Handföryngring med fillers

Föryngra ovansidan på händerna, så kallade handryggarna, med hjälp av fillers. Injektionssjuksköterskorna på Akademikliniken är certifierade, har lång erfarenhet och gedigen kompetens av att behandla med fillers – därför kan du känna dig trygg med din behandling och få ett lyckat resultat.

Tillsammans med ansiktet är händerna den del av kroppen som utsätt för mest exponering och andra yttre påfrestningar. Med åldern förlorar huden naturligt sin elasticitet och spänst till följd av kollagenminskning. Man är mån om att med olika medel motarbeta åldrande i ansiktet men vi tenderar att glömma bort att även händerna är tydliga åldersmarkörer. Ingen annan kroppsdel är faktiskt så utsatt för vind, sol och vatten som just händerna.

Hur händerna åldras är till stor del relaterat till livsstil men den finns genetiska aspekter som gör att vissa upplever åldrande händer vid ung ålder.

Tunn, rynkig och torr hud, seniga handryggar och synliga ådror på händerna, allt detta kan man utseendemässigt föryngra genom behandling med fillers.

Så fungerar fillers för handryggen

Fillers injiceras under huden i ett tunt lager för att ge fukt, fukt som sedan i sin tur ökar hundens spänst genom att boosta kollagenproduktionen. Behandlingen utförs vanligtvis som en kur på 3 gånger med 2-4 veckor mellanrum. Efter detta utförts sedan engångsbehandlingar årsvis för att förlänga resultatet.

Solfläckar och pigmentering på händerna

Även solfläckar och pigmentförändringar på händerna kan upplevas som ålderstecken. Dessa symptom bland andra behandlar man dock inte med filler utan med andra hudföryngrande behandlingar eller Cosmelan.

Behandling hos Akademikliniken

En behandling börjar alltid med en konsultation på Akademikliniken. Detta möte säkerställer att dina önskemål blir hörda – och att du får en grundlig och professionell rekommendation om vilken behandling som passar just dig bäst. När de gäller injektionsbehandlingar behandlas man oftast direkt vid konsultationstillfället.

Boka tid för en personlig konsultation.

Att tänka på före och efter behandling

Före
Inför din behandling är det viktig att undvika blodförtunnande läkemedel (rådgör gärna med oss innan) och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande.

Efter
24 timmar efter din behandling är det viktigt att undvika att massera det behandlade området, bastubad, intensiv fysisk aktivitet och intag av alkohol.

Så går en fillerbehandling till

Inför behandlingen

Konsultation för injektionsbehandling

Hjälper dig välja lämplig behandling

Du träffar en av våra certifierade behandlare för en personlig konsultation där ni tillsammans går igenom dina problem och önskemål. Baserat på det rekommenderar vi sedan vilken behandling som är lämplig och berättar om fördelar och risker. Därefter tar ni gemensamt beslut om vad som ska utföras.

Behandling direkt efter konsultation

När det gäller fillerbehandling kan den oftast utföras i direkt anslutning till konsultationen om man önskar det. Men vi ser gärna att man ger sig själv betänketid innan.

Du ska inte vara gravid eller amma

I samband med konsultationen går vi även igenom din hälsostatus och eventuell medicinering. Generellt bör man undvika blodförtunnande läkemedel inför en injektionsbehandling med fillers. Är du gravid eller ammande avråder vi från behandling.

På behandlingsdagen

Lokalbedövning med lidocain

Fillers injiceras tunt på olika områden på handen via en fin nål. Antalet stick, placeringen och djup beror på vilken typ av filler som används och vilket resultat man vill uppnå.

Många fillers innehåller numera lokalbedövningsmedlet lidocain vilket minskar eventuellt obehag i samband med själva sticket. Även bedövningssalva kan användas vid behov.

Efter behandlingen

Tillbaka till jobbet direkt

Du kommer att se resultatet av behandlingen direkt. Som regel innebär det ingen direkt konvalescens utan du kan gå tillbaka till jobbet eller liknande efteråt.

Det är dock inte ovanligt att injektionsområdet kan bli lite rött och/eller svullet efteråt. Det är helt normalt.

Svullnad lägger sig inom ett par dagar

Om ett känsligt område i ansiktet behandlas och man har ökad tendens till blåmärken är det bra att vara förberedd på att det kan uppstå.

Hur länge svullnad, rödhet och eventuella blåmärken sitter i är väldigt individuellt och beroende på vilket område som är behandlat. Inom ett par dagar upp till en vecka skall det ha lagt sig.

Den första svullnaden efter en läppbehandling kan dröja kvar längre. Det är dock viktigt att tänka på att resultatet direkt efter behandlingen inte ska ses som det slutliga resultatet. När läpparna behandlats för första gången kan det vara aktuellt med en ny behandling inom en månad för ett varaktigt resultat.

Utsätt inte huden för extrem värme och kyla

Undvik att ta på det behandlade området sex timmar efter behandlingen. Efter det kan området försiktigt tvättas med tvål och vatten och du kan lägga en lätt makeup. Undvik också att utsätta huden för extrem värme eller kyla till svullnader och rödhet lagt sig.

Undvik behandlingar upp till två veckor

Viktigt att veta är att du bör undvika laserbehandlingar, kemiska peels, microneedling-behandlingar et cetera i ansiktet upp till två veckor efter behandlingen. Din behandlare kan informera mer om detta.

Långvarigt men inte permanent resultat

Effekten är långvarig men inte permanent och beror lite på vilken typ av behandling och behandlingsområde. En behandling kan upprepas så ofta du vill. De flesta väljer att få en uppföljande behandling inom 6 till 12 månader. Efter en läppbehandling behövs normalt en uppföljning inom sex månader.

För- och nackdelar fillers

Fördelar med Fillers

  • Behandlingen går snabbt och möjlighet till lokalbedövning finns.
  • Resultatet kommer omedelbart och konvalescensen är begränsad.
  • En skicklig behandlare anpassar behandlingen efter dina specifika behov så att resultatet blir naturligt vackert.

Nackdelar med fillers

  • Resultatet är inte permanent – påfyllning krävs regelbundet för att bibehålla resultatet.
  • Är man känslig kan blåmärken och/eller svullnad uppstå.
  • Resultatet är beroende av behandlarens skicklighet och erfarenhet.

10 saker som du bör kolla upp inför din injektionsbehandling

Injektionsbehandlingar har blivit allt vanligare i Sverige. Trots att dessa behandlingar kan medföra hälsorisker finns idag ingen specifik lagstiftning för estetiska behandlingar.

För att hjälpa dig har vi satt ihop en lista med 10 saker som du själv måste kolla upp inför din injektionsbehandling.

Vad bör jag kolla upp innan min behandling

Kvalitet & trygghet

Certifierade läkare och sjuksköterskor

Ett bra resultat är helt beroende av att du injicerar exakt rätt mängd av läkemedlet på exakt rätt plats. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet hos behandlaren. Du bör vara noga med att anlita en legitimerad läkare eller sjuksköterska med lång dokumenterad erfarenhet. Och som är certifierad att utföra denna behandling.

Alla som utför injektionsbehandlingar hos Akademikliniken är legitimerade. Inom kort är de också alla certifierade behandlare för estetisk injicering av det Estetiska Injektionsrådet (en fristående arbetsgrupp med representanter från branschen).

Boka tid för konsultation

Prenumerera på vårt nyhetsbrev