Stussförstoring och Stusslyft förstärker formen och storleken

Det här ingreppet är till för den som vill förstärka formen och/eller storleken på sin stuss.

Mer kurvor med stussförstoring

En stussförstoring med eget fett, också kallad Brazilian butt lift (BBL), även om det egentligen inte ger något lyft, är perfekt för att få mer kurvor och förstärka formen på höft-och stuss. Detta är ett ingrepp som blir alltmer efterfrågat från våra patienter och är det vanligaste sättet att få en större stuss på. Stussförstoring kan också göras med hjälp av implantat eller så kan formen på rumpan förändras med hjälp av ett stusslyft (även kallat rygglyft). Akademikliniken har specialiserade plastikkirurger som använder sig av skonsamma, framgångsrika metoder, där vi skulpterar önskad form på stussen.

Förberedelser inför Stussförstoring eller Stusslyft

Innan det är dags att förstora eller lyfta stussen, ses vi för en konsultation där vi går igenom allt du behöver veta inför ingreppet. Vid detta besök lyssnar vi på dina önskemål och förväntningar och svarar på dina frågor. Här får du också all information du behöver, så att du får en tydlig överblick om hur du bäst förbereder dig, pris, väntetid samt vad man ska tänka på efter behandlingen. Du får också fylla i ett frågeformulär, så att vi har kontroll på ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer.

Stussförstoring (BBL) med fettransplanation

Denna teknik bygger på att man tar fett från andra delar av kroppen och använder för att skulptera rumpan genom en fettransplantation . Det går bara att använda fett från din egen kropp. Är det möjligt kan fett tas från rump- höftparitet där man önskar en smalare linje och flytta till de områden som önskar mer volym, men fettsugning kan också göras från andra delar av kroppen.

Bra att veta inför en stussförstoring med fettransplantation

Praktisk information kring operationen får du av en av våra informationssjuksköterskor. Bland annat hur du ska förbereda dig inför din operation samt vad som gäller vid narkos. Du bör ha ett normalt BMI, så att det finns fett som kan sugas bort runt rumpan. Månaden före och efter operation får man inte röka. Var även medveten om att förutsättningarna varierar mellan olika personer, så att man har realistiska förväntningar.

Hur genomförs en stussförstoring med fettransplantation

Som steg ett sövs patienten då ingreppet normalt genomförs i full narkos. Efter det fettsugs det område som ni gemensamt har kommit överensom att fettet ska tas ifrån. Vanligast är att ta fett från nedre delen av ryggen (kärlekshandtag), höfter, midja, lår eller magen. Det sätt som fettsugningen görs på är minst lika viktig som transplantationen av fettet. Fettet som är borttaget rengörs med en speciell teknik, som gör att fettcellerna är klara för att återinföras i kroppen med så lite absortion som möjligt.

I nästa steg återförs fettet till rumpan och höftpartierna med hjälp av små injektioner på olika djup för att säkra en jämn och symmetrisk förstoring. Målet är att ge patienten en stuss som upplevs mer attraktiv, ser mer lyft, tränad och balanserad ut. Hela operationen tar mellan två till fyra timmar beroende på hur stora områden som måste fettsugas.

Efter en stussförstoring med fettransplantation

Efter en stussförstoring, så sjukskrivs man i två veckor och du är välkommen på återbesök flera gånger efter operationen, så att vi ser att allt läker som det ska. Du ska undvika att sitta på rumpan eller ligga på rygg de första 2 veckorna efter operationen för att maximera resultaten. Att uppleva en del obehag, smärta, blåmärken och svullnad efter operationen är helt normalt.

Resultat av stussförstoring med fettransplantation

Den initiala svullnaden lägger sig efter ca sex- 8 veckor och det slutgiltiga resultatet kan ses efter 3-4 månader. Att skulptera kroppen med eget fett är ett konsthantverk och när det utförs av en erfaren plastikkirurg med estetisk erfarenhet ger det profilen mer kurvor och får stussen att se yngre och fastare ut.

Stussförstoring med implantat

En stussförstoring med implantat görs med ett implantat som liknar de bröstimplantat som används vid bröstförstoring. Implantatet läggs in i stussens muskel och ger där mer volym. Implantat används vanligtvis på smala personer som inte har något eget fett att fylla med, men det går också att göra en kombination av båda operationerna där både implantat och fett används för att öka volymen och dessutom kan fettsugningen och fettransplantationen hjälpa till med att forma stussen på bästa sätt.

Formen på stussen kan förändras med hjälp av ett stusslyft (även kallat rygglyft). Operationen utförs i narkos och kirurgen gör ett snitt ovan för stussen /på nedre delen av höfterna  (lite på motsvarande sätt som vid en bukplastik). Det ärr som blir kan döljas under trosorna. Vid ett stusslyft avlägsnas överskottshud varefter kvarvarande vävnader lyfts och muskelaturen förs uppåt och ger ett lyft.

Att tänka på före operation

Läs här vad du behöver tänka på före din operation.

Före- och efterbilder

Se fler bilder

Våra priser

Konsultation

Vad kostar en stussförstoring?

Priset för en stussförstoring beror på en rad faktorer. Bland annat omfattningen av ingreppet och om du ska göra ett kombinationsingrepp. I samband med en konsultationen får du träffa en plastikkirurg som lyssnar på dina önskemål och förväntningar samt svarar på dina frågor. Här får du också all information du behöver som bland annat kostnad för ditt ingrepp.

Du kan läsa mer om priser för olika operationer och behandlingar under “Pris” i menyn.

Boka konsultation för stussförstoring

Kvalitet & trygghet

Trygghetsgaranti

I grundpriset för en stussförstoring ingår alltid Trygghetsgaranti. Det betyder att eventuella oönskade resultat och komplikationer kopplat till den primära operationen åtgärdas med en kostnadsfri korrektionsoperation.

Läs mer om vår trygghetsgaranti

Frågor & svar narkos

Är narkos farligt?

De senaste 25 åren har metoderna för sövning utvecklats mycket och riskerna i dag är väldigt låga. Alla som skall sövas genomgår en riskbedömning av narkosläkaren. Vissa sjukdomstillstånd kan innebära en ökad risk tex hjärtsjukdomar, högt blodtryck, fetma. Veckan innan din operation tas ditt fall upp på en operationskonferens med kirurg, narkosläkare och operationssjuksköterska.

För att narkosen ska kunna genomföras på ett säkert sätt är det viktigt att narkosläkaren får kännedom om hälsoläget, eventuell medicinering och de sjukdomar som föreligger.

Vad är riskerna med narkos?

Alla operationer och all narkos medför en risk, men den beror på många faktorer till exempel typ av kirurgi och hälsotillstånd. För det stora flertalet är risken låg. Fråga narkosläkaren hur riskbedömningen är för dig. Den rädsla många upplever inför narkos är oftast ogrundad och beror snarare på förlust av kontroll.

Hur vet narkosläkaren hur mycket narkosmedel som behöver ges?

Det finns ingen standarddos. Alla narkoser anpassas för den enskilde individen utifrån vilken operation som skall genomföras och individens förutsättningar.

Vi reagerar alla olika på anestesi. Skillnaderna beror på bland annat på genetiska faktorer, ämnesomsättning, hälsotillståndet och sjuklighet.

Mängden narkosmedel varierar på grund av faktorer som vikt, ålder, kön, medicinering och sjukdomar.

Under narkos övervakas, mäts och registreras hjärtfrekvens och hjärtrytm, blodtryck, andningsfrekvens, andetagens volym och innehåll av syrgas och koldioxid samt syremättnad. Eftersom varje patient är unik måste valet av narkosmedel och metod skräddarsys.