Laser för hudföryngring: Skin Tightening

En mild men effektiv laserbehandling lyfter och stramar upp hela ansiktet.

Vad är skin tightening?

Behandlingen är känd internationellt som “Skin Tightening” och använder en Fotona 4D-laser. Den behandlar flera av hudens lager i olika steg för en uppstramande och hudföryngrande effekt. Med Fotona-lasern har vi möjlighet att behandla huden både på djupet och ytan. Ibland kallas denna behandling för “ansiktslyft utan kirurgi” och emedan den inte motsvarar ett kirurgiskt ansiktslyft så ser vi mycket fina resultat på hudens färg, lyster och struktur med denna typ av laserbehandling.

Hur går en skin tightening-behandling till?

Behandlingen sker i flera steg:

  • Den första delen av ljusbehandlingen sker inne i munhålan för att värma upp vävnaden inifrån. Genom att skapa en kontrollerad uppvärmning från insidan skapas en sammandragning av kollagen, som stimuleras långsiktigt.
  • Del två i behandlingen sker med korta fragmenterade pulser som går ut på att värma upp delar av hudytan. Uppvärmningen ger förbättrad spänst och jämnare hudstruktur.
  • I ett tredje steg behandlas ansiktet med långa koncentrerade pulser där vi värmer upp de mellersta hudlagren för att skapa ytterligare kollagenstimulering.
  • Behandlingen avslutas med en kall laserpeeling på ytan för att ta bort ojämnheter och jämna ut hela hudtonen. Detta sista steg gör också att huden får vackrare lyster.

Hur blir effekten av en laserbehandling med skin tightening?

Huden blir slätare, jämnare och mer elastisk. Behandlingen har en plumping-effekt och mjukar även upp vecket mellan mun och näsa så att det blir mindre framträdande — det så kallade nasobialvecket.

Det ger hela ansiktet ett slätare och mjukare intryck eftersom nedåtgående mungipor lyfts uppåt en aning. Huden blir också mer uppstramad, jämnare och får ett tydligt “glow”. Vi ser mycket fina föryngringseffekter av hela ansiktet med denna behandling.

Kan jag gå ut direkt efter behandlingen?

Ja. Behandlingen tar cirka en timme, och du kan gå tillbaka till jobbet direkt efter din behandling, men huden kan få en lätt rodnad. En lätt svullnad kan också förekomma dagarna efter behandlingen.

Hur länge håller resultatet av skin tightening?

Rekommendationen för bästa resultat är fyra behandlingar med en månads mellanrum. För att bibehålla den uppbyggda effekten av skin tightening föreslår vi också en underhållsbehandling två gånger per år.

För att bibehålla resultatet krävs underhållsbehandlingar samt en bra hudvårdsrutin hemma som våra hudterapeuter kan rekommendera.

På Akademikliniken är vi utbildade experter på skin tightening-behandling

På Akademikliniken kan du känna dig helt trygg med att vi som utför laserbehandlingen är utbildade och certifierade i att göra den, med ett högt säkerhetstänk och stor erfarenhet av att ha gjort många exakt likadana behandlingar med fint resultat.

Att tänka på före och efter behandling

Inför din behandling är det lämpligt att undvika blodförtunnande läkemedel och att du inom behandlingsområdet är frisk, det vill säga att inga hudutslag finns. Behandlingen passar inte för dig som är gravid eller ammande.

I ett dygn efter din behandling bör du undvika att massera det behandlade området. Avstå också bastubad, intensiv fysisk aktivitet och för stora intag av alkohol.