Motverka och dämpa rynkor och fina linjer

Rynkor är en oundviklig del av att bli äldre. Liksom en rad andra faktorer som skyndar på deras utveckling. Men det finns metoder för att både förebygga uppkomsten av och dämpa rynkor och fina linjer.

I takt med att vi åldras och utsätter vår hud för olika yttre och inre påfrestningar bildas linjer, rynkor och till slut djupare veck. När vi blir äldre minskar också halterna av de ämnen i huden som håller den mjuk och smidig. Till exempel kollagen, elastin och hyaluronsyra. Hos en ung hud bidrar en hög halt av kollagen och elastin till att upprätthålla hudens struktur och därmed hålla den slät och fast.

Huden förlorar sin fasthet

Med tiden accelererar åldrandeprocessen. Det är inprogrammmerad i våra gener. Och tillsammans med yttre påfrestningar som till exempel solexponering påverkas hudens utseende. Den förlorar successivt sin fasthet och linjer och rynkor uppkommer.

En annan viktig faktor vid bildandet av linje och rynka är minskad produktion av hyaluronsyra. Det är ett bindande ämne som omger cellerna och ger huden dess ungdomliga, släta utseende. Minskningen av detta ämne, som finns naturligt i huden, får hudens struktur att förlora sin fulla och fasta känsla och gör den mer mottaglig för rynkor.

Rynkbehandling – ta bort rynkor

Rynkor är en oundviklig del av att bli äldre. Men det finns också andra faktorer som skyndar på deras utveckling. Solexponering, rökning och torr hud är de främsta faktorerna. Åldrandet kan vi inte stoppa. Och de andra faktorerna är svåra att undvika helt. Men det finns metoder för att både förebygga uppkomsten av och dämpa rynkor och fina linjer.

Att tänka på före och efter behandling

Före
Inför din behandling är det viktig att undvika blodförtunnande läkemedel (rådgör gärna med oss innan) och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande.

Efter
24 timmar efter din behandling är det viktigt att undvika att massera det behandlade området, bastubad, intensiv fysisk aktivitet och intag av alkohol.

Våra priser

Konsultation

Vad kostar en rynkbehandling?

Priset för en rynkbehandling beror på en rad olika faktorer. Bland annat omfattningen av rynkorna och vilka metoder som används. I samband med konsultationen får du en kostnadsberäkning för behandlingen.

Se priser

Efter- och kombinationsbehandlingar

För att ytterligare förstärka effekten av behandlingen kan den kombineras med andra typer av behandlingar. För optimal effekt är det bra att följa upp hemma och komplettera med hudvårdsprodukter specifikt anpassade för just din hudtyp. Vilka produkter som passar just dig och din behandling får du råd om av din hudterapeut.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev