Dr. Shahla Passian

Hudläkare, Stockholm

Dr. Shahla Passian är dermato-venereolog, utbildad på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Arbetet är huvudsakligen inriktat på bedömning och behandling av åldrad och solskadad hud samt acne och rosacea.

Läs mer

Möt Dr. Shahla Passian

Dr. Shahla Passian utbildade sig till läkare vid Karolinska Institutet och avlade läkarexamen 1996. Hon är idag dermato-venereolog, utbildad på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna mellan åren 1999-2005, då hon också genomgick externships vid Allegheny University Hospital i Philadelphia och vid Grady Memorial Hospital i Atlanda, USA.

Innan hon började på Akademikliniken arbetade hon bland annat som dermato-venereolog vid Nacka Närsjukhus, Danderyds Sjukhus samt vid Svenska Psoriasisförbundets hudmottagning i Enskede. Sedan 2009 arbetar Dr. Shahla Passian som specialistläkare på Akademikliniken med inriktning mot estetisk dermatologi i kombination med ett medicinskt synsätt vilket ger en helhetsbild av patienten.

Arbetet är huvudsakligen inriktat på bedömning och behandling av åldrad och solskadad hud samt acne och rosacea, men omfattar även bedömning och vid behov avlägsnande av hudförändringar. Hon arbetar med olika behandlingstekniker såsom, laser och kemisk peeling men utför även hudkirurgiska ingrepp i lokalbedövning liksom injektionsbehandlingar med hyaluronsyra och botox.

Dr. Shahla Passian är medlem i SSDV, Svenska Sällskapet för Dermatologi och Venereologi och Sveriges Läkarförbund.

Lär känna Dr. Shahla Passian

Hör vår fantastiska hudläkare Dr. Shahla Passian berätta varför hon tycker det är spännande att arbeta som hudläkare vid Akademiklinken och hur det kommer sig att hon fastnat för Biodling på fritiden.