Tårdiken

En fillerbehandling med fillers under ögonen, tear through, kan hjälpa dig att se mindre trött ut. Akademiklinikens injektionssjuksköterskor är alla certifierade av Estetiska Injektionsrådet, allt för att du skall få en säker behandling och ett lyckat resultat med tear through filler.

Upplever du att du ser trött och sliten ut trots att du sover bra och tar hand om dig? Detta kan bero på vad man kallar tear through eller tårdiken, ihåligheter eller fördjupningar under ögonen som ofta uppkommer med ålder och minskad fettvolym under just ögonen.

Vad är tear through?

Tear through eller tårdike är en fördjupning eller hålighet under ögat som oftast uppstår med stigande ålder. Vad som händer är att man mister fettvolym när man blir äldre och med denna fettförlust blottas blodkärlen under ögonen och blir mer framträdande.

En fillerbehandling under ögat är en effektiv behandling för att återfå volym och spänst under ögat samt minimera hålighet, mörka skuggor och mörka partier under ögonen. Ibland beror mörkheten under ögonen på att pigmentet är mörkt. I dess fall hjälper inte en tear through behandling. För att du skall vara säker på vad som gäller i ditt fall är en konsultation hos en av våra injektionssköterskor en bra början.

Hur får man bort mörka ringar under ögonen?

Man börjar med att boka en konsultation – ett första möte där vi diskuterar och går igenom din behandling samt ser till att du får svar på alla dina frågor, så att du känner dig helt trygg inför ingreppet.

En fillerbehandling utförs i de flesta fall i samband med konsultationstillfället.

Hur många stick och hur mycket filler man injicerar är olika från fall till fall. En behandling för tear though går relativt snabbt och upplevs inte som särskilt smärtsam.

Resultatet har stor effekt och sitter i ca 6-12 månader innan man behöver en ytterligare påfyllning. De flesta upplever en stor förbättring efter behandling och ser mycket piggare och fräschare ut.

På Akademikliniken är alla våra injektionssjuksköterskor certifierade av Estetiska injektionsrådet.

Läs mer om fillerbehandlingar här.

Att tänka på före och efter behandling

Före
Inför din behandling är det viktig att undvika blodförtunnande läkemedel (rådgör gärna med oss innan) och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande.

Efter
24 timmar efter din behandling är det viktigt att undvika att massera det behandlade området, bastubad, intensiv fysisk aktivitet och intag av alkohol.

För- och nackdelar fillers

Fördelar med Fillers

  • Behandlingen går snabbt och möjlighet till lokalbedövning finns.
  • Resultatet kommer omedelbart och konvalescensen är begränsad.
  • En skicklig behandlare anpassar behandlingen efter dina specifika behov så att resultatet blir naturligt vackert.

Nackdelar med fillers

  • Resultatet är inte permanent – påfyllning krävs regelbundet för att bibehålla resultatet.
  • Är man känslig kan blåmärken och/eller svullnad uppstå.
  • Resultatet är beroende av behandlarens skicklighet och erfarenhet.

Kvalitet & trygghet

Certifierade läkare och sjuksköterskor

Ett bra resultat är helt beroende av att du injicerar exakt rätt mängd av läkemedlet på exakt rätt plats. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet hos behandlaren. Du bör vara noga med att anlita en legitimerad läkare eller sjuksköterska med lång dokumenterad erfarenhet. Och som är certifierad att utföra denna behandling.

Alla som utför injektionsbehandlingar hos Akademikliniken är legitimerade. Inom kort är de också alla certifierade behandlare för estetisk injicering av det Estetiska Injektionsrådet (en fristående arbetsgrupp med representanter från branschen).

Boka tid för konsultation

Viktigt att kolla upp innan du väljer klinik och behandlare

Viktigt att kolla upp innan du väljer klinik och behandlare

Injektionsbehandlingar har blivit allt vanligare i Sverige. Trots att dessa behandlingar kan medföra hälsorisker finns idag ingen specifik lagstiftning för estetiska behandlingar.

För att hjälpa dig har vi satt ihop en lista med 10 saker som du själv måste kolla upp inför din injektionsbehandling.

Vad bör jag kolla upp innan min behandling

Prenumerera på vårt nyhetsbrev