Fillers - formar ansikte, läppar och fyller i ärr och rynkor

Mycket som tidigare kunde åstadkommas enbart genom kirurgi kan nu behandlas med fillers. På Akademikliniken är vi experter med lång erfarenhet av estetiska och naturliga resultat.

Vad är “fillers”?

En behandling med fillers är precis vad det låter som — att genom en försiktig injektionsbehandling “fylla” lite under hudytan. På så vis kan vi återställa ansiktspartier som kan vara insjunkna, fylla i rynkor, ta fram en mer markerad form på hakan eller käklinjen, eller till exempel skapa större läppar. Filler kan alltså både lägga till, ta bort och förändra. Syftet är att ge ett ungdomligare utseende genom att med små medel skulptera och förstärka ansiktsdrag. Främst behandlar vi ansikte, hals och händer med fillers.

Vad kan man göra med fillers?

En behandling kan:

Ofta kombineras fillerbehandling med botox mot rynkor och fina linjer som orsakats av mimik och ansiktsrörelser.

Hur går en behandling med fillers till?

I den här typen av behandling är det extremt viktigt att en erfaren och certifierad injektionssköterska eller läkare bedömer hela ansiktet under en konsultation, för att proportionerna ska bli exakt rätt. På Akademiklinken har vi alla den typ av utbildning och specialisterfarenhet som krävs.

Vi eftersträvar naturliga resultat

Det handlar om små men viktiga skillnader som bara kan räknas i millimeter, eller ännu mindre, för att återställa drag som kanske försvunnit med åren, eller som kan bidra till ett vackrare och mer estetiska proportioner.

Först tar vi emot dig för en konsultation

Vi börjar alltid med en konsultation där vi går igenom önskemål och förutsättningar, där vi också gör en helhetsbedömning och berättar vad vi tror ger bäst resultat. Vi tar också bilder för din personliga journal och du får veta vad behandlingen kommer att kosta.

När du kommer för din filler-behandling

När du kommer för att göra din behandling lägger vi om du önskar en bedövningskräm över området. En filler-behandling går snabbt, gör inte ont och resultatet är inte permanent. För oss på Akademikliniken är det viktigaste att du ska känna dig nöjd med behandlingen och vara helt trygg i att vi är utbildade och certifierade i att utföra den. Bakom alla behandlingar står också alltid läkare med medicinsk expertis.

Vi har olika sorters filler för olika delar av ansiktet

Beroende på vilket område som behandlas används olika typer av filler. En mjukare variant fungerar bäst för läppar, medan en käklinje som ska förstärkas kräver en lite tjockare typ av filler.

Akademikliniken arbetar också med flera olika varumärken av fillers som Restylane, Juvéderm och Teosyal.

De är alla baserade på hyaluronsyra och är icke-permanenta. Till exempel liknar hyaluronsyran i Restylane den som finns naturligt i människokroppen och den bryts successivt ned över tid.

Vilken filler som används baseras på vilken produkt som behandlaren bedömer som mest lämplig för just dina behov och individuella förutsättningar.

Kombinationsbehandling med botox

En filler-behandling kombineras ofta med botox för att återställa eller förstärka ansiktsdrag. För att uppnå ett ännu bättre resultat för hela utseendet går det att komplettera med hudvårdsprodukter anpassade för din hudtyp. Vilka som passar dig bäst får du råd om av din behandlare.

Akademikliniken: Utbildade, erfarna och certifierade läkare och sjuksköterskor

Ett fint resultat är helt beroende av att exakt rätt sort och mängd filler injiceras på exakt rätt ställe i ansiktet, så att helheten blir som förväntat. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet. Vi som utför dessa behandlingar på Akademikliniken är legitimerade sjuksköterskor och läkare med lång dokumenterad erfarenhet och utbildning bakom oss. Vi är dessutom certifierade i att utföra just dessa behandlingar.

Alla som utför injektionsbehandlingar hos Akademikliniken är legitimerade och certifierade för estetisk injicering av Estetiska Injektionsrådet, vilket är en fristående arbetsgrupp med representanter från branschen.

Att tänka på före och efter behandling

Inför din behandling är det lämpligt att undvika blodförtunnande läkemedel och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande.

I ett dygn efter din behandling bör du undvika att massera det behandlade området. Avstå också bastubad, intensiv fysisk aktivitet och för stora intag av alkohol.

 

Fördelar med Fillers

  • Resultatet syns direkt men är inte permanent.
  • Behandlingen gör inte ont, men kan också göras med lokalbedövning och innebär ingen konvalescens.
  • En korrekt och noggrant utförd behandling ger ett naturligt och vackert resultat.
  • Säker och trygg behandling när den utförs av legitimerad läkare eller sjuksköterska.

Så går en fillerbehandling till

Inför behandlingen

Konsultation för injektionsbehandling

Vi hjälper dig att välja lämplig behandling

Du träffar en av våra certifierade behandlare för en personlig konsultation där ni tillsammans går igenom önskemål och vi gör en medicinsk och estetisk bedömning. Vi diskuterar sedan vilken behandling som är lämplig och vi berättar om fördelar och risker. Därefter tas beslut om vilken behandling som ska göras.

Du ska inte vara gravid eller amma

I samband med konsultationen går vi även igenom din hälsostatus och eventuell medicinering. Generellt bör man undvika blodförtunnande läkemedel inför en injektionsbehandling med filler. Är du gravid eller ammar avråder vi från behandling.

På behandlingsdagen

Lokalbedövning

Filler injiceras tunt på olika områden via en fin nål. Antalet stick, placering och djup beror på vilken typ av filler som används och vilket resultat man vill uppnå.

Många fillers innehåller numera lokalbedövningsmedlet lidocain vilket minskar eventuellt obehag i samband med själva sticket. Även bedövningssalva kan användas vid behov.

Efter behandlingen

Resultatet syns direkt

Du kommer att se resultatet av behandlingen direkt. Som regel innebär det ingen direkt konvalescens utan du kan gå tillbaka till jobbet eller liknande efteråt.

Det är dock inte ovanligt att injektionsområdet kan bli lite rött och/eller svullet efteråt. Det är helt normalt.

Svullnad lägger sig inom ett par dagar

Om ett känsligt område i ansiktet behandlas och man har tendens till blåmärken är det bra att vara förberedd på att det kan uppstå.

Hur länge svullnad, rödhet och eventuella blåmärken sitter i är väldigt individuellt och beroende på vilket område som är behandlat. Inom ett par dagar upp till en vecka skall det ha lagt sig.

Den första svullnaden kan dröja kvar lite längre. Då är det viktigt att tänka på att resultatet direkt efter behandlingen inte utgör slutresultatet. När läpparna behandlats för första gången kan det behövas ytterligare en behandling inom en månad för ett varaktigt resultat.

Utsätt inte huden för extrem värme och kyla

Undvik att ta på det behandlade området sex timmar efter behandlingen. Efter det kan området försiktigt tvättas med tvål och vatten och du kan lägga en lätt makeup. Undvik också att utsätta huden för extrem värme eller kyla till svullnader och rödhet lagt sig.

Undvik behandlingar upp till två veckor

Viktigt att veta är att du bör undvika laserbehandlingar, kemiska peels, microneedling-behandlingar eller liknande i ansiktet upp till två veckor efter behandlingen. Din behandlare kan informera mer om detta.

Långvarigt men inte permanent resultat

Effekten är långvarig men inte permanent och beror lite på vilken typ av behandling och behandlingsområde. En behandling kan upprepas så ofta du vill. De flesta väljer att få en uppföljande behandling inom sex till tolv månader. Efter en läppbehandling behövs normalt en uppföljning inom sex månader.

Före- och efterbilder

Se fler bilder

Våra priser

Konsultation

Vad kostar en fillerbehandling?

Det exakta priset för en fillerbehandling beror på en rad olika faktorer. Bland annat omfattningen av problemet och om du ska göra en kombinationsbehandling. I samband med konsultationen får du en kostnadsberäkning.

Se priser för fillers

Kombinations- och efterbehandling

Kombinationsingrepp

Ofta kombinerar man fillerbehandling med muskelavslappnande medel. Medlet används för att behandla rynkor som orsakats av ansiktets rörelser och mimik till exempel ”argrynkan” mellan ögonen och ”kråksparkar” i ögonvrån.

Efterbehandling

För optimal effekt är det bra att komplettera med hudvårdsprodukter specifikt anpassade för just din hudtyp. Vilka produkter som passar just dig får du råd om av din behandlare.

Läs mer om våra hudvårdsprodukter här

Kvalitet & trygghet

Certifierade läkare och sjuksköterskor

Ett bra resultat är helt beroende av att du injicerar exakt rätt mängd av läkemedlet på exakt rätt plats. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet hos behandlaren. Du bör vara noga med att anlita en legitimerad läkare eller sjuksköterska med lång dokumenterad erfarenhet. Och som är certifierad att utföra denna behandling.

Alla som utför injektionsbehandlingar hos Akademikliniken är legitimerade. Inom kort är de också alla certifierade behandlare för estetisk injicering av det Estetiska Injektionsrådet (en fristående arbetsgrupp med representanter från branschen).

Boka tid för konsultation

Patientberättelse

Jag äger min kropp

Lena är en 37-årig tvåbarnsmamma som känner att tiden inte räcker till i vardagen. Hon har valt att prova fillers och berättar om hur hon upplever det.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev