Forskning, vetenskap & litteratur

Plastikkirurgi och dermatologi bygger på vetenskapligt bevisade metoder som utvecklats genom både praktiskt och teoretisk forskning under lång tid. De metoder och tekniker som används
på Akademikliniken utvecklas hela tiden för att kunna uppnå så bra och säkra resultat som möjligt. För oss är det viktigt att vårat arbete stämmer överens med den senaste vetenskapen.

Akademikliniken söker anestesisköterska

För att du som kund hos Akademikliniken skall känna dig trygg med att vi använder det som är bäst för just dig är det viktigt för oss att allt vi gör bygger på vetenskapligt bevisade metoder. Och att vår personal – kirurger, hudläkare et cetera – själva medverkar i och driver forskningsprojekt, studier och utveckling av nya metoder.

Här kan du läsa om ett urval av de studier och artiklar som våra specialister medverkat i under de senaste åren.

Urval av slutförda studier gällande forskning och vetenskap

AMET

Stussförstoring med Macrolane.

IVIVI

Studie kring användning av elektromagnetiska fält för smärtlidning efter bröstförstoring.

Inamed

Tre studier kring patienttillfredställelse, komplikationer/rupturfekvens för både estetisk och rekonstruktiv bröstförstoringskirurgi.

3D-simulering

3D- teknologi som används för att simulera resultat av bröstförstoringar.

Dermabond

Studie för jämförelse av Prineo (kirurgisk tejp) och kirurgiska suturer. 80 patienter fick varje segment uppdelat i två delar varav ena syddes ihop och andra tejpades ihop. Patienter: 18 år och uppåt.

Biolight

Studie för att minska inflammation efter bröstförstoring och även reducera acnebesvär. Även möjligtvis reducera smärtbesvär

Prenumerera på vårt nyhetsbrev