eller från tidigare operationer. Med hjälp av Akademiklinikens specialiserade kirurger kan du minska missprydande ärr på ett säkert och framgångsrikt sätt. En konsultation med hudterapeut eller läkare avgör om du behöver kirurgi eller en annan behandlingsmetod som exempelvis laser eller Dermapen.

Läs mer om ärrkorrigering här.

Födelsemärken och leverfläckar

Vi är rutinerade i att snabbt, enkelt och skonsamt avlägsna leverfläckar och födelsemärken. Vi använder olika metoder beroende på utseende och placering. Det enklaste är att skära bort dem under lokalbedövning.

Akademiklinikens plastikkirurger har många års erfarenhet att ta bort födelsemärken och leverfläckar, där ärrbildningen efter ingreppet blir minimal.

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig med att ta bort födelsemärken och leverfläckar här.

Behandling mot Rosacea

Rosacea är ett kroniskt och inflammatoriskt tillstånd i huden som Akademikliniken kan hjälpa dig att bli av med. De vanligaste symptomen är finnar, knottror, rodnader och ytliga blodkärl.

Vi ställer en diagnos och föreslår en lämplig behandling — det kan vara exempelvis hudvårdsprodukter eller laser.

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig att bli av med rosacea här.