Dermapen Cryo avlägsnar godartade hudförändringar

Dermapen Cryo gör det möjligt att på bara några sekunder ta bort olika typer av hudförändringar med hjälp av kyla.

Dermapen Cryo används för att ta bort följande typer av godartade hudförändringar:

  • Vårtor
  • Skin tags och fibrom (små mjuka utväxter på huden) 
  • Pigmentfläckar

Så går en Dermapen Cryo-behandling till

Inför behandlingen

Konsultation för injektionsbehandling

Personlig konsultation

Du träffar en av våra auktoriserade hudterapeuter för en personlig konsultation där ni tillsammans går igenom dina problem och önskemål.

Baserat på det rekommenderar behandlaren sedan vilken behandling som är lämplig och berättar om fördelar och risker. Därefter tar ni gemensamt beslut om vilken behandling som ska utföras.

Undersökning av hudläkare

Viktigt att tänka på är att vissa typer av hudförändringar måste undersökas av hudläkare innan den kan tas bort. Detta för att avgöra om den är godartad eller elakartad. Din hudterapeut hjälper dig att boka detta.

Oftast räcker det med en behandling men ibland kan det behövas upprepade behandlingar för optimalt resultat. I samband med konsultationen får du råd om detta av din behandlare.

På behandlingsdagen

Ingen bedövning krävs

En koncentrerad högtrycksstråle av flytande dikväveoxid – N2O – ”fryser bort” hudförändringen med hög precision på ett säkert och effektivt sätt.

Behandlingen gör inte ont men en mycket lätt ”brännande” eller ”stickande” känsla kan uppstå. Kylan i sig har en bedövande effekt så ingen annan bedövning krävs.

Vävnaden påverkas inte

Tack vare den höga precisionen påverkas bara själva hudförändringen av behandlingen, inte vävnaden runt omkring.

Efter behandlingen

Vattenblåsa lägger sig efter ett tag

Den ”brännande” eller ”stickande” känslan kan kvarstå några minuter efter själva behandlingen. I vissa fall kan en vattenblåsa bildas, som lägger sig inom ett par timmar, max ett par dagar.

En sårskorpa kan också bildas som kan sitta kvar i upp till en vecka, tio dagar.

Akademiklinikens Cure Recovery Cream

Efter behandlingen kan området behöva skyddas med ett plåster och ev. smörjas in med Akademiklinikens Cure Recovery Cream för optimal återhämtning. En uppföljning kan behövas efter två till fyra veckor för att säkerställa slutresultatet.

Akademikliniken Day Maximal Sense SPF 50

Var noga med att skydda det behandlade området mot solen med ett effektivt solskydd. Till exempel Akademikliniken Day Maximal Sense SPF 50.

Behandlingen har relativt låga risker men i sällsynta fall kan biverkningar som pigmentförändringar eller skada på hårsäcken uppstå.

Konsultation

Vad kostar behandling med Dermapen Cryo?

Det exakta priset för behandling med Dermapen Cryo avgörs av behandlingens omfattning och om den kombineras med annan behandling. Innan behandlingen inleds får du en prisuppgift av din behandlare.

Se våra priser för dermapen cryo

Efterbehandling

För optimal effekt är det bra att följa upp hemma och komplettera med hudvårdsprodukter specifikt anpassade för just din hudtyp. Vilka produkter som passar just dig och din behandling får du råd om av din hudterapeut.

Läs mer om våra hudvårdsprodukter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev