Dr Tyge Tindholdt

Legitimerad Läkare, Specialist Plastikkirurgi, Malmö

Läs mer

Möt Dr Tyge Tindholdt, plastikkirurg, Malmö

Dr Tyge Tindholdt är född 1968 i Danmark. Han studerade medicin på Köpenhamns Universitet och är legitimerad läkare sedan 1997. Sin plastikkirurgiska utbildning genomförde Tyge i Norge och avlade specialistexamen 2005. Under sin tid i Norge arbetade han även som överläkare på Universitetssykehuset i Oslo under ett antal år. Här ansvarade han bland annat för bröst- och ansiktsrekonstruktioner.

Tyge har arbetat dedikerat med estetisk plastikkirurgi sedan 2005. Han har tidigare arbetat på Nygart Privathospital i Köpenhamn, Bellakliniken i Helsingborg samt Aleris i Oslo och Malmö. Även om Tyge utför de flesta typer av kosmetisk kirurgi, har han ett särskilt uttalat intresse för bröst-, ansikts- och kroppsformande kirurgi efter stor viktnedgång.

Parallellt med det kliniska arbetet har Dr Tyge Tindholdt också varit verksam inom forskning och 2013 ledde det till en Ph.d med temat mikrokirurgisk bröstrekonstruktion. Han är författare och medförfattare till flera vetenskapliga artiklar och utöver detta har Tyge även undervisat på flera olika utbildningar för läkarstudenter och blivande plastikkirurger.

Dr Tyge Tindholdt är bland annat medlem i:

Svensk Plastikkirurgisk Förening (SPKF)
Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi (SFEP)
Dansk Selskab for Plastik- og Rekonstruktionskirurgi