Dr Tyge Tindholdt

Legitimerad Läkare, Specialist Plastikkirurgi, Medicinskt Ansvarig, Helsingborg, Malmö

Läs mer

Möt Dr Tyge Tindholdt, plastikkirurg, Malmö

Ända sedan Dr Tyge Tindholdt tidigt introducerades för plastikkirurgi på läkarutbildningen har han vetat att det var det han ville jobba med. Han har alltid varit mån om detaljer och design och älskar den hantverksmässiga och kreativa utmaningen vid operationerna. Samtidigt är det avgörande och ett stort privilegium att få hjälpa patienter att trivas med sin kropp.

Dr Tindholdt studerade medicin vid Köpenhamns Universitet och är legitimerad läkare sedan 1997. Han fortsatte sin specialistutbildning inom plastikkirurgi i Norge och erhöll sitt specialistbevis 2005.

Som överläkare har Dr Tindholdt bland annat tjänstgjort på Universitetssykehuset i Oslo under ett antal år med ansvar för rekonstruktiv mikrokirurgi inom bröst, ansikte och trauma.

Parallellt med det kliniska arbetet har Dr Tindholdt varit aktiv inom forskning. 2013 disputerade han från Oslo Universitet med en PhD inom mikrokirurgisk bröstrekonstruktion. Han är författare och medförfattare till ett stort antal vetenskapliga artiklar och lärobokskapitel inom plastikkirurgi. Han har även undervist läkarstudenter och ST-läkare inom plastikkirurgi.

Dr Tindholdt har bred erfarenhet med estetisk plastikkirurgi och har arbetat målinriktad med detta sedan 2005. Han har tidigare tjänstgjort på Nygart Privathospital (nu AK Nygart) i Köpenhamn, Bellakliniken samt Aleris i Oslo och Malmö. Dr Tindholdt utför de flesta typer av kosmetisk kirurgi. Han har ett speciellt intresse för bröst-, ansikts- och kroppsformande plastikkirurgi efter stor viktnedgång.

Sedan 2003 har Dr Tyge Tindholdt fortlöpande utbildat sig i estetisk plastikkirurgi. Han arbetar heltid på Akademikliniken i Malmö med estetisk plastikkirurgi och plastikkirurgi efter fetmakirurgi. Dr Tindholdt är också medicinskt ansvarig läkare på kliniken. Det innebär ett löpande arbete med vidareutveckling av behandlingsrutiner och frågor kring patientsäkerhet i AK:s Clinical Management Team (CMT).

Dr. Tindholdt erbjuder konsultationer i Helsingborg varannan torsdag (med operation på kliniken i Malmö).


Dr Tyge Tindholdt är medlem i:
Svensk Plastikkirurgisk Förening (SPKF)
Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi (SFEP)
Dansk Selskab for Plastik- og Rekonstruktionskirurgi (DSPR)