Sculptra- för ansiktsvolym med långvarigt resultat

Vad är Sculptra?

Sculptra är en estetisk injektionsbehandling som hjälper till att återskapa förlorat kollagen och återställa förlorad volym. Sculptra är gjord av poly-L-mjölksyra, som hjälper kroppen att återskapa kollagen. Denna syntetiska polymer har använts i kroppen sedan 60-talet. Sculptra är också biokompatibel och biologiskt nedbrytbar vilket innebär att den absorberas naturligt av kroppen.

Vem är lämpar sig ett Sculptra för?

Sculptra lämpar sig för de som vill hjälpa kroppen att bekämpa hudens åldrande genom att öka volymen inom utvalda områden i ansiktet och korrigera hudfördjupningar såsom hudveck, rynkor, veck och ärr.

Sculptra är också lämplig för stora volymökningar vid fettförlust i ansiktet (lipoatrofi) eller för ett icke kirurgiskt Brazilian but lift, då Sculptra används för att framhäva former och ge en fylligare och putigare rumpa tack vare stimulering av det kroppsegna kollagenet. Den senare metoden är dock fortfarande under utvärdering hos Akademikliniken.

Värt att veta är också att den vävnadsuppstraming som åstadkoms med Sculptra möjliggör ett förbättrat resultat av fillers eller kirurgi för de med nedsatt hudelasticitet.

Boka Konsultation

Hur går en Sculptrabehandling till?

På Akademikliniken genomgår du först en konsultation hos en legitimerad injektionssjuksköterska eller legitimerad hudläkare. Under konsultationen får du svar på alla dina frågor och din behandlare gör en bedömning om Sculptra är den rätta behandlingen för dig. Efter konsultationen kommer ni överens om en tid för att genomföra den första behandlingen.

Behandlaren identifierar ett flertal injektionspunkter i området som ska behandlas samt beslutar hur stor mängd Sculptra som kommer att behövas. Sculptra injiceras sedan under huden och under de lager i huden som kallas dermis och subkutanalagret (underhudsfettet).

Vanligtvis genomförs 3 behandlingar med ca 6 veckors mellanrum.

Skillnad mellan Sculptra och filler. Vilket resultat kan man förvänta sig?

Filler fungerar som ett flytande implantat, resultatet syns direkt och håller i snitt 12 månader.

Sculptras effekt bygger däremot på kollagenstimulering, vilken tar 6-9 månader att fullt utvecklas och håller i snitt i 2 år. Sculptra ger huden en bättre kvalitet och därmed en bättre grund för eventuellt efterföljande fillerbehandlingar.

Kort förklarat gör Sculptra vävnaden fastare jämfört med filler som fyller ut och formar.

Boka Konsultation

Exempel på resultat efter behandling med Sculptra.

(Bildrättigheter Sculptra.)

Före- och efterbilder på patient harPatient före och en tid efter Sculptra injektionsbehandling.
Före- och efterbilder på patient harPatient före och en tid efter Sculptra injektionsbehandling.

 

Före och efter Sculptra Injektionsbehandling
Patient före samt 7 månader efter Sculptra Injektionsbehandling.

 

Patient före och efter Sculptra injektionsbehandling.
Patient före och efter Sculptra Injektionsbehandling.

Att tänka på före och efter behandling

Före
Inför din behandling är det viktig att undvika blodförtunnande läkemedel (rådgör gärna med oss innan) och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande.

Efter
För bästa resultat följ ditt hemvårdsprogram med 5 minuters massage i 5 dagar efter behandling.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev