Skin tightening – Ansiktslyft utan kirurgi

Skin Tightening med Fotona4D är för dig som är intresserad av att få ett ansiktslyft utan kirurgi och med kort konvalescenstid.

Skin Tightening med Fotona 4D där vi med värme behandlar flera lager i huden med hjälp av 4 olika steg för att uppnå en uppstramande och hudföryngrande effekt. Med Fotona-lasern har vi möjlighet att behandla på djupet och ytan tack vare de fyra olika behandlingslägena, SMOOTH™, FRAC®, PIANO® och SupErficial™.  Alla stegen arbetar i synergi med varandra och förstärker varandras effekt.

Maskinen Fotona4D som används vid behandlingen arbetar på djupet i huden och resulterar i förbättringar i hudens färg, lyster och struktur – en riktig Skin Tightening.

Skin Tightening fokuserar även på nasolabialfåran som behandlas inifrån munnen, vilket vi kallar ”det inverterade ansiktslyftet”. Nasolabialfåran är något som vanligtvis framträder med åren och som gör en stor förändring i ditt ansikte vid behandling.

Behandlingen tar cirka en timme per tillfälle. Du kan gå tillbaka till jobbet direkt efter din behandling, men är något påverkad i huden. Rekommendationen är fyra behandlingar med cirka en månads mellanrum (4-6 veckor). För att bibehålla den uppbyggda effekten av Skin Tightening, rekommenderas en underhållsbehandling om 2 gånger/år.

De fyra stegen i ditt ansiktslyft med Skin Tightening:

  • SmoothLiftin™ En revolutionerande och helt ny typ av ljusbehandling som görs inne i munhålan för att värma upp vävnaden inifrån. Genom att skapa en kontrollerad uppvärmning från insidan kan vi skapa en sammandragning av kollagen och därmed få en utslätning av nasolabialvecken. Kollagenfibrerna kortas av samt stimulerar en långsiktig kollagenproduktion uppstår. Effekten blir en generell huduppstramning, ökad elasticitet och en plumping-effekt.
  • FRAC3® Del två i behandlingen är en pulserande ljusbehandling med korta fragmenterade pulser som går ut på att värma upp delar av huden till en så hög värme att det förstärker SmoothLiftin™ delen av behandlingen. Uppvärmningen ger förbättrad spänst och jämnare hudstruktur.
  • PIANO® Tredje delen av behandlingen består av långa koncentrerade pulser där vi värmer upp de mellersta hudlagren för att skapa ytterligare kollagenstimulering och en påtaglig uppstramning av huden.
  • SupErficial™ Behandlingen avslutas med en ytlig och kall laserpeeling för att ta bort ojämnheter samt jämna ut hudtonen. Detta bidrar även till att huden får vackrare lyster.

Resultat

Fokus för denna behandling är att uppnå ett slätare och mjukare intryck av nasolabialvecken samt “sura mungipor”. Man uppnår en generell förbättrad hudkondition och uppstramning av huden.

För att bibehålla sitt resultat krävs underhållsbehandlingar samt en bra hudvårdsrutin hemma. Antal behandlingstillfällen för just dig rekommenderas under en konsultation där en behandlingsplan sätts upp specifikt för dig.

Tillfälliga biverkningar så som värmeökning, rodnad och svullnad kan förekomma.

Alternativa behandlingar för Hudföryngring

På Akademiklinikens kliniker erbjuder vi flera olika behandlingar som passar för hudföryngring. Vilken som passar dig bäst kan du läsa om här: Hudföryngring. Alternativt boka en konsultation för att få råd och konsultation till vilken behandling som passar din hud bäst.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev