Dr. Paolo Montemurro

Legitimerad Läkare, Specialist Plastikkirurgi, Stockholm

Dr. Paolo Montemurro har varit anställd på heltid vid Akademikliniken sedan 2007 och har framförallt ägnat sig åt estetisk plastikkirurgi. Hans grundläggande filosofi när det kommer till estetisk kirurgi är att sträva efter att skapa naturliga resultat med så minimala och osynliga ärr som möjligt. Han fokuserar också på att låta sina patienter uppleva en förbättrad livskvalitet efter operationerna.

Läs mer

Möt Dr. Paolo Montemurro, plastikkirurg Stockholm

Dr. Paolo Montemurro är en erfaren plastikkirurg med medicinsk utbildning från Insubria Universitetet i Varese, Italien. Efter att ha avslutat sin examen i medicin och kirurgi fortsatte han sin karriär vid universitetssjukhuset “Ospedale di Circolo” i Italien, där han specialiserade sig inom plastik-, rekonstruktiv-, och estetisk kirurgi genom vetenskaplig forskning och praktisk erfarenhet.

År 2007 flyttade Dr. Montemurro till Sverige och har sedan dess varit heltidsanställd som plastikkirurg vid Akademikliniken. Han fokuserar huvudsakligen på estetisk plastikkirurgi och är känd för att sträva efter naturliga resultat med minimala ärr.

Dr. Montemurro är en pionjär vid Akademikliniken och har introducerat användningen av 3D-datorteknologi för att simulera resultatet av bröstförstoringar och näsplastik med tredimensionella datorförutsägelser. Som den första personen vid kliniken som koordinerar denna teknologi har han spelat en avgörande roll i att föra in avancerade metoder och tekniker.

Utöver sitt arbete på Akademikliniken är Dr. Montemurro en erkänd expert och bjuds regelbundet in för att föreläsa över hela världen om de mest avancerade teknikerna för bröstförstoring. Han delar också sin expertis genom att hålla kurser och utbilda kirurger från olika delar av världen inom området estetisk bröstkirurgi.

Dr Muntemurro är sedan 2024 president för MBN Milan Breast Meeting, som är en av de främsta internationella bröstkonferenserna i Europa. Mötena hålls årligen och kongressen syftar till att dela och diskutera tekniker, erfarenheter, trender och teknologiska innovationer inom rekonstruktiv och onkologisk plastikkirurgi samt estetisk kirurgi.

Dr. Paolo Montemurro är aktivt engagerad inom den svenska plastikkirurgiska gemenskapen som medlem i Svensk Plastikkirurgisk Förening (SPKF) och Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi (SFEP).

Lär känna Dr. Paolo Montemurro

Vilka typer av ingrepp och behandlingar är Paolos specialitet och vad driver honom på jobbet? Hör honom berätta själv.