Fraktionerad laser Frax 1550

Vad är Frax 1550?

Frax 1550 är en avancerad laserbehandlingsmetod som används för att förbättra hudens utseende och struktur. Den arbetar genom att leverera tusentals små värmebehandlingar per kvadratcentimeter på den behandlade huden. Dessa behandlingspunkter tränger genom hudens yttre lager (stratum corneum och epidermis) för att nå djupare ner i dermis. Genom denna process stimulerar Frax 1550 kroppens naturliga läkningsprocess och främjar produktionen av nytt kollagen, vilket resulterar i förbättringar som en jämnare hudton, fina linjer, minskade porer och förbättrad hudtextur.

 

Är det tryggt att behandla ansiktet med laser?

Denna typ av laser har använts över hela världen i många år och är en CE- (europeiskt godkännande) och FDA (Läkemedelsverket i USA)- godkänd teknologi. På Akademikliniken har vi gedigen erfarenhet av att utföra säkra behandlingar där vi ser mycket fina resultat. Alla behandlare på Akademikliniken är utbildade Auktoriserade hudterapeuter  med lång erfarenhet och mycket höga krav på professionalism och säkerhet.

Innan behandling krävs en konsultation och då får du veta vad du kan förvänta dig samt eftervårds restriktioner.

 

Vad kan en behandling med Fraxel-laser göra?

· Ge en jämnare, slätare och yngre hy.

· Släta ut och minskar synliga rynkor

· Minska porer och ojämnheter i huden

· Ge hela huden en lätt uppstramning och föryngring

· Minska synliga operationsärr och bristningar i huden

· Dämpa acneärr

· Stimulera kollagenet djupt nere i hudlagren och bidra till långvarigt vacker och föryngrad hud

Det går att välja att behandla hela områden för att uppnå en föryngring av ansiktet samt för att få en slätare och jämnare hy med mer lyster och bättre elasticitet. Även hals, dekolltage och händer kan behandlas.

Ibland behandlas enstaka partier som exempelvis kinder, runt munnen eller enstaka ärr.  Fraxel har också effekt och ger mycket bra och fina resultat för att dämpa ärr och bristningar på kroppen.

Hur går en behandling till?

Först genomförs en konsultation då vi går igenom vad du önskar och om Fraxel-laser är ett bra alternativ för dig, din hudtyp och det du vill uppnå.

Vid behandlingstillfället förbehandlas du med en bedövningskräm, som ska verka i ca 40minuter för att göra behandlingen behagligare.

Vid varje tillfälle behandlas ungefär en fjärdedel av området som ska förbättras. Därför rekommenderas en kur på fyra behandlingar för att täcka hela hudytan. Genom att lämna oskadad vävnad mellan laserpunkterna sker en snabbare läkning och behandlingen blir trygg och säker.

 

När går det att se resultat av en behandling med Fraxel-laser?

Resultatet framträder gradvis efter varje behandling, när huden antar ett fräschare, slätare och yngre intryck. Direkt efter behandlingen får huden en viss rodnad och det hettar.Det kan förekomma svullnad och att huden fjällar ytligt upp till 5 dagar efter behandling. Slutresultatet bedöms sex månader efter en avslutad kur.

Det kan krävs fler behandlingar och det är viktigt att komma ihåg att resultaten är individuella beroende på olika typer av hudkvalitet och indikation.

 

Att tänka på efter behandling:

Vi rekommenderar att du väntar med träning, bastu och varma bad i minst två dygn efter behandlingen. Efter ett dygn går det bra att sminka sig igen.

 

Om laserbehandling på Akademikliniken:

Akademikliniken har tillgång till ett stort antal olika typer av laserbehandlingsmaskiner. Alla är av högsta kvalitet och med vetenskapligt bevisad effekt från etablerade leverantörer och tillverkare – var och en specialiserad på specifika områden.
Läs mer om olika sorters behandling med laser här.

 

Kombinationsbehandling med Frax 1550 och Nordlys IPL

Light & Bright är en mycket populär och effektiv kombinationsbehandling med IPL oh Frax 1550, med denna metod bearbetas hudens olika lager, och ger därmed en jämnare hudton samt bättre struktur.

Hur går en behandling till?

Först behandlas området med IPL, som förbättrar hudtonen, solskador samt diffus rodnad. Sedan appliceras en bedövningskräm i ca 30 minuter och Frax 1550 behandlingen kan börja.