PRP bromsar håravfall och stimulerar tillväxten

En PRP-behandling ingår alltid vid en hårtransplantation för att ge ett ännu bättre resultat. Man kan även göra denna behandling en broms- och förebyggande.

PRP innebär att en koncentrerad mängd blodplättar (trombocyterna) tas från patientens egna blod. Med hjälp av en centrifugmaskin skiljs plasma ut med mycket blodplättar från resten av plasman och röda blodkroppar.

PRP-behandling – en metod som funnits i flera år

Den trombocytrika plasman injiceras därefter med små stick i hårbotten. På så sätt behandlas hårbotten med kroppens egna blodplättar för att få igång en läkningsprocess. Blodplättarna innehåller många olika tillväxtfaktorer som stimulerar stamcellerna kring hårsäcken och som gör att håret stimuleras till återväxt och håravfall minskar. Metoden har funnits i flera år i andra länder och använts bland annat inom avancerad sårvård och idrottsmedicin.

För de som önskar bedövning kan vi lägga det lokalt i området. Behandlingen tar ca 60 minuter och kickstartar blodcirkulationen, celldelningen och hjälper de svaga hårsäckarna att återhämta sig.

Broms- och förebyggande behandling vid håravfall

En PRP-behandling ingår alltid vid en hårtransplantation för att ge ett ännu bättre resultat. Man kan även göra denna behandling broms- och förebyggande. Då rekommenderas en behandling per månad de första sex månaderna och därefter en underhållsbehandling var sjätte månad. Det kan även göras mer sällan. Effekten kommer då långsammare.

Att tänka på före och efter behandling

Före
Inför din behandling är det viktig att undvika blodförtunnande läkemedel (rådgör gärna med oss innan) och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Se även till att du har god vätskebalans för att bibehålla kroppens balans, drick extra vätska ett par dagar innan din behandling. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande.

Efter
Avstå från alkohol dagen för din behandling.

Våra priser

Vad kostar en PRP-behandling?

Priset för en PRP-behandling beror på en rad faktorer men framförallt på omfattningen av behandlingen. I samband med en konsultation får du träffa en behandlare som lyssnar på dina önskemål och förväntningar samt svarar på dina frågor. Här får du också all information du behöver så som rekommenderad behandlingsplan, kostnad osv.

Du kan läsa mer om priser för olika operationer och behandlingar under ”Pris” i menyn.

Boka Konsultation för PRP-behandling

Prenumerera på vårt nyhetsbrev