Läppförstoring med fillers

En vacker mun gör mycket för hela ansiktets uttryck, och går förstärka och förändra med filler-behandling. På Akademikliniken är vi experter med lång erfarenhet av att skapa naturligt vackra läppar.

Fillers ger en snabb och tydlig förbättring

Fillers är precis vad det låter som — genom injektioner kan vi “fylla” lite under hudytan, och därmed återställa volym, ta fram en mer markerad form på munnen, eller förstärka och kanske också förstora läpparna. Vi strävar alltid efter ett naturligt resultat för att framhäva läppar och mun som kanske blivit mindre med tiden och då kan förstärkas i både form och fyllighet.

Så kan fillers förändra läppar och mun

  • Fillers kan förstärka amorbågen och munnens form
  • Fillers kan göra läpparna lite bredare och fylligare
  • Fillers kan återställa läppar som blivit tunnare med åren
  • Fillers kan jämna ut och göra mun och läppar mer symmetriska

Hur går en läppförstoring med filler till?

Filler-behandling för mun och läppar är en av våra mest bokade injektionsbehandlingar, och på våra kliniker utför vi den många gånger varje dag. Det gör inte ont och resultat är inte permanent. Efter en noggrann konsultation injiceras “filler” sedan vid behandlingstillfället. Det finns olika typer av filler, som baseras på hyaluronsyra liknande den som finns naturligt i kroppen.

Hos oss behandlas du alltid av legitimerade läkare, kirurger och sjuksköterskor med dokumenterad specialkompetens.

Bestående resultat över tid

Musklerna runt munnen är ofta i rörelse, och för ett bestående resultat är det inte ovanligt att filler i just läpparna behöver underhållas lite mer regelbundet än andra behandlade delar av ansiktet. För att bygga ett varaktigt resultat med fillers av läpparna brukar vi rekommendera tre behandlingar med cirka en månads intervall för att sedan kunna glesa ut besöken.

Välkommen att boka en konsultation – ett första möte där vi diskuterar och går igenom din behandling samt ser till att du får svar på alla dina frågor, så att du känner dig helt trygg inför behandlingen.

Förstora läpparna med kirurgi

Form och volymen på läpparna går också att förändra mer permanent med hjälp av kirurgi. Det är ett ingrepp som utförs på alla våra plastikkirurgiska kliniker i Stockholm, Malmö och Göteborg. Läs mer om läppkirurgi.

Att tänka på före och efter behandling

Inför din behandling rekommendera vi att undvika blodförtunnande läkemedel och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande.

I ett dygn efter din behandling bör du undvika att massera det behandlade området. Avstå också bastubad, intensiv fysisk aktivitet och för stora intag av alkohol.

Före- och efterbilder

Se fler bilder

Så går läppförstoring till

Inför behandlingen

Konsultation för injektionsbehandling

Du behöver inte testas före behandlingen utan behandlas oftast i samband med konsultation.

Undvik vissa läkemedel

För att minimera risken för eventuella blåmärken vid injektionsstället rekommenderar vi att du undviker läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra(typ Treo och Magnecyl), NSAID-> preparat (typ Ipren) eller kosttillskott såsom Omega 3,6 och E-vitamin ca 14 dagar före behandling.

Om du är osäker på några preparat får du gärna höra av dig till oss.

Så går behandlingen till

Fillern injiceras med en mycket tunn nål direkt under huden tills man får ett önskat resultat. Det kan sticka till och spänna lite under behandlingen, men det tar bara några minuter.

När man utför en läppförstoring med fillers använder man sig av en filler bestående av hyaluronsyra, en kroppsegen sockermolekyl som finns naturligt i hud och kropp från det att vi föds. Produktionen minskar med åren och det är då vi tappar fukt, volym och spänst i hud och i detta fallet läpparna.

Det är en enkel behandling som formar, slätar ut och ökar volymen i läpparna.

Möjlighet till lokalbedövning

De flesta föredrar bedövning och många av produkterna innehåller lidokain. Det finns en möjlighet att få en bedövande och smärtstillande salva före behandlingen.

Efter behandlingen

Efter behandlingen kommer läpparna att få en viss svullnad samt rodnad. Detta beror på injektionssticken i läpparna. Men symptomen lägger sig efter cirka 2-5 dagar.

Ring oss om du har några frågor

Det är viktigt att du har realistiska förväntningar. Resultatet varierar mellan olika människor detta beroende på såväl skillnader i arvsanlag som hudens elasticitet. Resultatet varar i 4 – 6 månader. Detta pratar vi igenom inför behandlingen så att du känner dig trygg inför din behandling.

När du går hem får du ett telefonnummer. Du är alltid välkommen att ringa oss om du har några frågor.

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor kring läppförstoring med fillers eller någon annan av våra behandlingar – vi finns här för att rådge och hjälpa dig.

Fördelar och Priser

Fördelar med Fillers

  • Resultatet syns direkt men är inte permanent.
  • Behandlingen gör inte ont, men kan också göras med lokalbedövning och innebär ingen konvalescens.
  • En korrekt och noggrant utförd behandling ger ett naturligt och vackert resultat.
  • Säker och trygg behandling när den utförs av legitimerad läkare eller sjuksköterska.
Konsultation för injektionsbehandling

Vad kostar en läppförstoring?

Det exakta priset för en läppförstoring beror på en rad olika faktorer. Bland annat omfattningen av ingreppet och om du ska göra en kombinationsbehandling. I samband med konsultationen får du en kostnadsberäkning.

Se priser för läppförstoring