Rygglyft/BH-bandsplastik

Rygglyft är en effektiv operation för dig som vill bli av med överflödig hud på ryggen och uppnå en annan form.

Bh-bandsplastik/Rygglyft/Bra-line backlift

Med ett så kallat rygglyft kan man delvis återställa ryggens ursprungliga form genom att ta bort överskottshud och hudveck på mitten av ryggen. Man strävar efter en vågrät placering av ärret. Hos kvinnor placeras ärret så det kan gömmas under en bh för att det syns så lite som möjligt. Operationen kallas därför också för bh-bandsplastik eller bra-line backlift på engelska.

För vem passar ett rygglyft?

Det kan vara svårt att bli av med överflödiga utbuktningar av fett och slapp hud runt övre- och mellersta delen av ryggen. En sk “bh-bandsplastik” eller rygglyft, med annat ord, är ett kirurgiskt ingrepp för att åtgärda detta. Namnet till trots är detta inte enbart en operation för kvinnor utan även något män kan göra. Ingreppet passar alla som önskar ta bort överflödig vävnad på övre och mellersta ryggen och resultatet blir en stramare, slätare och mer definierad ryggprofil.

Hur går ett rygglyft till?

Under en personlig konsultation med en av våra erfarna kirurger diskuterar vi och berättar om olika sätt att få det bästa resultatet beroende på dina egna förutsättningar.

Plastikkirurgen gör en bedömning utifrån hur din rygg ser ut. Du kommer få mer information om  ingreppet, vad du bör tänka på innan och efter samt har möjlighet att ställa alla dina frågor.

Ingreppet sker under narkos.  Ett snitt läggs vid målområdet där den överflödiga huden sedan tas bort. Eventuellt kompletteras ingreppet med en fettsugning. Sedan sys snitten ihop med dolda stygn som kroppen successivt absorberar. Vi ser väldigt fina resultat med denna teknik, där ärren blir näst intill osynliga med tiden. Ingreppet tar mellan 1-1,5 timme.

Att tänka på innan din operation

Läs här vad du behöver tänka på före din operation.