Alla blir vackrare med ett leende på läpparna

Tänder, Ansikte, Injektioner, Botox, Läppar

Leende_kvinna

Ett strålande leende står på mångas önskelista och det är inte så konstigt. Munnen är vårt främsta kommunikationsmedel och talar om för vår omvärld om vi är glada eller inte. Att inte trivas med sina tänder eller mun behöver inte vara för evigt –  det finns hjälp att få.

Med tänderna i fokus

Många av livets njutningar, så som kaffe, choklad och rödvin, missfärgar tänderna med åren. Många väljer därför att bleka sina tänder för att få tillbaka sitt vita leende. I dag är tandblekning mycket vanligt och i princip helt ofarligt och fritt från biverkningar.

Hos oss kan du bleka dina tänder med hjälp av metoden Brilliant Smile där ofarligt plasmaljus och en skonsam gel används för att göra tänderna märkbart vitare på bara en timme. Man kan även välja att få skenor tillverkade och sedan göra hemmablekning med produkter som du får med dig av vår tandläkare. Även detta är en behandling utvecklad av Brilliant Smile.

Kvinna som ler med tänderna

Diskret tandreglering i vuxen ålder

Att gå med räls i flera månader känns kanske inte så lockande i vuxen ålder. Med tandregleringsmetoden Invisalign får du istället bära specialtillverkade tunna genomskinliga plastskenor som byts ut efter en till två veckor med små förändringar för att flytta tänderna. Behandlingen fortsätter på samma sätt tills slutresultatet är uppnått. Därefter räcker det med en tunn bettskena nattetid för att låsa bettet. Läs mer om tandreglering med Invisalign

Visar du tandköttet när du ler?

Att visa mer tandkött än önskat kan för vissa påverka självförtroendet och till slut göra att man slutar le med tänderna. Ett sådant leende benämns som Gummy Smile (av engelska gum) och kan bero på; för mycket tandkött, korta tänder, överaktiv läppmuskel eller för kort överläpp. Ofta är problemet en överaktiv läppmuskel i överläppen vilket enkelt kan lösas med en behandling med Botulinumtoxin som verkar muskelavslappnande. Detta är en behandling som utförs av certifierad injektionssjuksköterska på alla våra Skin Centers i landet. Om orsaken däremot är kort överläpp kan man förlänga överläppen genom kirurgi.

Behandling Gummy Smile. Neurotoxin för slappna av den överaktiva muskeln som gör att tandköttet syns när hon ler. På detta enkla sätt täcker nu läppen hennes tandkött.

Läs mer om Gummy Smile eller Boka konsultation

Ändra form eller få mer volym i läpparna

Läpparna tappar naturligt sin volym och spänst med åren och för att behålla ett piggare uttryck väljer många att fylla ut sina läppar med fillers. Fillers kan även hjälpa dig som är missnöjd med asymmetriska läppar. Läs mer om läppförstoring med fillers eller Se före och efterbilder av läppförstoring med fillers.

Kvinna med stort härligt leende

Med åren börjar även mungiporna tappa sin spänst och börja peka nedåt, många kan då få en ofrivillig bister uppsyn. Vad du kanske inte visste är att man med fillers faktiskt kan lyfta mungiporna något och på så sätt få tillbaka en mer positiv utstrålning. Läs mer om hur man ”lyfter” mungiporna med hjälp av fillers.

Större läppar med kirurgi

Om man önskar ett alternativ till fillers kan läpparna även göras fylligare med hjälp av kirurgi och fettransplantation. Ett annat vanligt ingrepp är V-Y-plastik som går ut på att slemhinnan lossas och att man med en specifik teknik förstorar läppen genom att man ”rullar” fram mer av läppen från insidan. Ingreppet ger således mer synlig läpp men ingen direkt volymökning. På grund av detta väljer många att kombinera ingreppet med fettinjektioner med kroppseget fett.

Mer åldersrelaterade problem, som en lång överläpp, korrigeras med ett snitt vid näsans underkant. För att korrigera neddragna mungipor genomförs ett vinklat snitt i och ovanför mungipan. Läs mer om kirurgi för mun och läppar

Läpparnas bästa vän

Är du en torris? Bär med dig ett vårdande och fuktighetsbevarande läppbalsam under hela dagen!

Akademiklinikens Pure Lip är ett intensivt återfuktande och skyddande läppbalsam som ger läpparna en successiv lätt volymökning. Använd som läppbalsam under dagen och som en mask på natten.

Läs mer och köp härLipintense Akademikliniken

 

 

 

 

 

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev