Profilbalansering: Föryngra hela ansiktet med fillers

Mycket av det som förr krävde kirurgi kan våra erfarna experter nu åstadkomma med filler. Med små medel kan hela ansiktet ges vackrare och mer symmetriska proportioner.

Profilbalansering av ansikte

Att profilbalansera ett ansikte är en av våra absolut mest efterfrågade behandlingar, där vi med små, precisa injektioner kan förändra, förstärka och förbättra hela ansiktets form och profil. Denna behandling kallas också ansiktskonturering eller “facial optimization” där en lite större mängd fillers av olika typer används på olika delar i ansiktet för att skulptera och framhäva ansiktsdragen och skapa en naturlig och vacker symmetri.

Detta är också en av de mest moderna behandlingar vi gör, där vi också ser mycket goda resultat. Den gör stor skillnad och kan förändra utseendet på ett diskret och naturligt vis.

Vem är en lämplig kandidat för profilbalansering med fillers?

Att profilbalansera och förstärka ansiktets konturer motsvarar inte ett kirurgiskt ansiktslyft, men kan vara ett alternativ när du inte riktigt är redo för kirurgi men ändå vill se en tydlig föryngring av ansiktet. Detta är vår lyxigaste “all inclusive”-behandling för hela ansiktet, där en av våra experter gör en helhetsbedömning för att med fillers återskapa mer ungdomliga drag som kanske dämpats med åren. Kanske förstärker vi hakan, käklinjen, och samtidigt gör lite tydligare läppar. Tillsammans går vi igenom vad du önskar uppnå och vad som ger det mest naturligt vackra resultatet för hela ansiktet.

Med fillers kan vi föryngra hela ansiktet

När vi profilbalanserar tar vi ett helhetsgrepp som innebär att vi med hjälp av fillers (ibland i kombination med botox) strävar efter att återställa och framhäva drag som kanske dämpats med åren. Vi kan också ändra balansen bara med några få millimeter mellan olika drag för ett ännu vackrare utseende.

Förstärk haka, kindben och ta bort mörka ringar under ögonen

Genom göra en noggrann estetisk helhetsbedömning där exempelvis en tear trough-behandling kombineras med lite skarpare kindben och tydligare käklinje kan vi framhäva drag och skapa en större symmetri i ansiktet. I kombination med hudbehandlingar kan en ordentlig föryngring av ansiktet åstadkommas utan att något kirurgiskt ingrepp behöver göras.

Hur går en ansiktskonturering till?

I den här typen av behandling, där det handlar om att “skulptera” fram drag och konturer, är det extremt viktigt att en erfaren och certifierad injektionssköterska eller läkare bedömer hela ansiktet under en konsultation, för att proportionerna ska bli exakt rätt. På Akademiklinken har vi den typ av utbildning och specialisterfarenhet som krävs.

Det handlar om små men viktiga skillnader som bara kan räknas i millimeter, eller ännu mindre, för att återställa drag som kanske försvunnit med åren, eller som kan bidra till ett vackrare utseende med estetiska proportioner.

Framstegen inom den här typen av estetiska injektionsbehandlingar har gått snabbt på senare år och vi är experter på de nya tekniker som har utvecklats.

Hur länge varar behandlingen med fillers för ansiktskonturer?

Efter konsultationen med en noggrann bedömning av hela ansiktet tar behandlingen, som sker vid ett senare tillfälle, cirka trettio minuter. Behandlingen gör inte ont och är inte permanent. Olika sorters filler kan användas på olika områden — en lite fastare variant på kindben och käklinje används ofta, jämfört med den som används för läppar.

Långvarigt men inte permanent resultat

Effekten är långvarig men inte permanent. Vid injektion av filler i kindben brukar vi rekommendera en första påfyllnad inom fyra till sex månader för ett mer varaktigt resultat. Det är även viktigt att veta att det är högst individuellt hur länge en behandling sitter i och den måste underhållas för att stanna kvar.

Akademikliniken: Utbildade, erfarna och certifierade läkare och sjuksköterskor

Denna typ av behandling bör bara göras av extremt erfarna behandlare, med ett utmärkt sinne och lång erfarenhet av naturligt estetiska ansiktsformer. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet. Vi som utför dessa behandlingar på Akademikliniken är legitimerade sjuksköterskor och läkare med lång dokumenterad erfarenhet och utbildning bakom oss. Vi är dessutom certifierade i att utföra just dessa behandlingar.

Alla som utför injektionsbehandlingar hos Akademikliniken är legitimerade och certifierade för estetisk injicering av Estetiska Injektionsrådet, vilket är en fristående arbetsgrupp med representanter från branschen.

Att tänka på före och efter behandling

Inför din behandling är det lämpligt att undvika blodförtunnande läkemedel och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande.

I ett dygn efter din behandling bör du undvika att massera det behandlade området. Avstå också bastubad, intensiv fysisk aktivitet och för stora intag av alkohol.

Boka en konsultation hos en av våra injektionssjuksköterskor. På konsultationen får du reda på hur vi kan hjälpa just dig samt svar på alla dina frågor.

Läs mer om behandling med fillers.

Fördelar med Fillers

  • Resultatet syns direkt men är inte permanent.
  • Behandlingen gör inte ont, men kan också göras med lokalbedövning och innebär ingen konvalescens.
  • En korrekt och noggrant utförd behandling ger ett naturligt och vackert resultat.
  • Säker och trygg behandling när den utförs av legitimerad läkare eller sjuksköterska.