Ta bort kråksparkar runt ögonen

Fina linjer runt ögonen kan uppstå från livets skratt och leenden och bidra till ansiktets karaktär. Men om rynkorna blir för djupa går det att dämpa dem så att de syns mindre eller försvinner helt.

Vad är kråksparkar?

Att höja och sänka ögonbrynen, eller att skratta och le tusentals gånger innebär att samma muskler används om och om igen. Med tiden kan upprepningen göra att vissa linjer sätter sig mer permanent i ansiktet. De linjer som strålar ut från ögonen kallas ofta för kråksparkar.

Botox kan vara ett sätt att släta ut dem helt eller delvis, genom att tillfälligt stänga av signalen till muskler under huden som annars drar ihop sig.

Ett naturligt resultat

Målet är ett naturligt resultat, där det inte ser ut som om du gjort något annat än att sova lite extra och ser pigg och fräsch ut i ansiktet. I samråd med dig och enligt dina önskningar utför vi en mycket försiktig och noggrann behandling som dämpar linjer för att framhäva ögonen där din mimik samtidigt bevaras. Självklart kommer dina ögon att kunna “le” även efteråt.

Botox får musklerna att slappna av så att huden inte utvecklar nya eller djupare rynkor. Hur mycket som används beror på vilket resultat du vill uppnå.

Dina förväntningar och vår expertis

Hos Akademikliniken börjar din behandling alltid med en personlig konsultation med en av våra certifierade injektionssjuksköterskor. Under en konsultation diskuterar vi dina önskemål och går igenom behandlingen. Vi strävar alltid efter ett naturligt utseende och för oss är det viktigast att du känner dig helt trygg med vår expertis och blir nöjd med resultatet.

Boka en tid för en personlig konsultation här.

Vad är Botox?

Botulinumtoxin (Botox) är ett neurotoxin som när det injiceras i små mängder kan blockera nervsignalen som gör att en muskel dras samman. Effekten blir att linjer och rynkor som skapats av att du till exempel kisat mot solen eller rynkat pannan, mjukas upp och blir mindre synliga.

Läs mer om våra rynkbehandlingar med Botulinumtoxin (Botox) här.

 

Fördelar med botulinumtoxin (Botox)

  •  Säker och trygg behandling när den utförs av legitimerad läkare eller sjuksköterska
  • Behandlingen gör inte ont och innebär ingen konvalescens
  • En korrekt och noggrant utförd behandling ger ett naturligt och vackert resultat i ett ansikte som ser utvilat och fräscht ut
  • Resultatet är inte permanent

Vad kostar en behandling med Botox?

Det exakta priset för en behandling med Botox beror på en rad olika faktorer. Bland annat omfattningen av rynkorna och om du ska göra en kombinationsbehandling. I samband med konsultationen får du en kostnadsberäkning.

SE PRISER FÖR BOTOX

Akademiklinken: Utbildade, erfarna och certifierade läkare och sjuksköterskor

Ett fint resultat är helt beroende av att exakt rätt mängd injiceras på exakt rätt ställe i ett ansiktet. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet. Vi som utför dessa behandlingar på Akademikliniken är legitimerade sjuksköterskor och läkare med lång dokumenterad erfarenhet och utbildning bakom oss. Vi är dessutom certifierade i att utföra just dessa behandlingar.

Alla som utför injektionsbehandlingar hos Akademikliniken är legitimerade och certifierade för estetisk injicering av Estetiska Injektionsrådet, vilket är en fristående arbetsgrupp med representanter från branschen.

Boka tid för konsultation

Kombinationsbehandling med fillers

En botox-behandling kombineras ofta med fillers för att återställa eller förstärka ansiktsdrag. Fillers används bland annat för hudföryngring, ansiktskonturering, för att skapa volym, för släta ut rynkor samt för att ge fylligare och mer markerade läppar. För att uppnå ett ännu bättre resultat för hela utseendet går det att komplettera med hudvårdsprodukter anpassade för din hudtyp. Vilka som passar dig bäst får du råd om av din behandlare.

Boka tid för konsultation

Prenumerera på vårt nyhetsbrev