Sculptra - behandlingen som fyller ut och föryngrar hela ansiktet

Vad är Sculptra?

Sculptra består av poly-L-mjölksyra som hjälper kroppen att återskapa kollagen, vilket jämnar ut insjunkenhet i olika delar av ansiktet. Denna syntetiska polymer har använts i kroppen sedan 1960-talet. Sculptra är biokompatibelt och biologiskt nedbrytbart, vilket innebär att det absorberas naturligt av kroppen och inte stannar kvar permanent.

En behandling med Sculptra är något av det bästa och mest avancerade vi kan erbjuda för att föryngra ett helt ansikte utan kirurgi. Allra bäst blir resultatet i kombination med filler-behandlingar på specifika områden.

När passar en behandling med Sculptra?

Med åren försvinner kollagen i huden och fettet minskar. I ansiktet uppstår då håligheter, skuggor, linjer och fåror. Sculptra är avsett att motverka exakt detta genom att stimulera undre hudlager att bygga upp kollagenet igen, vilket ger slående fina resultat.

En behandling med Sculptra stramar upp hela vävnaden och gör också att resultatet av andra fillerbehandlingar och kirurgi blir ännu bättre. Ärr och hudveck kan också fyllas i för att jämna ut ansiktet.

Sculptra används också för att åstadkomma stora volymökningar vid fettförlust i ansiktet (lipoatrofi).

Vad är skillnaden jämfört med en fillerbehandling för ett specifikt område?

En vanlig fillerbehandling är avsedd att fylla ut och forma exempelvis läppar eller kindben. En behandling med Sculptra förbättrar hela ansiktets utseende och har även stor effekt på hudens kvalitet, som blir stramare, fräschare och jämnare.

Hur går en Sculptrabehandling till?

På Akademikliniken genomgår du först en konsultation hos en legitimerad injektionssjuksköterska. Under konsultationen får du svar på alla dina frågor och din behandlare gör en bedömning om Sculptra är den rätta behandlingen för dig. Därefter kommer ni överens om en tid för att genomföra den första behandlingen.

Behandlaren bestämmer hur stor mängd Sculptra som kommer att behövas och exakt var injektionerna ska göras. Sculptra injiceras sedan under huden och under de lager i huden som kallas dermis och subkutanalagret (underhudsfettet).

Med hjälp av de försiktiga injektionerna med Sculptra på flera ställen fylls hela ansiktet försiktigt ut och ges en jämnare yta. Den här behandlingen ger ett yngre och piggare intryck av hela utseendet — utan att det går att se att något har gjorts. Sculptra ger därefter en slags gradvis askungeeffekt under flera månader, helt utan kirurgi — som varar länge.

Vanligtvis genomförs tre behandlingar med cirka sex veckors mellanrum.

Hur länge håller resultatet?

Resultatet framträder direkt och utvecklas sedan gradvis. Eftersom Sculptras effekt bygger på kollagenstimulering tar det mellan sex och nio månader för effekten att framträda helt, för att sedan hålla i ungefär två år. Därefter kan en behandling om året göras för att upprätthålla resultatet.

Sculptra har också den goda bonuseffekten att det ger huden en bättre kvalitet överlag. Det gör i sin tur att grunden för eventuella fillerbehandlingar som görs senare också är bättre, och ger ännu vackrare och mer hållbara resultat.

Exempel på resultat efter behandling med Sculptra.

(Bildrättigheter Sculptra.)

Före- och efterbilder på patient harPatient före och en tid efter Sculptra injektionsbehandling.
Före- och efterbilder på patient harPatient före och en tid efter Sculptra injektionsbehandling.

 

Före och efter Sculptra Injektionsbehandling
Patient före samt 7 månader efter Sculptra Injektionsbehandling.

 

Patient före och efter Sculptra injektionsbehandling.
Patient före och efter Sculptra Injektionsbehandling.

Att tänka på före och efter behandling

Före
Inför din behandling är det viktig att undvika blodförtunnande läkemedel (rådgör gärna med oss innan) och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande.

Efter
För bästa resultat följ ditt hemvårdsprogram med 5 minuters massage i 5 dagar efter behandling.