“Mommy makeover” – vad innebär det?

Bröst, Kropp, Bukplastik

Vad är en Mommy makeover?

Mommy makeover är ett samlingsnamn för förändringar man kan göra efter att man har varit gravid. Ofta handlar det om att man vill göra något med magen, men det kan också vara brösten.

Vad är en mammamage?

Mammamage innebär att man har fått någon eller några förändringar efter en graviditet som man inte är nöjd med.  Det kan vara olika saker, som att magen buktar och putar ut eller att man har ett hudöverskott. Något som har kommit efter en graviditet.

När man gör en bukplastik är det vanligt att man kombinerar den med en fettsugning. Antingen bara fettsugning ut mot höfterna för att midjan ska bli så fin som möjligt eller så kan det vara så att man har ett fettöverskott över hela magen. Då kan man behöva fettsuga hela magen.

Hudöverskott efter graviditet eller viktnedgång? Den här guiden ger dig en introduktion om överskottshud och bukplastik Ladda  ner

Vad är bra att tänka på inför en bukplastik av en mammamage?

Det är bra när man planerar för en bukplastik att man i alla fall tror att man har skaffat de barn man har tänkt sig.  Men man behöver aldrig vara orolig – för om man blir gravid igen är barnet väldigt bra på att ta den plats det behöver. Så det kan aldrig bli någon fara för ett barn.

Vad kan man göra åt brösten efter en graviditet?

Om man vill göra något med sina bröst efter en graviditet då är det viktigt att man har slutat amma innan man börjar fundera på vad man vill göra. Antingen kan det vara så att man vara vill göra ett bröstlyft, då tar man bara bort hud. Brösten har samma volym som innan men en bättre form. Eller så kan det vara så att brösten efter en graviditet blivit både hängiga och mindre. Då kan det vara bra att göra en bröstförstoring tillsammans med ett bröstlyft.

Hur får jag tillbaka mina bröst efter en graviditet? Läs om våra 3 sätt att få tillbaka bröstens form & hur vi hittar rätt metod  för dig.Ladda ner

Läs mer om bröstförstoring med bröstlyft ≥

Läs mer om bukplastik ≥

Boka konsultation