Vi utför behandling av rosacea på olika sätt

Akademikliniken finns tillgänglig för att ställa diagnos och föreslå den behandling av rosacea som passar just dina behov.

Rosacea är ett kroniskt och inflammatoriskt tillstånd i huden som i regel drabbar vuxna över 30 års ålder. Studier visar att upp emot 10% av alla skandinaver lider av rosacea i en eller annan form. Trots det är kunskapen om rosacea väldigt liten.

Finnar, knottror & rodnader

De vanligaste symptomen på rosacea är i form av finnar, knottror, rodnader och ytliga blodkärl. Ibland utvecklas detta även till inflammatoriska utslag. Dessa är vanligtvis lokaliserade på näsa och kinder.

Faktorer som kan trigga igång rosacea

Orsaken till rosacea beror på en inflammation som troligtvis uppkommer till följd av förändringar i blodkärlen. Det finns även en ärftlig komponent i uppkomsten och det finns ett flertal yttre faktorer som har stor inverkan. Till exempel stress, sol och vind, koffein, läkemedel, alkohol, starkt kryddad mat samt vissa kosmetika.

Vad säger experten?

– Det är vanligt att mina patienter inte är medvetna om att de har Rosacea fast de lider av utslagen. På frågan om de fått hjälp tidigare svarar många att de trott att det rör sig om känslig  hud, allergi eller att det går i släkten.

Rosacea kan gå i skov

Undersökningar visar att de som drabbats av rosacea upplever att de har sämre livkvalitét än andra och sjukdomen påverkar ofta självkänslan. Rosacea kan gå i skov varför det krävs en långsiktig behandlingsplan som omfattar både rätt hudvård och extra insatser så som laserbehandling och vid behov receptbelagda läkemedel.

Ha alltid solskydd

Många faktorerna triggar rosarean, en av de vanligaste är sol, varför är det viktigt att alltid ha ett bra solkydd i ansiktet. Speciellt om man har väldigt ljus hud då ljushyade har större benägenhet att få rosacea.

Våra priser

Konsultation

Vad kostar behandling mot rosacea?

Konsultationen hos vår hudläkare är avgiftsbelagd. Priset på efterföljande behandling av din rosacea beror på en rad olika faktorer. Bland annat omfattningen av problemet och vilka metoder som kommer att användas. I samband med konsultationen får du en kostnadsberäkning för behandlingen av rosacean.

Se våra priser för Rosacea

Behandling & metoder

Välj rätt behandling

Vid inflammatoriska förändringar (röda utslag) kan man ibland behöva inleda en behandling av rosacea med att ta hjälp av receptbelagda läkemedel för att uppnå bästa resultat. Svårare grader av rosacea bör alltid behandlas av en hudläkare. Akademiklinikens hudläkare finns tillgänglig för att ställa diagnos och föreslå den behandling som passar just dina behov bäst.

Boka tid för konsultation

Laser & IPL mot Rosacea

En annan behandling av rosacea är laserteknik och IPL kan därefter användas för att dämpa rodnader och ytliga blodkärl som rosacea kan orsaka samt verka inflammationshämmande.

Läs mer om Laser & IPL