Gummy Smile

Vad är Gummy Smile?

Gummy Smile är benämningen på ett leende där man visar mer tandkött än önskat. Orsaken till Gummy Smile kan vara flera;

  • För mycket tandkött
  • Korta tänder
  • Överaktiv läppmuskel
  • För kort överläpp

Ibland kan orsaken även vara flera faktorer tillsammans. På grund av alla dessa faktorer är varje fall av ett Gummy Smile unikt. Att inte trivas med sitt leende för att man lider av Gummy Smile är något vi på Akademikliniken kan hjälpa dig med att åtgärda.

Hur behandlar man Gummy Smile?

Det finns olika åtgärder för att komma till rätta med Gummy Smile, detta beroende på vad som orsakar problemen. Är problemet en överaktiv läpp kan lösningen vara att behandlas med Botulinumtoxin (Botox) som verkar muskelavslappnande, och därav löser problemet med Gummy Smile.

Vissa fall åtgärdas genom kirurgi och i dessa fall genomförs ingreppet genom benplastik eller tandköttsplastik, vilket av dessa är beroende på hur mycket tandkött som går att avlägsna. I många fall kompletteras kirurgin med att fasader sätts på tänderna för att få ett fullgott resultat. Om orsaken däremot är kort överläpp kan man förlänga överläppen genom kirurgi.

Hur länge verkar behandling med Botulinumtoxin (Botox) av Gummy Smile?

En behandling av Gummy Smile med Botulinumtoxin (Botox) håller cirka 4– 5 månader. Alla patienter är olika men för att ditt resultat ska hålla så länge som möjligt rekommenderar vi en påfyllnad efter cirka 4-5 månader.

Oavsett anledning till ditt Gummy Smile kan vi på Akademikliniken hjälpa dig. Hör av dig, så ger vi dig råd om den behandling som passar dig bäst. Du får alltid en konsultation före en behandling med en av våra duktiga certifierade injektionssjuksköterskor, dessa ger dig en individuell personlig rekommendation och säkerställer att du får precis den behandling du önskar.

Vad är Botulinumtoxin (Botox)?

Botulinumtoxin (Botox) är en injektionsbehandling som blockerar den nervsignal som gör att en muskel dras samman. Resultatet för just Gummy Smile är att man slappnar av den överaktiva muskeln som annars drar upp överläppen för långt. Läs mer om våra behandlingar med Botulinumtoxin (Botox) här.

Att tänka på före och efter behandling

Före
Inför din behandling är det viktig att undvika blodförtunnande läkemedel (rådgör gärna med oss innan) och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande.

Efter
24 timmar efter din behandling är det viktigt att undvika att massera det behandlade området, bastubad, intensiv fysisk aktivitet och intag av alkohol.

 

Fördelar med Botulinumtoxin (Botox)

+ Säker behandling om den utförs av legitimerad läkare eller sjuksköterska.

+ Behandlingen gör inte särskilt ont och innebär ingen direkt konvalescens.

+ Väl utförd behandling ger dig ett naturligt resultat och ett ansikte som ser utvilat och fräscht ut.

Nackdelar med Botulinumtoxin (Botox)

– Behandlingen är inte permanent utan måste göras om var tredje till var sjätte månad.

– Det finns viss risk för bland annat tunga ögon och ”hängande” muskulatur. Besvären är dock övergående.

– Vid behandling av känsliga områden kan det ibland uppstå blåmärken.

10 saker som du bör kolla upp inför din injektionsbehandling

Injektionsbehandlingar med fillers och botulinumtoxin (Botox) har blivit allt vanligare i Sverige. Trots att dessa behandlingar kan medföra hälsorisker finns idag ingen specifik lagstiftning för estetiska behandlingar.

För att hjälpa dig har vi satt ihop en lista med 10 saker som du själv måste kolla upp inför din injektionsbehandling.

Vad bör jag kolla upp innan min behandling
Konsultation

Vad kostar behandling med botulinumtoxin (Botox)?

Det exakta priset för en behandling med botulinumtoxin (Botox) beror på en rad olika faktorer. Bland annat omfattningen av problemet och om du ska göra en kombinationsbehandling. I samband med konsultationen får du en kostnadsberäkning.

Se priser för Botulinumtoxin (Botox)

Certifierade läkare & sjuksköterskor

Ett bra resultat är helt beroende av att du injicerar exakt rätt mängd av läkemedlet på exakt rätt plats. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet hos behandlaren. Du bör vara noga med att anlita en legitimerad läkare eller sjuksköterska med lång dokumenterad erfarenhet. Och som är certifierad att utföra denna behandling.

Alla som utför injektionsbehandlingar hos Akademikliniken är legitimerade. Inom kort är de också alla certifierade behandlare för estetisk injicering av det Estetiska Injektionsrådet (en fristående arbetsgrupp med representanter från branschen).

Boka tid för konsultation

Prenumerera på vårt nyhetsbrev