Gummy Smile

Vad är Gummy Smile?

Gummy Smile kallas det när ett leende gör att lite mer tandkött än vanligt syns. Det kan finnas flera orsaker till det: För mycket tandkött, lite kortare tänder, en överaktiv läppmuskel, eller en för kort överläpp.

Vi på Akademikliniken har lång erfarenhet av med små medel korrigera leenden till att bli så vackra och naturliga som möjligt.

Hur behandlas Gummy Smile?

Det beror på vad orsaken är. Om problemet är överaktiva muskler i läpparna kan lösningen vara att behandlas med ett tillfälligt muskelavslappnande. Den överaktiva muskeln som annars drar upp överläppen för långt slappnar av och då syns mindre tandkött när du ler.

Vissa fall kan också åtgärdas genom kirurgi. Då kan också kirurgin kompletteras med estetisk tandvård då skalfasader sätts på tänderna. Om orsaken är en kort överläpp kan den också förlängas genom kirurgi.

Hur länge varar resultatet?

En behandling med muskelavslappnande preparat håller cirka fyra till fem månader. För att resultatet ska hålla så länge som möjligt rekommenderar vi en påfyllnad efter fyra månader.

Oavsett orsaken kan vi på Akademikliniken hjälpa dig. Hör av dig och boka en konsultation så ger vi råd om vilken behandling som passar dig bäst.

Att tänka på före och efter behandling

Före
Inför din behandling är det viktig att undvika blodförtunnande läkemedel (rådgör gärna med oss innan) och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande.

Efter
24 timmar efter din behandling är det viktigt att undvika att massera det behandlade området, bastubad, intensiv fysisk aktivitet och intag av alkohol.

 

Akademiklinken: Utbildade, erfarna och certifierade läkare och sjuksköterskor

Ett fint resultat är helt beroende av att exakt rätt mängd injiceras på exakt rätt ställe i ett ansiktet, som ju alla är olika. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet. Vi som utför dessa behandlingar på Akademikliniken är legitimerade sjuksköterskor och läkare med lång dokumenterad erfarenhet och utbildning bakom oss. Vi är dessutom certifierade i att utföra just dessa behandlingar.

Alla som utför injektionsbehandlingar hos Akademikliniken är legitimerade och certifierade för estetisk injicering av Estetiska Injektionsrådet, vilket är en fristående arbetsgrupp med representanter från branschen.

Boka tid för konsultation

Kombinationsbehandling med fillers

En muskelavslappnande behandling kombineras ofta med fillers. Fillers används bland annat för hudföryngring, ansiktskonturering, för att skapa volym, för släta ut rynkor samt för att ge lite fylligare läppar. För att uppnå ett ännu bättre resultat för hela utseendet går det att komplettera med hudvårdsprodukter anpassade för din hudtyp. Vilka som passar dig bäst får du råd om av din behandlare.

Boka tid för konsultation