Behandling av tårdiken - “tear trough” för yngre ögon

Mörka ringar och håligheter under ögonen kan behandlas med fillers — ögonen ser både yngre och vaknare ut.

Varför kan området under ögonen se håligt och trött ut?

“Tårdiken” under ögonen kan bestå av håligheter eller fördjupningar som ofta uppkommer med ålder och minskad fettvolym under just ögonen. “Tårdike” eller “tear trough” på engelska är området ovanför kindbenen som med ålder gör att ögonen kan se trötta och lite äldre ut. Det som har hänt är att fettet har sjunkit in lite och då blottas ofta blodkärlen tydligare under ögonen och blir mer framträdande.

Vad är “tear through”-behandling?

Det som förr krävde kirurgi går numera ofta att behandla genom att lägga lite filler under ögonen precis vid kanten runt ögonens tårdiken. Det ger ett jämnt och fint resultat, och detta kallas för “tear trough”-behandling.

Hur går en behandling till?

Först sker en konsultation där vi går igenom din behandling och ser till att du får svar på alla dina frågor, så att du känner dig helt trygg. Därefter sker behandling vid nästa tillfälle.

En “tear trough”-behandling innebär att filler försiktigt injiceras för att få en jämnare hudyta. Då försvinner också den mörka skuggan som bildats under ögonen. En behandling går relativt snabbt och är inte smärtsam.

Hur blir resultatet av tear trough med fillers?

Med tear trough ser du oftast en tydlig och mycket positiv skillnad direkt. Ögonen ser yngre, piggare, gladare och vaknare och mer utvilad ut. Resultatet varar mellan sex och tolv månader innan påfyllning kan behövas. De flesta upplever en stor förbättring efter behandling och att de ser mycket piggare och fräschare ut.

Läs mer om fillerbehandlingar här.

Att tänka på före och efter behandling

Före
Inför din behandling är det viktig att undvika blodförtunnande läkemedel (rådgör gärna med oss innan) och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande.

Efter
24 timmar efter din behandling är det viktigt att undvika att massera det behandlade området, bastubad, intensiv fysisk aktivitet och intag av alkohol.

Fördelar med Fillers

  • Resultatet syns direkt men är inte permanent.
  • Behandlingen gör inte ont, men kan också göras med lokalbedövning och innebär ingen konvalescens.
  • En korrekt och noggrant utförd behandling ger ett naturligt och vackert resultat.
  • Säker och trygg behandling när den utförs av legitimerad läkare eller sjuksköterska.

Kvalitet & trygghet

Akademikliniken: Utbildade, erfarna och certifierade läkare och sjuksköterskor

Ett fint resultat är helt beroende av att exakt rätt mängd injiceras på exakt rätt ställe, enligt en noga beräknad plan. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet. Vi som utför dessa behandlingar på Akademikliniken är legitimerade sjuksköterskor och läkare med lång dokumenterad erfarenhet och utbildning bakom oss. Vi är dessutom certifierade i att utföra just dessa behandlingar.

Alla som utför injektionsbehandlingar hos Akademikliniken är legitimerade och certifierade för estetisk injicering av Estetiska Injektionsrådet, vilket är en fristående arbetsgrupp med representanter från branschen.

Boka tid för konsultation