Forma käklinje, kindben och haka med filler

En skarpare käklinje eller förstärkta kindben ger hela ansiktet ett lyft och en vackrare form. Filler kan även återskapa volym i kinder eller haka.

Ansiktskonturering med fillers

Att förstärka, förbättra eller förändra ansiktets konturer är ett exempel på hur en del av det som förr bara kunde åstadkommas med kirurgiska ingrepp nu till stor del kan göras med hjälp av filler. Filler innehåller hyaluronsyra; ett ämne som finns naturligt i kroppen. Framstegen inom detta område har gått snabbt på senare år och vi är experter på de nya tekniker har utvecklats.

Framhäva ansiktsdragen med fillers

Våra utbildade och certifierade injektionsbehandlare är specialiserade på att åstadkomma ett naturligt vackert helhetsintryck, där små filler-injektioner i ansiktet kan ge allt från små “osynliga” förbättringar till större och mer tydliga förändringar. En tydligare käklinje, en mer markerad haka, eller lite skarpare kindben gör stor skillnad och kan förändra utseendet utan att det är tydligt för någon vad som gjorts.

Hur får man en skarpare käklinje med filler?

I den här typen av behandling, där det handlar om att “skulptera” fram drag och konturer, är det extremt viktigt att en erfaren och certifierad injektionssköterska eller läkare bedömer hela ansiktet under en konsultation, för att proportionerna ska bli exakt rätt. På Akademiklinken har vi den typ av utbildning och specialisterfarenhet som krävs och du kan känna dig helt trygg.

Det handlar om små men viktiga skillnader som bara kan räknas i millimeter, eller ännu mindre, för att återställa drag som kanske försvunnit med åren, eller som kan bidra till ett vackrare och mer estetiska proportioner.

Hur går en behandling av haka, kindben och käklinje med filler till?

Efter konsultationen med en noggrann bedömning av hela ansiktet tar behandlingen vid själva behandingstillfället cirka trettio minuter. Injektionen gör inte ont och är inte permanent. Olika sorters filler kan användas på olika områden — en lite fastare variant på kindben och käklinje används ofta, i jämförelse med den som används för läppar.

Hur länge varar en behandling med filler i haka eller kindben?

Effekten är långvarig men inte permanent. Vid injektion av filler i kindben brukar vi rekommendera en första påfyllnad inom fyra till sex månader för ett mer varaktigt resultat. Det är även viktigt att veta att det är högst individuellt hur länge en behandling sitter i och den måste underhållas för att stanna kvar.

Boka en konsultation hos en av våra duktiga injektionssjuksköterskor. På konsultationen får du reda på hur vi kan hjälpa just dig samt svar på alla dina frågor. Behandlingen kan oftast utföras i samband med konsultationstillfället om du önskar det.

Läs mer om behandling med fillers

Att tänka på före och efter behandling

Före
Inför din behandling är det viktig att undvika blodförtunnande läkemedel (rådgör gärna med oss innan) och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande.

Efter
24 timmar efter din behandling är det viktigt att undvika att massera det behandlade området, bastubad, intensiv fysisk aktivitet och intag av alkohol.

Fördelar med Fillers

  • Resultatet syns direkt men är inte permanent
  • Behandlingen gör inte ont, men kan också göras med lokalbedövning och innebär ingen konvalescens
  • En korrekt och noggrant utförd behandling ger ett naturligt och vackert resultat
  • Säker och trygg behandling när den utförs av legitimerad läkare eller sjuksköterska

Så går en fillerbehandling till

Inför behandlingen

Konsultation för injektionsbehandling

Hjälper dig välja lämplig behandling

Du träffar en av våra certifierade behandlare för en personlig konsultation där ni tillsammans går igenom dina problem och önskemål. Baserat på det rekommenderar vi sedan vilken behandling som är lämplig och berättar om fördelar och risker. Därefter tar ni gemensamt beslut om vad som ska utföras.

Behandling direkt efter konsultation

När det gäller fillerbehandling kan den oftast utföras i direkt anslutning till konsultationen om man önskar det. Men vi ser gärna att man ger sig själv betänketid innan.

Du ska inte vara gravid eller amma

I samband med konsultationen går vi även igenom din hälsostatus och eventuell medicinering. Generellt bör man undvika blodförtunnande läkemedel inför en injektionsbehandling med fillers. Är du gravid eller ammande avråder vi från behandling.

På behandlingsdagen

Lokalbedövning med lidocain

Fillers injiceras på olika områden i ansiktet via en fin nål. Antalet stick, placeringen och djup beror på vilken typ av filler som används och vilket resultat man vill uppnå.

Många fillers innehåller numera lokalbedövningsmedlet lidocain vilket minskar eventuellt obehag i samband med själva sticket. Även bedövningssalva kan användas vid behov.

Efter behandlingen

Tillbaka till jobbet direkt

Du kommer att se resultatet av behandlingen direkt. Som regel innebär det ingen direkt konvalescens utan du kan gå tillbaka till jobbet eller liknande efteråt.

Det är dock inte ovanligt att injektionsområdet kan bli lite rött och/eller svullet efteråt. Det är helt normalt.

Svullnad lägger sig inom ett par dagar

Om ett känsligt område i ansiktet behandlas och man har ökad tendens till blåmärken är det bra att vara förberedd på att det kan uppstå.

Hur länge svullnad, rödhet och eventuella blåmärken sitter i är väldigt individuellt och beroende på vilket område som är behandlat. Inom ett par dagar upp till en vecka skall det ha lagt sig.

Den första svullnaden efter en läppbehandling kan dröja kvar längre. Det är dock viktigt att tänka på att resultatet direkt efter behandlingen inte ska ses som det slutliga resultatet. När läpparna behandlats för första gången kan det vara aktuellt med en ny behandling inom en månad för ett varaktigt resultat.

Utsätt inte huden för extrem värme och kyla

Undvik att ta på det behandlade området sex timmar efter behandlingen. Efter det kan området försiktigt tvättas med tvål och vatten och du kan lägga en lätt makeup. Undvik också att utsätta huden för extrem värme eller kyla till svullnader och rödhet lagt sig.

Undvik behandlingar upp till två veckor

Viktigt att veta är att du bör undvika laserbehandlingar, kemiska peels, microneedling-behandlingar et cetera i ansiktet upp till två veckor efter behandlingen. Din behandlare kan informera mer om detta.

Kvalitet & trygghet

Certifierade läkare och sjuksköterskor

Ett bra resultat är helt beroende av att du injicerar exakt rätt mängd av läkemedlet på exakt rätt plats. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet hos behandlaren. Du bör vara noga med att anlita en legitimerad läkare eller sjuksköterska med lång dokumenterad erfarenhet. Och som är certifierad att utföra denna behandling.

Alla som utför injektionsbehandlingar hos Akademikliniken är legitimerade. Inom kort är de också alla certifierade behandlare för estetisk injicering av det Estetiska Injektionsrådet (en fristående arbetsgrupp med representanter från branschen).

Boka tid för konsultation