Permanent make-up: Tatuering av ögonbryn, eyeliner och läppar

Med en permanent makeup, eller kosmetisk tatuering, kan vi förbättra, förstärka eller förändra ögonbryn, och markera ögon eller läppar som ser helt naturliga ut — bara lite bättre.

Vad är kosmetisk tatuering?

Det går att vakna med perfekta ögonbryn och en mer tydligt markerad mun varje dag med hjälp av en elegant och diskret utförd permanent makeup, som också kallas för kosmetisk tatuering, där naturligt pigment och ögonbrynshår bättras på lite. Behandlingen kan göra stor skillnad för hela ansiktets utseende.

För vem lämpar sig behandlingen?

Vem som helst som är frisk och har en frisk hy kan göra en kosmetisk tatuering. Det passar alla som till exempel har ljusa ögonbryn som de annars brukar fylla i med smink, eller som kanske har noppat bort för mycket av ögonbrynen, eller där de på annat vis tunnats ut eller fallit bort.

Ögonbrynstatuering har blivit ett väldigt populärt sätt att spara tid och förenkla vardagen. Tatuerade ögonbryn är alltid “perfekta” varje dag. En mer markerad mun eller en liten eyeliner kan också ge väldigt fina resultat på hela ansiktets utseende.

Det är även ett bra alternativ för de som är allergiska eller känsliga för kosmetika. Den här typen av tatuering börjar också bli alltmer populär hos män, framför allt för att fylla i ögonbryn och läppar som då ger mer markerade drag i ansiktet.

Microblading för ögonbrynstatuering

Vår kosmetiska tatuerare Jenny Hanzon i Stockholm jobbar sedan flera år med tekniken microblading som alternativ till traditionell maskinell tatuering. Det är en sofistikerad teknik för tatuering av ögonbryn som ger ett ännu mer naturligt resultat, där varje strå fylls i för hand.

Hur går tatuering av ögonbryn till?

Först sker en konsultation där vi diskuterar dina önskemål och bedömer vad som går att göra. Därefter fylls ofta ögonbrynen i med en penna, för att se tydligt hur formen och slutresultatet ska bli. Därefter fylls området i genom antingen en liten tatueringsmaskin eller helt manuellt. Vårt mål är alltid att dina ögonbryn ska se ut som dina egna och bli helt naturtrogna.

Hur länge varar resultatet?

Direkt efter behandlingen framstår det som tatuerats lite övertydligt, men färgen bleknar något under det första veckorna, för att slutresultatet ska se helt naturligt ut. En viss svullnad kan förekomma och du bör undvika stark värme som exempelvis bastubad. Vi rekommenderar alltid ett återbesök efter några veckor för en finjustering och för att se om något ytterligare behöver fyllas i.

Så går en permanent make-up till

Inför behandlingen

Konsultation för injektionsbehandling

Vi går igenom dina önskemål och förväntningar

Vid ditt första konsultationsbesök diskuterar vi vilken behandling som är bäst för dig utifrån de förväntningar du har och vilka möjligheter som finns. Du får information vad det kan kosta och hur lång väntetid det är. Du får fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer. Vi pratar också om dina förväntningar.

På behandlingsdagen

Ursprung i traditionell tatueringskonst

Kosmetisk tatuering är en relativt ny specialitet som har sitt ursprung i traditionell tatueringskonst. En snabb utveckling inom området har lett till dagens förfinade verktyg, där man kan reglera djupet och intensiteten med millimeterprecision med hjälp av en mycket tunn, steril nål.

Det betyder att Akademiklinikens kosmetiska tatueringar, till skillnad från permanenta tatueringar, försvinner nästan helt efter 3-5 år.

Smärtlindring för den som önskar

På Akademikliniken arbetar medicinsk tatueringspersonal tillsammans med läkare. Det innebär att de som har en låg smärttröskel kan få smärtlindring och till och med narkos om så skulle behövas.

Efter behandlingen

Vårda din hud regelbundet

Under de första 7 dagarna efter att du gjort en tatuerad eyeliner/ bryn eller lip liner – får du INTE sminka eller tvätta det tatuerade området. Under samma period bör du inte heller utsätta dig för sol eller klor.

Våra priser

Kombinations- och efterbehandling

Efterbehandling

Man bokar in ett återbesök efter 3-4 veckor. På detta återbesök bekräftar man resultatet, gör korrigeringar och slutputs.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev