Kleresca – en icke-invasiv led-behandling som kan öka kollagenproduktionen med upp till 400%.

Kleresca har tagits fram för att stimulera din huds egna biologiska processer. Behandlingen är vetenskapligt dokumenterad och bygger på en unik ljusteknologi inspirerad av naturens egen fotosyntes. Tekniken, även kallad fotobiomodulering (PBM), förbättrar hudens struktur.

Vad är Kleresca?

Kleresca är en ny teknologi som boostar den egna läkningsprocessen i huden på cellnivå med flourescerande ljusenergi (FLE) som består av blått ljus. Det är en balanserande behandling som alla kan göra året om då den inte är invasiv. Behandlingen ger fina resultat på hudföryngring, acne och rosacea och görs alltid i en kur om fyra, förutom vid acne då det krävs fler behandlingar.

FLE-ljus har påvisats att förutom kunna öka kollagenproduktionen med så mycket som 400 %, även verka inflammationsdämpande med upp till 90 %. Kleresca har även bevisats kunna behandla inflammatorisk acne med goda resultat.

För vem passar Kleresca?

Kleresca passar perfekt om man vill jobba hudföryngrande, men också för den som har acne eller lider av Rosacea. Kleresca går också att använda i kombination med andra estetiska behandlingar.

Hur går en behandling till?

På Akademikliniken genomgår du en konsultation med en auktoriserad hudterapeut som också är utbildad i att behandla med Kleresca. Under konsultationen får du svar på alla dina frågor och din behandlare gör en bedömning om Kleresca är rätt för dig.

Behandlingen går till så att huden först rengörs och därefter appliceras Kleresca gel på huden. Det finns tre olika geler som behandlaren väljer mellan, beroende på vad man vill fokusera på; hudföryngring, rosacea eller acne. Därefter belyser man gelen i 9 minuter med en multi-LED Kleresca-lampa. Det blå ljuset från lampan omvandlas till fluorescerande ljusenergi, som penetrerar huden på cellnivå, för att aktivera huden egna läkningsprocesser och öka hudens kollagenproduktion.

Vilket resultat ger Kleresca?

Behandlingen läker inflammation i huden varför det är väldigt bra i behandling mot acne och rocasea och har gett många väldigt fina resultat. Många upplever att det är skonsam behandling utan komplikationer och ser även snabbt positiva resultat på hudkvalitén, vilket ökar välmåendet.

För Kleresca hudföryngring och rosacea rekommenderar vi en kur med fyra behandlingar. När det gäller acne behövs det fler behandlingar. Därefter kan man göra kompletterande underhållsbehandlingar.

Att tänka på före och efter en behandling?

Man ska inte använda AHA syror eller retinol samma dag. Solskador och pigmentfläckar kan lyftas upp till ytan någon dag för att sedan gå tillbaka. Om man önskar kan vi också två dagar efter en Kleresca även behandla eventuella pigmentfläckar med IPL.