Permanent make-up för ögonbryn, eyeliners & läpplinjer

Med en permanent make-up, så kallad kosmetisk tatuering, kan du förbättra eller förstärka ögonbryn, eyeliners och läpplinjer.

Permanent make-up eller kosmetisk tatuering är ett alternativ för de som är allergiska eller känsliga för kosmetika. Det har också blivit väldigt populärt av anledningen att man sparar tid och förenklar vardagen genom en permanent make-up som inte beöver förnyas varje dag. En annan fördel med permanent make-up är att den blir mycket mer precis än en traditionell make-up samt att den faktiskt håller sig lika fräsch under hela dagen.

Den här typen av tatuering börjar också bli alltmer populär hos män. Framför allt för att fylla i ögonbryn och läppar.

Microblading ögonbryn

Vår kosmetiska tatuerare Jenny Hanzon i Stockholm jobbar sedan flera år med tekniken microblading som alternativ till traditionell maskinell tatuering. En teknik för tatuering av ögonbryn som ger ett ännu mer naturligt, finstråigt resultat. Tekniken skiljer sig från den traditionella 3D-tatueringen som utförs med mekaniska instrument och nålar på det sättet att man utför en manuell tatuering för hand med små microblad. Behandlingen tar även kortare tid än traditionell maskinell tatuering. Samma pris gäller som för traditionell kosmetisk tatuering.

Så går en permanent make-up till

Inför behandlingen

Konsultation för injektionsbehandling

Vi går igenom dina önskemål och förväntningar

Vid ditt första konsultationsbesök diskuterar vi vilken behandling som är bäst för dig utifrån de förväntningar du har och vilka möjligheter som finns. Du får information vad det kan kosta och hur lång väntetid det är. Du får fylla i ett frågeformulär om ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer. Vi pratar också om dina förväntningar.

På behandlingsdagen

Ursprung i traditionell tatueringskonst

Kosmetisk tatuering är en relativt ny specialitet som har sitt ursprung i traditionell tatueringskonst. En snabb utveckling inom området har lett till dagens förfinade verktyg, där man kan reglera djupet och intensiteten med millimeterprecision med hjälp av en mycket tunn, steril nål.

Det betyder att Akademiklinikens kosmetiska tatueringar, till skillnad från permanenta tatueringar, försvinner nästan helt efter 3-5 år.

Smärtlindring för den som önskar

På Akademikliniken arbetar medicinsk tatueringspersonal tillsammans med läkare. Det innebär att de som har en låg smärttröskel kan få smärtlindring och till och med narkos om så skulle behövas.

Efter behandlingen

Vårda din hud regelbundet

Under de första 7 dagarna efter att du gjort en tatuerad eyeliner/ bryn eller lip liner – får du INTE sminka eller tvätta det tatuerade området. Under samma period bör du inte heller utsätta dig för sol eller klor.

Våra priser

Kombinations- och efterbehandling

Efterbehandling

Man bokar in ett återbesök efter 3-4 veckor. På detta återbesök bekräftar man resultatet, gör korrigeringar och slutputs.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev