Dr. Ulf Garpered

Legitimerad Läkare, Specialist Plastikkirurgi, Malmö

Ulf Garpered fick sin läkarutbildning vid Karolinska Institutet i Stockholm och legitimerades 1990. Hans plastikkirurgiska intresse väcktes 1994 under ett vikariat som underläkare på Plastikkirurgiska kliniken i Uppsala.

Läs mer

Möt Dr. Ulf Garpered

Ulf blev specialist i ÖronNäsHals-kirurgi 1996 och har även hunnit arbeta ett par år som bröstkirurg på Centrallasarettet i Västerås. Den plastikkirurgiska specialistutbildningen fick han på Universitetssjukhusen i Uppsala och Örebro och blev specialist 2004.

I Örebro har Ulf Garpered under några år varit ansvarig för mikrokirurgiska rekonstruktioner i huvudhalsområdet och därtill rekonstruerat bröst, näsor och ögonlock efter tumörsjukdomar. Han har varit handledare för flera ST-läkare, ofta anlitats som föreläsare inom plastikkirurgin och bedrivit forskning om malignt melanom.

Sedan 2003 har Ulf fortlöpande utbildat sig i kosmetisk kirurgi och arbetar heltid på Akademikliniken i Malmö sedan 2010.

Ulf Garpered är medlem i Sveriges Läkarförbund, Svenska Läkarsällskapet, Svensk Plastikkirurgisk förening och Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi där han även sitter med i etiska rådet.

Lär känna Dr. Ulf Garpered

Hör Dr. Ulf Garpered berätta varför han brinner lite extra för ansiktskirurgi och varför han är stolt över att jobba med det han gör.