Bekymmersrynka i pannan

En permanent rynka som satt sig mellan ögonbrynen kan påverka hela ansiktets utseende. Men det går enkelt och snabbt att åtgärda för den som önskar.

Hur uppkommer denna typ av rynka?

Alla människor har en egen mimik. Muskler i ansiktet används olika mycket beroende på vilka uttryck och miner vi gör. Den som kanske ser dåligt kanske kisar ofta, och drar ofta ihop ögonbrynen och därmed också huden. Muskeln utför samma rörelse om och om igen och med tiden kan en tillfällig rynka bli mer permanent.

Det som brukar kallas för bekymmers- eller argrynkor, ytliga eller djupa rynkor mellan ögonbrynen framträder ofta med åren.

Går de att ta bort?

Ja. Genom att noggrant och försiktigt injicera en liten mängd av det muskelavslappnande medlet botulinumtoxin (Botox) på specifika punkter stängs signalen till en eller flera specifika muskler tillfälligt av. När musklerna inte längre är konstant ihopdragna slätas rynkorna istället ut.

En försiktig och noggrann behandling ger ett mjukare intryck i ansiktet, utan att något ser “stelt” ut. Full effekt syns efter ungefär två veckor. Resultatet varar i cirka 4 månader, men kan variera beroende på individuella förutsättningar som ämnesomsättning och styrkan i ansiktsmusklerna.

Den här typen av behandling fungerar även mot spänningshuvudvärk.

Första steget: En konsultation

På Akademikliniken är vi experter med många års erfarenhet och utbildning i att utföra estetiska injektioner. För att resultatet ska bli så bra som möjligt börjar alla behandlingar av en konsultation med en av våra specialistssjuksköterskor eller läkare. Vi går då tillsammans igenom dina önskemål, eventuella problem och svarar på dina frågor. Vi berättar även om fördelar och eventuella risker, vilket resultat du kan förvänta dig och vad behandlingen kommer att kosta. Därefter bestämmer vi tillsammans vilken behandling som ska utföras. När det gäller injektionsbehandlingar kan de oftast utföras i direkt anslutning till konsultationen om du som patient önskar det.

Våra injektionsbehandlare är både medicinska och estetiska experter, vilket innebär att vi alltid utgår från ett helhetsperspektiv i våra rekommendationer. Vi gör en bedömning både om vad som kommer att se bäst ut och samtidigt vara säkert och tryggt att utföra. Därför börjar även din Botox-behandling alltid med en konsultation. Tillsammans skapar vi en personlig plan för dig där olika typer av behandlingar kan ingå över en bestämd tid.

Boka konsultation.

Ibland händer det att den behandling du själv funderat på kanske inte är den allra bästa för just dig. Det är också viktigt att veta att våra experter i vissa fall kan avråda från behandling av olika orsaker. Är du exempelvis gravid eller ammar så avråder vi helt från behandling. Viktigast för oss är att du ska vara helt trygg och förvissad om att du låter dig behandlas av de som är bäst och mest kvalificerade i landet när du väljer att ge oss ditt förtroende.

Mer om botulinumtoxin

Botox är ursprungligen ett varumärkesnamn för Botulinumtoxin. Att behandlas med botox är en injektionsbehandling som blockerar den nervsignal som gör att en muskel dras samman. Resultatet är att linjer och rynkor som skapats av att du till exempel kisat mot solen eller rynkat pannan mjukas upp och blir mindre synliga.

Läs mer om våra rynkbehandlingar med botulinumtoxin här.

 

Fördelar med botulinumtoxin (Botox)

  • Säker och trygg behandling när den utförs av legitimerad läkare eller sjuksköterska
  • Behandlingen gör inte ont och innebär ingen konvalescens
  • En korrekt och noggrant utförd behandling ger ett naturligt och vackert resultat i ett ansikte som ser utvilat och fräscht ut
  • Resultatet är inte permanent

Vad kostar behandling med botulinumtoxin?

Det exakta priset för en behandling med Botox beror på en rad olika faktorer. Bland annat omfattningen av rynkorna och om du ska göra en kombinationsbehandling. I samband med konsultationen får du en kostnadsberäkning.

SE PRISER FÖR BOTOX (BOTULINUMTOXIN)

Se priser för Botulinumtoxin (Botox)

Akademiklinken: Utbildade, erfarna och certifierade läkare och sjuksköterskor

Ett fint resultat är helt beroende av att exakt rätt mängd injiceras på exakt rätt ställe i ansiktet. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet. Vi som utför dessa behandlingar på Akademikliniken är legitimerade sjuksköterskor och läkare med lång dokumenterad erfarenhet och utbildning bakom oss. Vi är dessutom certifierade i att utföra just dessa behandlingar.

Alla som utför injektionsbehandlingar hos Akademikliniken är legitimerade och certifierade för estetisk injicering av Estetiska Injektionsrådet, vilket är en fristående arbetsgrupp med representanter från branschen.

Boka tid för konsultation

Kombinationsbehandling med fillers

En botox-behandling kombineras ofta med fillers för att återställa eller förstärka ansiktsdrag. Fillers används bland annat för hudföryngring, ansiktskonturering, för att skapa volym, för släta ut rynkor samt för att ge lite fylligare läppar. För att uppnå ett ännu bättre resultat för hela utseendet går det att komplettera med hudvårdsprodukter anpassade för din hudtyp. Vilka som passar dig bäst får du råd om av din behandlare.

Boka tid för konsultation

Prenumerera på vårt nyhetsbrev