Byte eller uttag av implantat

Akademikliniken har sedan 1991 genomfört över 25.000 bröstförstoringar, vilket ger oss en erfarenhet och expertis som är helt unikt i Norden. Har man en gång gjort en bröstförstoring kan ett implantatbyte bli aktuellt efter en tid, och då är Akademikliniken ett tryggt val.

Varför skulle man vilja byta eller ta ut implantat?

En av de vanligaste anledningarna till att göra ett implantatbyte är att ändra storleken på bysten, och göra den större eller mindre. Viktförändringar, hudens försämrade elasticitet, graviditet och amning kan bidra till att brösten ändrar form. För att åter få en fint formad byst kan då ett implantatbyte eller ett byte av implantat i kombination med ett bröstlyft återskapa bröstens form.

I sällsynta fall kan det med tiden uppstå komplikationer med implantat. I dessa fall kan ett implantatbyte vara en lämplig åtgärd.

Varför är Akademikliniken bäst på bröstkirurgi?

Akademikliniken är en väletablerad klinik med högt säkerhetstänk, avancerad modern teknik och lång erfarenhet.

Vi gör både mindre och större förändringar, och oavsett storlek på bröst önskar många av våra patienter ett naturligt utseende. Med vår estetiska och medicinska expertis, de met avancerade och säkra metoderna, och en skicklig plastikkirurg som lyssnar på dina önskemål och utgår från dina förutsättningar får du ett fint resultat som du kan vara nöjd med under många år.

Våra kliniker är tekniskt utrustade för att vi skall kunna ge dig en säker omvårdnad och optimala behandlingsresultat. Hos oss möter du alltid legitimerad, auktoriserad och certifierad personal som finns där för dig när du behöver det. Vi är medlemmar i Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi och Svensk Plastikkirurgisk Förening.

För dig som vill ta ut dina bröstimplantat kan du med trygghet göra det hos oss på Akademikliniken. Vi har lång erfarenhet av alla sorters estetiska bröstoperationer. Implantatbyte är ett relativt enkelt ingrepp där vi använder oss av det gamla snittet för att ta bort eller byta ut implantatet.

Boka en konsultation och få svar på dina frågor

På våra plastikkirurgiska huvudkliniker i Stockholm, Göteborg och Malmö kan du boka tid hos oss för att ta ut dina implantat. Hos våra erfarna kirurger och personal kan du vara säker på att du får kvalificerad hjälp på hög nivå.

Första steget är att boka en konsultation med en av våra specialiserade plastikkirurger. Där kan du ställa alla dina frågor och få reda på hur vi kan hjälpa just dig.

Att tänka på före operation

Läs här vad du behöver tänka på före din operation.