Läppförstoring med fillers

Fylligare läppar med fillers – en enkel och smidig behandling som ger ett naturligt resultat. Läpparnas utseende är olika på oss alla och påverkas på olika sätt när vi blir äldre. Väldigt mycket går att justera med fillers. Hos oss behandlas du alltid av legitimerade läkare, kirurger och sjuksköterskor med dokumenterad specialkompetens.

Läppförstoring med fillers för snabbt och naturligt resultat

Förstoring av läpparna är en av de mest bokade injektionsbehandlingarna. Idag kan man med så kallad fillers skapa fylligare större läppar som samtidigt ser naturliga ut. Många som önskar göra en läppförstoring har smala eller tunna läppar redan från början alternativt har man mist volym och fasthet i sina läppar med åren. Att med hjälp av fillers ändra utseende eller bygga volym i läpparna är idag både vanligt och mer accepterat än tidigare.

Bestående resultat med fillers över tid

Vi använder våra läppar hela tiden, därav är det inte ovanligt att man behöver underhålla behandlingen med fillers av just läpparna lite mer regelbundet än t.ex. andra behandlade delar av ansiktet. Om man vill bygga ett varaktigt resultat med fillers av läpparna brukar vi rekommendera tre behandlingar med ca en månads intervall för att sedan kunna  glesa ut besöken.

När du gör en läppförstoring med fillers hos Akademikliniken kan du känna dig säker. Det är en säker behandling som enbart utförs av våra injektionssjuksköterskor som alla är Certifierade av Estetiska Injektionsrådet.

Välkommen att boka en konsultation – ett första möte där vi diskuterar och går igenom din behandling samt ser till att du får svar på alla dina frågor, så att du känner dig helt trygg inför behandlingen.

Förstora läpparna med kirurgi

Ibland kan man önska korrigera formen eller volymen på läpparna för ett mer permanent och underhållsfritt resultat, då rekommenderar vi läppförstoring med kirurgi, ett ingrepp som finns bokningsbart på alla våra plastikkirurgiska kliniker i Stockholm, Malmö och Göteborg. Läs mer om läppkirurgi.

Att tänka på före och efter behandling

Före
Inför din behandling är det viktig att undvika blodförtunnande läkemedel (rådgör gärna med oss innan) och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande.

Efter
24 timmar efter din behandling är det viktigt att undvika att massera det behandlade området, bastubad, intensiv fysisk aktivitet och intag av alkohol.

Före- och efterbilder

Se fler bilder

Så går läppförstoring till

Inför behandlingen

Konsultation för injektionsbehandling

Du behöver inte testas före behandlingen utan behandlas oftast i samband med konsultation.

Undvik vissa läkemedel

För att minimera risken för eventuella blåmärken vid injektionsstället rekommenderar vi att du undviker läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra(typ Treo och Magnecyl), NSAID-> preparat (typ Ipren) eller kosttillskott såsom Omega 3,6 och E-vitamin ca 14 dagar före behandling.

Om du är osäker på några preparat får du gärna höra av dig till oss.

Så går behandlingen till

Fillern injiceras med en mycket tunn nål direkt under huden tills man får ett önskat resultat. Det kan sticka till och spänna lite under behandlingen, men det tar bara några minuter.

När man utför en läppförstoring med fillers använder man sig av en filler bestående av hyaluronsyra, en kroppsegen sockermolekyl som finns naturligt i hud och kropp från det att vi föds. Produktionen minskar med åren och det är då vi tappar fukt, volym och spänst i hud och i detta fallet läpparna.

Det är en enkel behandling som formar, slätar ut och ökar volymen i läpparna.

Möjlighet till lokalbedövning

De flesta föredrar bedövning och många av produkterna innehåller lidokain. Det finns en möjlighet att få en bedövande och smärtstillande salva före behandlingen.

Efter behandlingen

Efter behandlingen kommer läpparna att få en viss svullnad samt rodnad. Detta beror på injektionssticken i läpparna. Men symptomen lägger sig efter cirka 2-5 dagar.

Ring oss om du har några frågor

Det är viktigt att du har realistiska förväntningar. Resultatet varierar mellan olika människor detta beroende på såväl skillnader i arvsanlag som hudens elasticitet. Resultatet varar i 4 – 6 månader. Detta pratar vi igenom inför behandlingen så att du känner dig trygg inför din behandling.

När du går hem får du ett telefonnummer. Du är alltid välkommen att ringa oss om du har några frågor.

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor kring läppförstoring med fillers eller någon annan av våra behandlingar – vi finns här för att rådge och hjälpa dig.

Våra priser

Konsultation

Vad kostar en läppförstoring?

Det exakta priset för en läppförstoring beror på en rad olika faktorer. Bland annat omfattningen av ingreppet och om du ska göra en kombinationsbehandling. I samband med konsultationen får du en kostnadsberäkning.

Se priser för läppförstoring

Prenumerera på vårt nyhetsbrev