Ta bort rynkor i pannan

Rynkor i pannan kan tynga ner hela ansiktet. Men det går enkelt och snabbt att åtgärda med en muskelavslappnande behandling – och det gör stor skillnad.

Hur uppkommer pannrynkor?

Muskler i ansiktet används olika mycket beroende på vilka uttryck och miner vi gör. Den som har en livlig mimik och rör mycket på ögonbrynen och pannan utför samma rörelse om och om igen, och med tiden kan linjer i pannan bli mer permanenta.

Rynkbehandling – slätar ut rynkor i pannan

Genom att noggrant och försiktigt injicera en liten mängd av det muskelavslappnande med på specifika punkter stängs signalen till en eller flera specifika muskler tillfälligt av. När musklerna inte längre är konstant ihopdragna slätas rynkorna istället ut och syns mindre.

Lyft ögonbrynen med muskelavslappnande i pannan

Genom att injicera muskelavslappnande vid specifika punkter i pannan kan även ögonbrynen få ett litet lyft. Du kan fortfarande höja och sänka ögonbrynen och ha en livlig mimik.

Hur blir resultatet mot pannrynkor?

En försiktig och noggrann behandling ger ett mjukare intryck av hela ansiktet, utan att något ser “stelt” ut. Full effekt syns efter ungefär två veckor. Resultatet varar i cirka fyra månader, men kan variera beroende på individuella förutsättningar som ämnesomsättning och styrkan i ansiktsmusklerna.

Första steget: En konsultation

På Akademikliniken är vi experter med många års erfarenhet och utbildning i att utföra estetiska injektioner. För att resultatet ska bli så bra som möjligt börjar alla behandlingar av en konsultation med en av våra sjuksköterskor eller läkare. Vi går då tillsammans igenom dina önskemål, eventuella problem och svarar på dina frågor.

Vi berättar även om fördelar och eventuella risker, vilket resultat du kan förvänta dig och vad behandlingen kommer att kosta. Därefter bestämmer vi tillsammans vilken behandling som ska utföras.

Vi är experter

Våra injektionsbehandlare är både medicinska och estetiska experter, vilket innebär att vi alltid utgår från ett helhetsperspektiv i våra rekommendationer. Vi gör en bedömning både om vad som kommer att se bäst ut och samtidigt vara säkert och tryggt att utföra.

Boka konsultation.

Ibland händer det att den behandling du själv funderat på kanske inte är den allra bästa för just dig. Det är också viktigt att veta att våra experter i vissa fall kan avråda från behandling av olika orsaker. Är du exempelvis gravid eller ammar så avråder vi helt från behandling. Viktigast för oss är att du ska vara helt trygg och förvissad om att du låter dig behandlas av de som är bäst och mest kvalificerade i landet när du väljer att ge oss ditt förtroende.

Att tänka på före och efter behandling

Före
Inför din behandling är det viktig att undvika blodförtunnande läkemedel (rådgör gärna med oss innan) och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande.

Efter
24 timmar efter din behandling är det viktigt att undvika att massera det behandlade området, bastubad, intensiv fysisk aktivitet och intag av alkohol.

Fördelar & priser

Fördelar med Fillers

  • Resultatet syns direkt men är inte permanent.
  • Behandlingen gör inte ont, men kan också göras med lokalbedövning och innebär ingen konvalescens.
  • En korrekt och noggrant utförd behandling ger ett naturligt och vackert resultat.
  • Säker och trygg behandling när den utförs av legitimerad läkare eller sjuksköterska.

Vad kostar en rynkbehandling?

Priset för en rynkbehandling beror på en rad olika faktorer. Bland annat omfattningen av rynkorna och vilka metoder som används. I samband med konsultationen får du en kostnadsberäkning för behandlingen.

Se priser

Efter- och kombinationsbehandlingar

För att ytterligare förstärka effekten av behandlingen kan den kombineras med andra typer av behandlingar. För optimal effekt är det bra att följa upp hemma och komplettera med hudvårdsprodukter specifikt anpassade för just din hudtyp. Vilka produkter som passar just dig och din behandling får du råd om av din hudterapeut.

Kvalitet & trygghet

Akademiklinken: Utbildade, erfarna och certifierade läkare och sjuksköterskor

Ett fint resultat är helt beroende av att exakt rätt mängd injiceras på exakt rätt ställe i ett ansiktet, som ju alla är olika. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet. Vi som utför dessa behandlingar på Akademikliniken är legitimerade sjuksköterskor och läkare med lång dokumenterad erfarenhet och utbildning bakom oss. Vi är dessutom certifierade i att utföra just dessa behandlingar.

Alla som utför injektionsbehandlingar hos Akademikliniken är legitimerade och certifierade för estetisk injicering av Estetiska Injektionsrådet, vilket är en fristående arbetsgrupp med representanter från branschen.

Boka tid för konsultation