Svettbehandling med botox

Kraftig eller besvärande svettning kan avhjälpas med Botox

Vad syftar en botox mot överdriven svettning till?

Hyperhidros är det medicinska namnet på svettning som är så kraftig att den går bortom kroppens naturliga funktion och behov. Att svettas så kraftigt utan intensiv fysisk aktivitet kan vara besvärande och innebära en försämrad livskvalitet. Oftast handlar det om armhålor, handflator, fötter och panna. Men med hjälp av injektioner med botox kan den här typen av svettningar effektivt behandlas och överdriven svettning helt försvinna.

Hur går det till att behandlas med botox mot svettning?

Efter konsultation och eventuell bedövning görs injektioner lokalt på det berörda området. Behandlingen går snabbt och är över på 15-20 minuter.

Hur länge varar effekten av en botox-behandling mot svettning?

Svettkörtlarna där behandlingen har skett blockeras mellan sex och sju månader. Därefter behövs en ny behandling. Effekten förlängs också efter varje behandling då svettkörtlarna inte återtar sin fulla aktivitet mellan varje injektion.

Att tänka på före och efter behandling

Inför din behandling är det viktig att undvika blodförtunnande läkemedel (rådgör gärna med oss innan) och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande. Dygnet efter behandlingen är det viktigt att undvika att massera det behandlade området, bastubad, intensiv fysisk aktivitet och intag av alkohol.

Våra priser

Vad kostar en svettbehandling?

Priset för en svettbehandling beror på en rad olika faktorer. Bland annat omfattningen av problemet och vilka metoder som används. I samband med konsultationen får du en kostnadsberäkning för behandlingen.

Se priser för svettbehandling

Privat sjukvårdsförsäkring

Om du har en sjukvårdsförsäkring som privatperson eller via ditt företag kan den gälla vid vård på Akademikliniken. Vi samarbetar med flera försäkringsbolag. Kontakta ditt försäkringsbolag för att se om den gäller hos oss.