Bli av med hudöverskott efter kraftig viktminskning

Har du genomgått en stor viktnedgång – antingen genom kost och träning, fetmaoperation, eller med hjälp av viktminskningsläkemedel? Då kan överflödig hud och fett vara störande och ibland orsaka hälsoproblem.

 När man går ner mycket i vikt kan man få överskottshud eftersom huden inte drar ihop sig ordentligt efter att ha töjts ut. Det kan resultera i en slapp mage, hängande bröst, lösa armar, lår eller rumpa. Man kan också känna sig besvärad av mindre tydliga estetiska problem som en rund mage eller överflödig hud på insidan av låren.

Olika ingrepp efter viktminskning

För att lösa dessa problem kan vi erbjuda olika typer av kirurgiska ingrepp som bröstoperationer, bröstlyft, bröstreduktion, bukplastik, ryggplastik samt lår- och armplastik.

Våra plastikkirurger kan hjälpa dig att bli av med dessa problem och ge dig den kropp du har kämpat så hårt för att få. Under det första konsultationsbesöket kommer en av våra läkare att diskutera med dig vilken behandling som är bäst lämpad för att skapa det utseende som du önskar och som passar dina förutsättningar.

 

Att tänka på före operation

Läs här vad du behöver tänka på före din operation.

Inför operation

Lyssnar till dina önskemål och förväntningar

Första gången du besöker oss lyssnar vi på dina önskemål, förväntningar och svarar på dina frågor. Du får bland annat information om vilka områden som kommer att förbättras med ett ingrepp, vad det kan kosta och hur lång väntetid det är.

Du får också fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer.

Förberedelse inför narkos

Praktiska information kring operationen får du av en av våra informationssjuksköterskor. Bland annat hur du ska förbereda dig inför din operation, exempelvis narkos.

På operationsdagen

Håll dig i god form

Du förbereder dig inför operationen på bästa sätt genom att hålla dig i god form och ta reda på så mycket som möjligt om vad som gäller före, under och efter operationen.

Efter ingreppet

Lyssna till kroppens signaler

Eftersom läkningsprocessen är individuell är det viktigt att du lyssnar till kroppens signaler och anpassar dig efter dem. Den första tiden rekommenderar vi att du avstår träning och andra fysiska aktiviteter och håller igång med lugna promenader.

Tänk dock på att använda solkräm med en hög skyddsfaktor under de första sex månaderna.

Du når oss dygnet runt

När du går hem efter en operation får du ett återbesökskort med telefonnummer till kliniken och till den kirurg som har genomfört operationen så att du kan nå oss dygnet runt.

Våra priser

Vad kostar operation efter viktminskning?

Priset för en operation efter viktminskning beror på en rad faktorer. Bland annat på omfattningen av ingreppet och om du ska göra ett kombinationsingrepp.

I samband med en konsultation får du träffa en plastikkirurg som lyssnar på dina önskemål och förväntningar samt svarar på dina frågor. Plastikkirurgen rekommenderar vilken behandling hen tycker är mest lämpad för just dig. Här får du också all information du behöver inkluderat kostnad för ditt ingrepp.

Se priser för efter viktminskning