Stussförstoring förstärker formen och storleken

Det här ingreppet är till för den som vill förstärka formen och/eller storleken på sin stuss.

Mer kurvor med stussförstoring

En stussförstoring, också kallad Brazilian butt lift eller rumplyft, är perfekt för att få mer kurvor. Detta är ett ingrepp som blir alltmer efterfrågat från våra patienter. Akademikliniken har specialiserade plastikkirurger som använder sig av skonsamma, framgångsrika metoder, där vi skulpterar önskad form på stussen.

Förberedelser inför stussförstoringen

Innan det är dags att förstora stussen, så ses vi och går igenom allt du behöver veta inför ingreppet. Vid detta besök lyssnar vi på dina önskemål och förväntningar och svarar på dina frågor. Här får du också all information du behöver, så att du får en tydlig överblick om hur du bäst förbereder dig, pris, väntetid samt vad man ska tänka på efter behandlingen. Du får också fylla i ett frågeformulär, så att vi har koll på ditt hälsotillstånd, eventuella tidigare sjukdomar och operationer.

Bra att veta inför en stussförstoring

Praktiska information kring operationen får du av en av våra informationssjuksköterskor. Bland annat hur du ska förbereda dig inför din operation samt vad som gäller vid narkos.Du bör ha ett normalt BMI, så att det finns fett som kan sugas bort runt rumpan. Månaden före och efter operation får man inte röka. Var även medveten om att förutsättningarna varierar mellan olika personer, så att man har realistiska förväntningar. Efter en operation, så sjukskrivs man i två veckor och du är välkommen på återbesök flera gånger efter operationen, så att vi ser att allt läker som det ska.

Stussförstoring med fettransplanation

Det vanligaste tillvägagångssättet vid en stussförstoring är genom en fettransplantation. Man använder sig av kroppsegen vävnad (fett) som tas från passande område och som sedan transplanteras till stussen. Man kan även få en större stuss med hjälp av implantat alternativt räcker det med ett stusslyft. Boka en konsultation hos en av våra duktiga kirurger för att få veta vilket ingrepp som skulle passa dig bäst. Boka Konsultation.

Före- och efterbilder

Se fler bilder

Våra priser

Konsultation

Vad kostar en stussförstoring?

Priset för en stussförstoring beror på en rad faktorer. Bland annat omfattningen av ingreppet och om du ska göra ett kombinationsingrepp. I samband med en konsultationen får du träffa en plastikkirurg som lyssnar på dina önskemål och förväntningar samt svarar på dina frågor. Här får du också all information du behöver som bland annat kostnad för ditt ingrepp.

Du kan läsa mer om priser för olika operationer och behandlingar under ”Pris” i menyn.

Boka konsultation för stussförstoring

Kvalitet & trygghet

Trygghetsgaranti

I grundpriset för en stussförstoring ingår alltid Trygghetsgaranti. Det betyder att eventuella oönskade resultat och komplikationer kopplat till den primära operationen åtgärdas med en kostnadsfri korrektionsoperation.

Läs mer om vår trygghetsgaranti

Frågor & svar narkos

Är narkos farligt?

De senaste 25 åren har metoderna för sövning utvecklats mycket och riskerna i dag är väldigt låga. Alla som skall sövas genomgår en riskbedömning av narkosläkaren. Vissa sjukdomstillstånd kan innebära en ökad risk tex hjärtsjukdomar, högt blodtryck, fetma. Veckan innan din operation tas ditt fall upp på en operationskonferens med kirurg, narkosläkare och operationssjuksköterska.

För att narkosen ska kunna genomföras på ett säkert sätt är det viktigt att narkosläkaren får kännedom om hälsoläget, eventuell medicinering och de sjukdomar som föreligger.

Hur vet narkosläkaren hur mycket narkosmedel som behöver ges?

Det finns ingen standarddos. Alla narkoser anpassas för den enskilde individen utifrån vilken operation som skall genomföras och individens förutsättningar.

Vi reagerar alla olika på anestesi. Skillnaderna beror på bland annat på genetiska faktorer, ämnesomsättning, hälsotillståndet och sjuklighet.

Mängden narkosmedel varierar på grund av faktorer som vikt, ålder, kön, medicinering och sjukdomar.

Under narkos övervakas, mäts och registreras hjärtfrekvens och hjärtrytm, blodtryck, andningsfrekvens, andetagens volym och innehåll av syrgas och koldioxid samt syremättnad. Eftersom varje patient är unik måste valet av narkosmedel och metod skräddarsys.

Vad är riskerna med narkos?

Alla operationer och all narkos medför en risk, men den beror på många faktorer till exempel typ av kirurgi och hälsotillstånd. För det stora flertalet är risken låg. Fråga narkosläkaren hur riskbedömningen är för dig. Den rädsla många upplever inför narkos är oftast ogrundad och beror snarare på förlust av kontroll.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev