Laser för hudföryngring

Med en mild men effektiv laserbehandling kan hela ansiktet få ett lyft och huden stramas upp och slätas ut.

Vad är det?

Denna specialiserade behandling är känd internationellt som “Skin Tightening” och använder en Fotona 4D-laser. Den behandlar flera lager i huden i olika steg för en uppstramande och hudföryngrande effekt. Med Fotona-lasern har vi möjlighet att behandla huden både på djupet och ytan. Vi ser mycket fina resultat i färg, lyster och struktur med denna typ av laserbehandling.

Hur går det till?

Den första delen av ljusbehandlingen sker inne i munhålan för att värma upp vävnaden inifrån. Genom att skapa en kontrollerad uppvärmning från insidan skapas en sammandragning av kollagen, som stimuleras långsiktigt. Effekten blir jämnare och mer utslätad hud, ökad elasticitet och plumping-effekt. Det får också en fin effekt på nasolabialfåran mellan mun och näsa, eftersom vecket mjukas upp och blir mindre framträdande.

Del två i behandlingen sker med korta fragmenterade pulser som går ut på att värma upp delar av hudytan. Uppvärmningen ger förbättrad spänst och jämnare hudstruktur.

Därefter behandlas ansiktet med långa koncentrerade pulser där vi värmer upp de mellersta hudlagren för att skapa ytterligare kollagenstimulering.

Behandlingen avslutas med en kall laserpeeling på ytan för att ta bort ojämnheter och jämna ut hela hudtonen. Detta sista steg gör också att huden får vackrare lyster.

Hela ansiktet får ett slätare och mjukare intryck när nasolabialvecken dämpas och nedåtgående mungipor lyfts uppåt en aning. Hyn blir också mer uppstramad, jämnare och får ett tydligt “glow”. Vi ser mycket fina “föryngringseffekter” av hela ansiktet med denna behandling.

Kan jag gå ut direkt efteråt?

Ja. Behandlingen tar cirka en timme, och du kan gå tillbaka till jobbet direkt efter din behandling, men huden kan få en lätt rodnad. En lätt svullnad kan också förekomma dagarna efter behandlingen.

Hur länge håller resultatet?

Rekommendationen för bästa resultat är fyra behandlingar med en månads mellanrum. För att bibehålla den uppbyggda effekten av Skin Tightening föreslår vi också en underhållsbehandling två gånger per år.

För att bibehålla resultatet krävs underhållsbehandlingar samt en bra hudvårdsrutin hemma.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev