Bli av med kråksparkar

 

Smilerynkor har absolut sin charm. Tycker du ändå att de berättar mer om din ålder än ditt leende, då kan botulinumtoxin vara ett sätt att släta ut dem helt eller delvis.

Vad är kråksparkar?

Om du är en av dem som ler mycket med ögonen, kan det med tiden resultera i små fina linjer vid ögonen, detta är vad som vanligen kallas kråksparkar. Kråksparkar har absolut sin charm, men tycker du att de berättar mer om din ålder än ditt leende, då kan Botulinumtoxin (Botox) vara ett sätt att släta ut dem, helt eller delvis.

Botulinumtoxin – En behandling för att släta ut kråksparkar

Många oroar sig för att de inte kommer att kunna le med ögonen efter att ha behandlats med botulinumtoxin, men så behöver inte alls vara fallet. Du bestämmer själv hur mycket du vill släta ut och vilket uttryck du eftersträvar och som du känner dig bekväm med. Du kan absolut bevara din mimik och de linjer som du trivs med.

Botulinumtoxin fungerar väldigt bra vid behandling av dynamiska rynkor eftersom de får musklerna att slappna av så pass mycket att huden inte utvecklar nya eller djupare rynkor. Var, hur ofta och hur mycket beror på vilket resultat du vill uppnå.

Vi rådgör med dig om dina kråksparkar

Hos Akademikliniken börjar din botulinumtoxinbehandling alltid med en personlig konsultation med en av våra certifierade injektionssjuksköterskor. En konsultation säkerställer att dina önskemål blir hörda – och att du får en grundlig professionell rekommendation. Boka en tid för en personlig konsultation här.

Vad är botulinumtoxin?

Botulinumtoxin (Botox) är en injektionsbehandling som blockerar den nervsignal som gör att en muskel dras samman. Resultatet är att linjer och rynkor som skapats av att du till exempel kisat mot solen eller rynkat pannan, mjukas upp och blir mindre synliga. Läs mer om våra rynkbehandlingar med Botulinumtoxin (Botox) här.

Att tänka på före och efter behandling

Före
Inför din behandling är det viktig att undvika blodförtunnande läkemedel (rådgör gärna med oss innan) och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande.

Efter
24 timmar efter din behandling är det viktigt att undvika att massera det behandlade området, bastubad, intensiv fysisk aktivitet och intag av alkohol.

Fördelar med botulinumtoxin (Botox)

  • Säker behandling om den utförs av legitimerad läkare eller sjuksköterska.
  • Behandlingen gör inte särskilt ont och innebär ingen direkt konvalescens.
  • Väl utförd behandling ger dig ett naturligt resultat och ett ansikte som ser utvilat och fräscht ut.

Nackdelar med botulinumtoxin (Botox)

  • Behandlingen är inte permanent utan måste göras om var tredje till var sjätte månad.
  • Det finns viss risk för bland annat tunga ögon. Besvären är dock övergående.
  • Vid behandling av känsliga områden kan det ibland uppstå blåmärken.

10 saker som du bör kolla upp inför din injektionsbehandling

Injektionsbehandlingar med fillers och botox har blivit allt vanligare i Sverige. Trots att dessa behandlingar kan medföra hälsorisker finns idag ingen specifik lagstiftning för estetiska behandlingar.

För att hjälpa dig har vi satt ihop en lista med 10 saker som du själv måste kolla upp inför din injektionsbehandling.

Vad bör jag kolla upp innan min behandling
Konsultation

Vad kostar behandling med botulinumtoxin (Botox)?

Det exakta priset för en behandling med botulinumtoxin (Botox) beror på en rad olika faktorer. Bland annat omfattningen av problemet och om du ska göra en kombinationsbehandling.  I samband med konsultationen får du en kostnadsberäkning. För att se våra frånpriser på behandlingar med botulinumtoxin (Botox) se Pris i huvudmenyn eller boka en konsultation.

Boka konsultation och behandling

Certifierade läkare & sjuksköterskor

Ett bra resultat är helt beroende av att du injicerar exakt rätt mängd av läkemedlet på exakt rätt plats. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet hos behandlaren. Du bör vara noga med att anlita en legitimerad läkare eller sjuksköterska med lång dokumenterad erfarenhet. Och som är certifierad att utföra denna behandling.

Alla som utför injektionsbehandlingar hos Akademikliniken är legitimerade. Inom kort är de också alla certifierade behandlare för estetisk injicering av det Estetiska Injektionsrådet (en fristående arbetsgrupp med representanter från branschen).

Boka tid för konsultation

Kombinationsbehandling med fillers

Ofta kombinerar man botulinumtoxin (Botox)-behandling med fillers. Fillers används bland annat för hudföryngring, ansiktskonturering, att skapa volym och släta ut rynkor samt förstora läppar. För optimal effekt är det bra att komplettera med hudvårdsprodukter anpassade för just din hudtyp. Vilka som passar dig får du råd om av din behandlare.

Boka tid för konsultation

Prenumerera på vårt nyhetsbrev