Bekymmersrynkan - Rynkan mellan ögonbrynen

 

Känner du inte riktigt igen det du ser i spegeln. Känner du att ditt utseende har förändrats och att du inte ser lika glad ut som du faktiskt känner dig? Bekymmersrynkan kan ställa till med både ett och annat.

Kanske har du med årens lopp utvecklat de vi kallar bekymmers- eller argrynkor, ytliga eller djupa rynkor mellan ögonbrynen. Denna typ av rynkor kan sitta mer eller mindre permanent och är dessvärre framträdande även när du inte är arg eller bekymrad. Ta det lugnt, du kan enkelt göra något åt ​​dem.

Hur uppkommer bekymmersrynkor?

Rynkor mellan ögonbrynen är dynamiska rynkor som uppstår när musklerna drar samman huden på samma plats och sätt om och om igen. Dynamiska rynkor kan bli statiska, dvs att de är kvar även i viloläge. Vi har en mimik och alla använder olika muskler i ansiktet olika mycket. Ser du tex dåligt, tenderar man att kisa och detta i sin tur påverkar den så kallade bekymmersrynkan osv.

Kan man ta bort bekymmersrynkor?

Du kan ganska enkelt bli av med bekymmersrynkan. Lösningen är att få musklerna att slappna av. Detta åstadkommer man genom en injektionsbehandling med muskelavslappnande medlet botulinumtoxin eller så kallad Botulinumtoxin (Botox). När musklerna inte längre drar sig samman slätas rynkorna ut. Har du djupa statiska rynkor ser du en klar förbättring. Full effekt ser du efter ungefär 2 veckor. En behandling varar vanligtvis i cirka 4 månader men detta är väldigt individuellt beroende på hur starka ansiktsmuskler man har.

Den här typen av behandling med Botulinumtoxin (Botox) kan även vara behjälplig om du lider av spänningshuvudvärk.

Innan vi börjar behandla och få bort din bekymmersrynka mellan ögonbrynen är det viktigt att vi vet och förstår dina förväntningar på resultatet. Därför börjar din Botulinumtoxin (Botox)-behandling alltid med en konsultation hos någon av våra certifierade injektionssjuksköterskor. Tillsammans skapar vi en personlig behandlingsplan för dig. Boka konsultation.

Mer om botulinumtoxin

Botulinumtoxin är en injektionsbehandling som blockerar den nervsignal som gör att en muskel dras samman. Resultatet är att linjer och rynkor som skapats av att du till exempel kisat mot solen eller rynkat pannan, mjukas upp och blir mindre synliga. Läs mer om våra rynkbehandlingar med botulinumtoxin här.

 

Fördelar med botulinumtoxin (Botox)

+ Säker behandling om den utförs av legitimerad läkare eller sjuksköterska.

+ Behandlingen gör inte särskilt ont och innebär ingen direkt konvalescens.

+ Väl utförd behandling ger dig ett naturligt resultat och ett ansikte som ser utvilat och fräscht ut.

Nackdelar med botulinumtoxin (Botox)

– Behandlingen är inte permanent utan måste göras om var tredje till var sjätte månad.

– Det finns viss risk för bland annat tunga ögon. Besvären är dock övergående.

– Vid behandling av känsliga områden kan det ibland uppstå blåmärken.

10 saker som du bör kolla upp inför din injektionsbehandling

Injektionsbehandlingar med fillers och botulinumtoxin har blivit allt vanligare i Sverige. Trots att dessa behandlingar kan medföra hälsorisker finns idag ingen specifik lagstiftning för estetiska behandlingar.

För att hjälpa dig har vi satt ihop en lista med 10 saker som du själv måste kolla upp inför din injektionsbehandling.

Vad bör jag kolla upp innan min behandling
Konsultation

Vad kostar behandling med botulinumtoxin?

Det exakta priset för en behandling med botulinumtoxin (Botox) beror på en rad olika faktorer. Bland annat omfattningen av rynkorna och om du ska göra en kombinationsbehandling. I samband med konsultationen får du en kostnadsberäkning.

Se priser för Botulinumtoxin (Botox)

Certifierade läkare & sjuksköterskor

Ett bra resultat är helt beroende av att du injicerar exakt rätt mängd av läkemedlet på exakt rätt plats. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet hos behandlaren. Du bör vara noga med att anlita en legitimerad läkare eller sjuksköterska med lång dokumenterad erfarenhet. Och som är certifierad att utföra denna behandling.

Alla som utför injektionsbehandlingar hos Akademikliniken är legitimerade och certifierade för estetisk injicering av det Estetiska Injektionsrådet (en fristående arbetsgrupp med representanter från branschen).

Boka tid för konsultation

Kombinationsbehandling med fillers

Ofta kombinerar man botulinumtoxin (Botox)-behandling med fillers. Fillers används bland annat för hudföryngring, ansiktskonturering, att skapa volym och släta ut rynkor samt förstora läppar. För optimal effekt är det bra att komplettera med hudvårdsprodukter anpassade för just din hudtyp. Vilka som passar dig får du råd om av din behandlare.

Boka tid för konsultation

Prenumerera på vårt nyhetsbrev