Föryngra händerna med fillers

Händer som blivit slitna kan återfå ett mjukare och yngre utseende med hjälp av fillers, för ett vackert naturligt resultat.

Hur åldras händer?

Få delar av kroppen är utsatt för så mycket sol, vind och vatten som just händerna. Med ålder förlorar huden också naturligt sin elasticitet och spänst till följd av kollagenminskning. Fettvolymen minskar också och gör att ådror och ben framträder tydligare genom huden. Hur händerna åldras är till stor del relaterat till livsstil men det finns också genetiska aspekter som gör att vissa upplever lite mer åldrade händer även vid ung ålder.

Hur kan händerna se yngre ut med fillers?

Tunn, rynkig och torr hud, seniga handryggar och synliga ådror på händerna går att avhjälpa med små injektioner av fillers. Huden puffas då upp och händerna ges ett mjukare och slätare intryck. Injektionssjuksköterskorna på Akademikliniken är certifierade och har lång erfarenhet och expertis av den här typen av behandling.

Hur går en handföryngring med fillers till?

Fillers injiceras under huden i ett tunt lager för att ge fukt som sedan i sin tur ökar hundens spänst genom att öka hudens egen kollagenproduktion. Behandlingen utförs vanligtvis som en kur på tre gånger med två till fyra veckors mellanrum. Efter detta rekommenderas en behandling per år för att förlänga resultatet.

Solfläckar och pigmentering på händerna

Även solfläckar och pigmentförändringar på händerna kan upplevas som ålderstecken. Detta behandlas inte främst med filler utan med andra hudföryngrande behandlingar eller Cosmelan.

Behandling hos Akademikliniken

En behandling börjar alltid med en konsultation på Akademikliniken. Detta möte säkerställer att dina önskemål blir hörda – och att du får en grundlig och professionell rekommendation om vilken behandling som passar just dig bäst. Om du scrollar ner kan du läsa mer i detalj hur fillerbehandling går till.

Boka tid för en personlig konsultation.

Att tänka på före och efter behandling

Inför din behandling är det viktig att undvika blodförtunnande läkemedel (rådgör gärna med oss innan) och att du inom behandlingsområdet är frisk och inte har några hudutslag. Behandlingen passar inte dig som är gravid eller ammande.

Ett dygn efter din behandling bör du inte massera det behandlade området. Avstå även bastubad, intensiv fysisk aktivitet eller större intag av alkohol.

Så går en fillerbehandling till

Inför behandlingen

Konsultation för injektionsbehandling

Vi hjälper dig att välja lämplig behandling

Du träffar en av våra certifierade behandlare för en personlig konsultation där ni tillsammans går igenom önskemål och vi gör en medicinsk och estetisk bedömning. Vi diskuterar sedan vilken behandling som är lämplig och vi berättar om fördelar och risker. Därefter tas beslut om vilken behandling som ska göras.

Du ska inte vara gravid eller amma

I samband med konsultationen går vi även igenom din hälsostatus och eventuell medicinering. Generellt bör man undvika blodförtunnande läkemedel inför en injektionsbehandling med filler. Är du gravid eller ammar avråder vi från behandling.

På behandlingsdagen

Lokalbedövning

Filler injiceras tunt på olika områden via en fin nål. Antalet stick, placering och djup beror på vilken typ av filler som används och vilket resultat man vill uppnå.

Många fillers innehåller numera lokalbedövningsmedlet lidocain vilket minskar eventuellt obehag i samband med själva sticket. Även bedövningssalva kan användas vid behov.

Efter behandlingen

Resultatet syns direkt

Du kommer att se resultatet av behandlingen direkt. Som regel innebär det ingen direkt konvalescens utan du kan gå tillbaka till jobbet eller liknande efteråt.

Det är dock inte ovanligt att injektionsområdet kan bli lite rött och/eller svullet efteråt. Det är helt normalt.

Svullnad lägger sig inom ett par dagar

Om ett känsligt område i ansiktet behandlas och man har tendens till blåmärken är det bra att vara förberedd på att det kan uppstå.

Hur länge svullnad, rödhet och eventuella blåmärken sitter i är väldigt individuellt och beroende på vilket område som är behandlat. Inom ett par dagar upp till en vecka skall det ha lagt sig.

Den första svullnaden kan dröja kvar lite längre. Då är det viktigt att tänka på att resultatet direkt efter behandlingen inte utgör slutresultatet. När läpparna behandlats för första gången kan det behövas ytterligare en behandling inom en månad för ett varaktigt resultat.

Utsätt inte huden för extrem värme och kyla

Undvik att ta på det behandlade området sex timmar efter behandlingen. Efter det kan området försiktigt tvättas med tvål och vatten och du kan lägga en lätt makeup. Undvik också att utsätta huden för extrem värme eller kyla till svullnader och rödhet lagt sig.

Undvik behandlingar upp till två veckor

Viktigt att veta är att du bör undvika laserbehandlingar, kemiska peels, microneedling-behandlingar eller liknande i ansiktet upp till två veckor efter behandlingen. Din behandlare kan informera mer om detta.

Långvarigt men inte permanent resultat

Effekten är långvarig men inte permanent och beror lite på vilken typ av behandling och behandlingsområde. En behandling kan upprepas så ofta du vill. De flesta väljer att få en uppföljande behandling inom sex till tolv månader. Efter en läppbehandling behövs normalt en uppföljning inom sex månader.

Fördelar med Fillers

  • Behandlingen går snabbt och möjlighet till lokalbedövning finns.
  • Resultatet kommer omedelbart och konvalescensen är begränsad.
  • En skicklig behandlare anpassar behandlingen efter dina specifika behov så att resultatet blir naturligt vackert.

Kvalitet & trygghet

Certifierade läkare och sjuksköterskor

Ett bra resultat är helt beroende av att du injicerar exakt rätt mängd av läkemedlet på exakt rätt plats. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet hos behandlaren. Du bör vara noga med att anlita en legitimerad läkare eller sjuksköterska med lång dokumenterad erfarenhet. Och som är certifierad att utföra denna behandling.

Alla som utför injektionsbehandlingar hos Akademikliniken är legitimerade. Inom kort är de också alla certifierade behandlare för estetisk injicering av det Estetiska Injektionsrådet (en fristående arbetsgrupp med representanter från branschen).

Boka tid för konsultation